Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Toto : Greatest Hits Live... And More

Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
totolive.jpgHarvinaisen tyhmä nimi live-dvd:llä, nimestä luulee ensimmäiseksi että kyseessä on joku kokoelma Toton hittejä. Tarkemmin tarkasteltuna paljastuu että kyseessä on kuitenkin kokonainen keikka taltioituna Pariisissa vuonna 1990. Kieltämättä biisilista on kyllä varsin hittipitoinen, mutta kyse on siis jotakuinkin kokonaisesta keikkasetistä eikä mistään best-of-toto-videos kokoelmasta.

En tiedä onko tämä viimeisiä live-tallenteita, missä on Jeff Porcaro mukana, mutta varmasti tällä dvd:llä on Jeffin yksi parhaista suorituksista taltioituna. Tämä tuskin ketään Totoon perehtynyttä kauheasti yllättää, keikat on ilmeisesti läpi bändin historian vedetty jokseenkin kunnialla läpi, mutta kyllä Jeff on erityisen kovassa vedossa tuolloin 1990. Ja muutkin, mikä ehkä edelleenkän ei yllätä Totoon perehtynyttä lukijaa. Biisit soitetaan extra-tarkasti läpi, välissä vähän jamitellaan ja sooloillaan mutta paketti pysyy kasassa keikan alusta encoreihin.

Soundit ovat jotenkin oudot, oma testilaitteistoni on ehkä lähinnä stereokuunteluun optimoitu, mutta stereoäänet valittuna on basso-osaston korostuma jokseenkin älytön ja tiukemmat rutistukset kuuntelee mieluummin DD5.1:nä vaikka stereokuva onkin tällä vaihtoehdolla lähes olematon. Lisäksi laulut ovat kateissa stereoversiossa ja haluaa kuulla mitä heepot jollottelevat, joutuu kääntymään taas 5.1:n puoleen. Outoa.

Livesettiä on käsittääkseni levyllä noin 86 minuuttia, minkä lisäksi extroina "Toto interview - 1988", mikä on jokseenkin mitäänsanomaton Lukatherin ja Jeff Porcaron haastattelu. Toinen extra on "Toto Behind the Scenes 1995", missä on muutama humoristinen juttu ja hieman monipuolisemmin haastateltu kaikkia bändin jäseniä kesken Tambun teon.

Toimiva kokonaisuus, stereoäänien "outous" hieman harmittaa, mutta muuten ihan rahanarvoinen pakkaus jos vaan Totoa voi sietää, varsinkin kun hinta oli jokseenkin kohtuullinen.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |