Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Peter Gabriel : Secret World Live DVD

Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
petergabriellive.jpgTämä Italian Modenassa 1994 nauhoitettu live on varmaan tuttua kauraa Peter Gabriel -faneille, joko sitten cd:nä tai vhs:nä, joten en tarkemmin ala kuvailemaan sisältöä. Muutama sana kuitenkin remasteroidusta ja remixatusta dvd-versiosta.

Vaikea uskoa että jokseenkin perfektionistina tunnettu Peter Gabriel olisi antanut julkaista tällaisen dvd:n. Varsinkin kun on nähty vaivaa remasteroinnin ja remixauksen kanssa ja huolella siirretty kuvamateriaali laajakuvaversiona dvd:lle. Ongelma on nimittäin levyn alhainen bitrate, kuva pikselöityy esim. lähikuvissa, missä taustalla leijuva savu on pelkkää häiriömössöä (siis samanlaista häiriötä kuin esim. liikaa pakatussa .jpg kuvass). Luulisi että tuollaisen vaivannäön jälkeen ei tulisi mieleenkään pilata kokonaisuutta tuollaisella detaljilla, jonka olisi voinut korjata nostamalla bitratea levyllä niin paljon kun levytila antaa periksi ja jos ei riitä niin extroja olisi voinut jättää pois. Onneksi tuollaista kuvahäiriötä ei jatkuvasti ruudussa vaan lähinnä juuri tuollaisissa kohdissa missä vain osa ruudusta on "tarkkaa kuvaa" ja tausta on hämärää "kohinaa".

Soundit ovat kohdallaan, olivat jo kyllä vhs-versiossakin, joten ei tuo remixaus ainakaan tämän kuuntelijan korvaan kuulosta kovinkaan merkittävästi uutta tuoneen esiin.

Extroina Time Lapse, jossa seurataan lavan kasaamista Berliinissä, Behind The Scenes, missä on haastatteluja ja backstage juttuja. Näiden lisäksi levyltä löytyy remixattu versio Steamista kuvagallerialla höystettynä sekä Growing Up Live 2002/03 maistiaiset PG:n viimeisimmistä liverymistelyistä.

Kokonaisuutena tämä live toimii kuten ennenkin (vhs-versio tuli sahattua varmaan kymmeniä kertoja läpi), mutta mitään uutta ja erikoista tämä dvd ei varsinaisesti tarjoa. Kuvalaadun ongelmat jättävät vähän huonon maun muuten hyvästä kokonaisuudesta, mistä johtuen heikohko arvosana, vhs versio olisi saanut korkeamman.

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |