Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Marillion : Brave Live DVD

Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten (5 kommenttia)
bravelive.jpgMarillionin Brave Live on kuvattu ja äänitetty vuonna 2002 Marillion Weekendin yhteydessä, missä bändi esitti Braven kokonaisuudessaan ensi kerran sitten vuoden 1994. Tätä lättyä löytyy ainoastaan Racket Recordsin kautta, eli lähinnä Marillionin www-sivuilta löytyvästä webbikaupasta.

Kyseessä on melkoinen halpistuotanto, koko keikka on ilmeisesti aika pienessä paikassa, kameroita on neljä tai viisi kappaletta, näistä ainakin yksi täysin staattisesti asetettu rumpalia kuvaamaan. Muutenkin kuvaus on aika amatöörimaista ja välillä tulee pitkiä jaksoja missä näkyy vain valon kajastusta jostain taustavaatteesta, soittajista ei jälkeäkään. Kuvasuhde on sentään 16:9 eli aivan kotivideokameroilla ei ole tätä kenties kuvattu, mutta ei paljon muutakaan. Äänipuoli on siltä osin kunnossa että soundit ovat toimivat ja selkeät, mutta tekninen suoritus on vaatimaton; dvd:ltä löytyy ainoastaan kaksikanavainen stereoääni. Itse en enempää kaipaakaan, mutta järeämmän kotiteatterin omistavat olisivat varmaan arvostaneet pientä vaivannäköä 5.1 äänen tuottamiseksi.

Näistä huolimatta onhan se hieno tekele tuo Brave -levy, livenä löytyy vielä uusia ulottuvuuksia niin monesti läpikuunneltuun levyyn, joten kyllä tämän tekeleen muutaman kerran katselee läpi, ehkä kuuntelee sitäkin useammin visuaalisen annin ollessa aika vaatimaton. Eivät nuo Marillion jepet muutenkaan mitään kaunista katsottavaa ole, mutta vähän isompi areena (siis lava mihin jampat olisivat sopineet väljästi ja muutama valolaitekin sekaan) olisi ehkä ollut paikallaan tätä dvd:tä suunniteltaessa, ainakin levyn materiaali olisi suonut valomiehelle tilaisuuden toteuttaa jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Niin-ja-joo; jos tuo levynnimi Brave ei sano yhtään mitään niin tätä levyä tuskin kannattaa hankkia ensimmäiseksi live-teokseksi Marillionilta. Ainakaan dvd:nä.

Arvosana : 6

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eihän 16:9 kuvasuhteeseen kummoista digivideokameraa vaadita.

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No kyllä siihen kotikameraa järeämmän vehjeksen tarvii jos meinaa että se oikeasti näyttää 16:9 kuvalta, noissa halpisvehkeissä kun "laajakuva" tehdää käytännössä vain ottamalla vain osa kuva-alasta käyttöön. Mikä sitten näkyy melko selvästi heikkona pystyresoluutiona.

    Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No joo, mutta mites hyvä kuva tuossa dvd:ssä sitten olikaan?

    Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onpas taas järkevää väitellä aivan turhanpäiväisestä asiasta. Jos jollain perus budjettiluokan kotivideokameralla, joka väittää osaavansa 16:9 suhteisen kuvan kuvaa jotain keikkaolosuhteissa sen kyllä näkee kuvasta. Jos et usko niin kokeile. Ja ei tuossa nyt niin huono kuva ole. Enuff said?

    Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No sori. En ymmärtänyt, että tässä on väittely käynnissä. Olen vaan henkilökohtaisesti nähnyt, että sellaisella parin (kolmen?) tuhannen euron kameralla saa aika laadukasta laajakuvaa aikaiseksi. Tosiaan vaikea kommentoida mikä on asian laita tuon Marillion dvd:n suhteen kun en ole sitä nähnyt.