Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Hallanvaara - Demo

Ari_Palkinen kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
poika_pohjolan.jpgGeometti sentään! Hallanvaaran tuore demo pistää uskomaan, että tietyt synkästi Suomea sykkivät, raskaan rituaaliset ryhmät saavat kiittää markkina-asemastaan populäärimusiikin letossa sitä, ne opettajien, sosiaalikasvattajien, ja hoitoalan ammattilaisten jäykkäkarvaisimmat kokoukset, jotka työkseen purevat päitä irti poroakin suuremmilta vointivaltion varjopuolen lepakoilta, tekevät musiikkia voittopuolisesti vain vapaa-ajallaan. Hallanvaaran kesäloma leipätöistä on kuitenkin bändin nettisivujen mukaan soittolistoilla toistaiseksi mekastavan suomi-metallin kannalta pelottavan pitkä.

Hallanvaaran nettisivuilta ladattavissa olevat kolme biisiä osoittavat, kuinka vaivattomasti suomenkielisen rockin raskaammalla jalustalla on mahdollista tehdä huikeita tyylillisiä kurotuksia. Bändi tekee edesottamuksillaan kunniaa sekä suomalaisella, että kansainvälisellä jutakentällä niin moneen suuntaan, etten ole konsaan moista yhtä rankkojen lyöntien suomeksi heiluessa kuullut. Tajuntaan pyrkivät ajassa vallitsevan ja kannattamani tumman raudan kolinan lisäksi niin David Sylvianiin ja korkeampiin rekistereihin ylettävä kasariaalto, kuin 70-luvun kunnianhimoinen kotimainen rock-perinnekin. Mieli jää kuuntelun jälkeen ääri-inspiroituneen odotuksen valtaan.

Marssittakoon minkä vaan merkkinen pölynimuri kaikessa rauhassa mykkää Francista tulevan kesän festivaaleillemme ja kokoontukoot Fritz-seinwollen -massat saman sortin kinkereihin muistamaan lentonäytöksessä menehtyneitä; Itse olen toisaalla ja valmis. Itseäni nipistelemättä levitoin visusti kotimaan korkean kamaran yllä Hallanvaaran demolla karkeloita pitävien, toivon mukaan tulossa olevan pitkäsoiton etiäisten avustamana. Tulemisestaan iloitsemaan innostavalla äänitteellä kohdannevat demon esittelemän äkkirautaisen varmuuden dynamiikan yhä kohenneet Himalajat ja Mariaanit, rytmikulttuurin alati laajemmaksi avautuva paletti, sekä toinen toistaan hitaammat, nopeammat, lyhyemmät, ja pidemmät biisit laulutaiteensa evoluutiota vauhtiin lietsovan Jussi Heikkisen vokaalien ja lyriikan jo tällä demolla lahjakkaasti saumoista mannaa ratkeilevan hillittömyyden. Uusi sivu on kääntymässä – pysykäämme sillä, ja Hallanvaara hoitaa loput.

Ari Palkinen

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |