Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Hawkwind: Weird Tapes 8 - Live 1966-73

Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
1147779734.gifHawkwind Records (HAWKVP-36CD)

Voiceprint julkaisi muutama vuosi sitten CD:llä alun perin Hawkwindin itsensä 80-luvulla julkaiseman kasettisarjan, johon oli koottu bändin epävirallisempia nauhoituksia vuosien varrelta. Jostain syystä tämä osa julkaistiin kaikessa hiljaisuudessa vasta nyt, kenties sen takia että mukana on äänenlaadullisesti heikompaakin tavaraa. Fanit ovat taatusti kuitenkin tyytyväisiä, sillä levyltä löytyy myös muualla julkaisemattomia kappaleita.

Levyn aloittaa upea liveversio kappaleesta "Space Is Deep", joka on nauhoitettu Space Ritual -kiertueella. Yksi suosikeistani Hawkwindin biisien joukossa, joten tästäkin, hyvältä soundaavasta versiosta pidän erittäin paljon! Sitten seuraa kolme muualla julkaisematonta biisiä. "Down on Her Knees" on kraut –tyylistä junnausta kahdessa soinnussa, nauhoituspaikka ja aika ovat unohtuneet vuosien saatossa, mutta ilmeisesti kyseessä on demo. Ihan kiva biisi, tosin soundi on hieman suttuinen. "Live and Let Live" on nauhoitettu Amerikassa 1973, ja on melko psykedeelinen jami samaan tyyliin kuin "Douglas in the Jungle". Muuten instrumentaalisessa kappaleessa on hieman hiljaista puhetta ja rutkasti avaruussoundeja. Ilmeisesti samasta lähteestä tuleva "Ethanataya" on huilulla alkava, hypnoottista jamia sisältävä kappale, joka hyödyntää Hawkwindin myöhemminkin käyttämää intiaani –samplea. Oikein mukava trippi!

"Roll 'em Pete" aloittaa takauman Dave Brockin musiikilliseen historiaan ennen Hawkwindin perustamista. Melko suttuinen mononauhoitus on mielenkiintoinen juuri lähinnä historiallisesta näkökulmasta ja sisältää pianoa, laulua, huuliharppua ja banjoa. Samaa linjaa edustaa "Come On". "Dealing With the Devil" ja "Bringing on Home Now" soundaavat jo paljon paremmalta, ihan ok perusbluesia. Levyn päättävät äänen laadun suhteen melko heikkotasoiset, tuntemattomassa paikassa vuonna 1971 nauhoitetut "Dreaming" ja "Shouldn't Do That". Ihan hyviä versioita, sääli että äänenlaatua ei ole kovin paljon pystytty parantamaan. Kaiken kaikkiaan tämä levy sisältää mestarillisia näytteitä universumin parhaan bändin alkuajoilta ja sen tulee kuulua luonnollisesti jokaisen Haukkafanin kokoelmiin. Voiceprint on myös pian julkaisemassa neljä CD:tä Robert Calvertin jäämistöstä...

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |