Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Strange Flowers: Ortoflorovivaistica

Astro kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
1151929916.jpgNasoni Records (NASONI 050 LP)

Vau, tämä on todella hieno levy tältä italialaiselta bändiltä! Nasoni on julkaissut upeana vinyylipainoksen alun perin vain CD:nä julkaistusta levystä. Rudi Protrudi (The Fuzztones) tapasi bändin vuoden 1994 Beat-O-Mania –festivaaleilla, ja ihastui yhtyeeseen. Hän kuvailee kokemusta levyn takakannessa, ja sanoo että heidän ”lempeä, melodinen psykedeliansa oli lähes yliaistillista”. Tämä pätee myös tähän, heidän toiseen levyynsä.

Ensimmäinen kappale ”Mars Behind Our Eyes” on pehmeää, hienoa psykedeelistä rockia. Tätä voisi kuvailla Liquid Visionsin ja The Moffsin risteytykseksi. Upea kappale koskettaa sisintä, niin kuin hyvän psykedelian, tai minkä tahansa musiikin, kuuluukin. ”John on the Moon” on kaunis, hieman positiivisempi The Moffs –tyylinen kappale, hyvä veto tämäkin! ”The Ghost in Your Room” lähtee liikkeelle rauhallisesti kuulostaen Syd Barretilta, varsinkin laulun puolesta. Sitten mukaan tulee komppi. Kappale muuttuu rankemmaksi, ja seuraa paljon kitarasooloilua. Tämä menee aika voimakkaaksi ja intensiiviseksi, ja mieleen tulee Sun Dial. Ei ollenkaan hassumpi biisi, jolla on pituutta 8 minuuttia ja 34 sekuntia. Syd Barretin soolot mieleen tuova ”A Telescope in Reverse” voisi myös olla suomalaisen Octopus Syngin käsialaa… A-puolen lopettava ”A Spider in the Clock” on vähän kuin 60-luvun beat –musiikkia, ja väärinpäin laitetut rummut kuulostavat aika kummilta. Lopussa tulee UFO –soundeja.

”My Garden” on kiva 60-lun pop-psyke –ralli, jonka loppu on vähän rankempi ja jyskyttävä. Levyn pääteos on lähes 17 –minuuttinen ”Strange Girl” joka alkaa rauhallisesti ja upeasti akustisella kitaralla. Pian tulee mukaan tomikomppi. Tässä on todella hienot laulut! Meno on aika leppoisaa mutta psykedeelistä. Sitten mukaan tulee menevä bassokuvio, ja kappale muuttuu hypnoottisemmaksi. Mukana on kaikenlaista psykedeelistä efektiä kuten nurinkurista puhetta, hyvin out-there –tunnelma. Tämä on todella psykedeelistä, pää räjähtää! Jossain vaiheessa mennään suoraan komppiin, ja kappale muuttuu selkeämmäksi. Pienen tauon jälkeen kappale kasvaa vielä loppua kohden. Oikein hieno lopetus tälle mahtavalle levylle, joka on melko kitaravoittoista mutta sisältää myös mm. mellotronia, urkuja ja avaruusefektejä. Kannattaa ehdottomasti tutustua, jos 60-luvun tyylinen psykedelia on lähellä sydäntä. Myös levyn avattavat kannet ovat hienot ja sopivat täydellisesti bändin musiikkiin.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |