Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Piru Kange: Torakat perivät maan (ep)

Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten (2 kommenttia)
1157889656.jpgToukokuussa ilmestynyt "Torakat perivät maan" on Hämeenlinnan liepeiltä ponnistavan Piru Kankeen kolmas demo (ep:llä on viisi biisiä ja mittaa n. 24 minuuttia). Bändi mainitsee vaikuttajikseen esim. CMX:n, YUP:n ja Hassisen Koneen, mutta mielestäni lähemmäksi totuutta päästään kun mainitaan bändit kuten Tajuvana, Valtava ja Kuha.

Eli suhteellisen progehtavaa suomenkielistä rokkia Piru Kange siis soittelee. Musiikki ei ole kuitenkaan mitenkään mahdottoman kimuranttia tai kikkailevaa, melodiat ja sanat ovat pääosassa. Yhtye onkin menestynyt valtakunnallisessa Rock-lyriikka 2006 -kilpailussa aina filaaliin saakka. Hyvä laulaja on myöskin bändin vahvuuksia ja lisäväriä antavat taustalaulajat ovat myöskin merkittävässä osassa.

Instrumenttipuolella ei kukaan musisoijista pahemmin elvistele, yhteissoitto on sopusoinnussa ja sovitukset mukavan avaria, musiikilla on tilaa hengittää. Musiikki ei siis ole kovinkaan heviä ja pehmeät urkusoundit tuovat mukavia retrofiiliksiä mukaan, vaikkei bändin yleissoundi muuten ole kovinkaan vanhahtava. Suht alakuloinen tunnelma levyllä vallitsee, ja vaikka sanoitukset ovatkin varsin synkeitä, ei yleistunnelma silti mitenkään mahdottoman pimeä ole.

Bändillä tuntuu olevan musiikillinen linjansa hyvin selvillä, levy on ehjä kokonaisuus ja kaikki biisit ovat hyviä. Kyllä tämmöinen kama aiheuttaa ihan diggailufiiliksiä, toivottavasti pitkäsoittoakin saadaan ennen pitkää. Uskoisin bändillä olevan potentiaalia suuremmillekin markkinoille.

Ville Pekkanen: laulu, kitara, kuiskaus
Vesa-Heikki Lindberg: kitara, taustalaulu, kuiskaus
Riku Silpola: rummut, lyömäsoittimet
Timo Ollikka: basso, taustalaulu, kuiskaus
Kalle Sistola: koskettimet, kuiskaus


(omakustanne cd-r)

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |