Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kosmos: Polku

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (0 kommenttia)
1177931980.gifKosmos (002)

Tämä turkulainen folk –bändi on saanut joku aika sitten toisen levynsä julkaistua. Samoin kuin vuonna 2004 julkaistu debyytti, myös Polku on saatavilla sekä CD:nä että vinyylinä, mistä kiitokset yhtyeelle. Musiikillisesti Kosmos seuraa yhä 60-luvun lopun ja 70-luvun alun varsinkin brittiläisten folk rock -yhtyeiden kartoittamia reittejä, mutta on nyt ehkä aavistuksen verran psykedeelisempi. Bändin soundi on hyvin luonnollisen ja aidon kuuloinen, vaikka Mellotronit onkin pakon sanelemana samplattu.

Levyn aloittaa hyvin positiiviseen sävyyn lyhyt ”Polku I”, joka sisältää linnunlaulua, bassoa, akustista ja laulua. Incredible String Bandin yms. mieleen tuova mystinen psykefolkpala ”Vieras kieli” jatkaa hienosti. Tämä todella upea kappale sisältää laulun lisäksi mm. lyömäsoittimia, urkuja, jotain pilliä ja akustista kitaraa ja voisi hyvin olla myös saksalaisen Fit & Limon tuotantoa. Mahtavaa! Nätti ja hieman surullinen ”Kesä” omaa jännän fiiliksen joka saadaan aikaan alttonokkahuilulla, rummuilla, sähkökitaralla, akustisella ja bassolla. Kappale sisältää myös sooloja. Yli kahdeksan minuuttinen ”Omini’i Dakalos” lopettaa vinyylin A-puolen hyvin rauhalliseen tyyliin sisältäen mm. Mellotron –sampleja, kitaraa, syntetisaattoria, bassoa, viulua ja fagottia.

Hector –tyyppistä melko tavanomaista ja pelkistettyä folkkia edustaa ”Lahja vai kirous”, johon on tehnyt hyvät sanat bändin ulkopuolinen Maija Linnala. Mellotron –samplet aloittavat seuraavan, mystisen kappaleen nimeltään ”Eksyin”, jossa on vain vähän puhetta ja melko pahaenteinen tunnelma. Tästä pidän kovasti! Lopussa on herkkää hyräilyä. ”Ouija” on tumma ja hieno kappale jossa symbaalit ovat tehokeinona. Lisäksi mukana on akustista, syntsaa, viulua, samplattua Mellotronia ja lopussa psykedeelinen, kokeellinen theremin luo suorastaan pelottavan tunnelman. Oikein hyvä kappale, ja levyn avattavat kannet kätkevät sisäänsä ouija-pöydän. Hidas pianoa, laulua, Mellotronia, urkuja ja bassoa sisältävä ”Nuoruus” on hieno kappale joka tuo vähän mieleen Renaissancen. Alle kaksiminuuttinen ”Polku II” on taas positiivisempi sisältäen mm. viheltelyä. Levy loppuu taas linnunlauluun. Polku on kaikin puolin onnistunut levy ja voin suositella sitä kaikille hieman psykedeelisestä folkista pitäville. Levyn voi tilata suoraan bändiltä.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |