Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kuuradio: Oisko susta seikkailijaksi?

Hezzu kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
1238413896.jpgKuuradio on tuoreehko nuorten hemmojen ja hemmottaren bändi Oulusta. Keikkaa on tehty pohjoisessa jo paljonkin ja takana on myös kolme omakustanteena julkaistua ep-levyä. Nyt bändiltä on julkaistu ensimmäinen kokopitkä albumi tamperelaisen Solmu Recordsin kautta, joten yleisöpohjan laajentumista lienee näköpiirissä.

Kuuradion soundimaailma on miellyttävällä tavalla ilmava ja vanhahtava, en voi välttyä mielikuvalta jostain 70-luvun puolivälin Love/Hi-Hat -julkaisusta; enemmän kuitenkin Maru & Mikaelia kuin Wigwamia. Kuuradio on sekä pop että jazz, mutta ei kauhean proge eikä varsinkaan rock. Soitto on toki taitavaa, mutta ilmaisu on silti rentoa, itsetarkoitukselliselta kikkailulta on vältytty, vaikka progeilevia osasia biiseistä löytyykin. Kitarat ovat yhtä usein akustisia kuin sähköisiäkin ja mukavaa väri(nä)ä tuovat myös esim. klarinetti, melodika tai vanhat urut. Psykedeelisimmillään levy on viimeisen kappaleen lopussa, jossa ponnistetaan kivasti sfääreihin aivan kuin varhainen Pink Floyd konsanaan.

Bändissä on taitava ja kaunisääninen laulaja Verna Svärd, jonka äänenkäyttö toi heti ensikuulemalta mieleen Ultra Bran ja ilmeisesti en ole ainut jolle näin on käynyt, sillä tuohon nimeen törmää melkein jokaisessa bändin musiikkia käsittelevässä artikkelissa. Sanoituksissakin on kenties jotain samankaltaista, mene ja tiedä. Kaikki sanat, samoin kuin sävelet, ovat kitaristi Heikki Ruokankaan kynästä lähtöisin. Taitava ja monipuolinen kaveri siis. Hänen soittotyylinsä pohjaa pitkälti jazziin, joten mitään hevitilutuksia on levyltä turha etsiä.

Kiva paketti kaikinpuolin. Kansikuva tuo mieleen Oulun.


Verna Svärd: laulu, urku, klarinetti
Heikki Ruokangas: kitarat, taustalaulu, melodika, lyömäsoittimet
Samuli Rekilä: basso, urku, harmooni, piano, kilikolit, äänet
Pete Miettunen: rummut

(Solmu Records SOLMU-0006)

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |