Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tapahtumarikas viikko

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (2 kommenttia)
Huolimatta edellisessa merkinnassa mainitusta varkaudesta on kulunut viikko ollut varsin hauska ja mukana. Viikon saldona voidaan pitaa tutustumista kahdeksaan (8!) uuteen suomalaiseen, ja erittain hauskaan iltaan lauantaina paikallisessa Viini ja ruoka messuilla.

Mutta aloitetaan viime keskiviikosta. Ossille oli keskiviikkona tullut kaveri kaymaan Bremenista, ja loppujen lopuksi Old Fashion oli meilla osoitteena. Tai muilla se oli jo aikaisemmin tiedossa, mutta itse lampenin sille vasta illan aikana. Illalla tuli vastaan kolme taysin tuntematonta suomalaista vaihtarityttoa, jotka samalla kutsuivat itsenaisyyspaivan viettoon.. En vain kerinnyt heidan kanssaan juttelemaan kuin hetken...

Mutta illan paras asia tapahtui siina vaiheessa, kun tuli takaisin asuntolaan. Nimittain sain noin tunnin verran puhuttua Italiaa yhdessa portieerin kanssa! Olin todella otettu asiasta, ja ilmeisesti en ole niin huono kuin mita olin luullut.. Toki valilla joutui jotakin asioita sanomaan englanniksi, mutta kuitenkin homma toimi ihan ok.. Ja aiheena tottakai oli jalkapallo :)

Perjantaina kavin Suomi-Milano seuran jasenillassa tutustumassa ihmisiin. Tapasin illan aikana nelja suomalaista, ja muutaman italiaisen. Suurin osa oli ollut Milanossa jo pitempaan, ja ehdottamasti menen uudestaan heidan iltoihinsa. Kuitenki on mukava tutustua ihmisiin, ja samalla saa vahan vinkkeja koskien taalla elamista. Varmaankin ensi vuoden puolella sitten maksan myos jasenmaksun. ja virallisesti liityn jaseneksi... Lisaksi lupauduin auttamaan atk-ongelmissa, ja mahdollisuuksien mukaan pitamaan "laita kone kuntoon" paivaa jossain vaiheessa ensi kevatta.

Lauantaina olikin sitten yksi parhaimmista illoista taalla. Menimme Eeron kanssa kaymaan Viini ja Ruoka messuille, ja olin sopivasti pukeutunut pukuun :) Illan aikana sitten tuli mieleeni, etta voisi yrittaa esittaa jonkinlaista suomalaista maahantuojaa tai ainakin sanoa ystavien Suomessa olevan ko. alalla.. Ja taman jalkeen ilta kertaheitolla muodostui hauskaksi! Paasin maistelemaan todella hyvia viineja, vahan myos muita maukkaita alkoholeja ja lisaksi hyvia ruokia. Tai ruokien osalta vain pienia maistiaisia, kuten juustopaloja tai salamiviipaleita.. Toki kaikki muutkin saivat maistiaisia samalla tavalla, mutta hauskinta asiassa oli keskustelut ihmisten kanssa. Sai kuulla mitenka viinit valmistetaan ja missa. Lisaksi tuli paljon historiatietoa. Ja yllattavana bonuksena mukaan tarttui myos kolme viinipulloa :) Kaksi niista saatiin yhdessa Eeron kansssa, ja yhden sain itse puhuttua.. Olin taysin omassa elementissani sina iltana!

Lisaksi illan aikana tapasimme taas yhden uuden suomalaisen tyton, joka opiskelee taalla kokonaan tutkintoa varten. Talla hetkella hanella oli menossa toinen vuosi. Joten viikossa 8 uutta suomalaista. Valilla tuntuu silta, etta taalla on enemman suomalaisia kuin espanjalaisia. Varsinkin, kun edellinen vaihtari taalla ei ollut muistaakseni tutustunut kehenkaan suomalaiseen.. Lisaksi metroasemalla tormasimme pariin suomalaiseen myyntiedustajiin, jotka olivat olleet taalla myos messuilla. Mukava oli jutella heidankin kanssaan!

Semmoista.. Sunnuntaina tein ainoastaan pitkan kavelyreissun Milanon laitamilla. Samalla vain tajusin, etta olen ihan liian vahan matkustellut taalla. Ja matkustelu oli yksi paasyista tanne lahtoon! Joten paatin rajoittaa juhlimista, ja kasvattaa matkustelua. Lahinna tuon juhlimisen rajoittamisen takana on rahatilanne... Taalla kylla menee kaikki rahat ja vahan enemmankin.. Mutta huomenna menen kaymaan Paviassa. Maksoi mita maksoi ja oli saa mika tahansa..

Lisaksi viime viikolla varmistui, etta voin olla taalla Milanossa ensi kesaan asti... Joten myos tama paivakirja jatkaa eloaan viela monen kuukauden ajan!

+/- saldo : 0 |

    Olli kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuulostaa tutulta! Oma Erasmus-keikka Liverpooliin oli taiteilua juuri noiden asioiden tiimoilla: suomalaisten/vaihtarien yhteishengen ylläpitäminen, jalkapallo, matkailu sekä paikkallisiin "aboihin" tutustuminen ja heistä hyötyminen(!?). Reissuista puheen ollen, kannattaa harkita reissua Bergamoon Milanosta pohjoiseen tai sitten Saloon(!) joka taitaa olla Milanosta itään. Hienoja vanhoja pikkukaupunkeja!

    KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuosta Salosta en tiennytkaan, joten kiitoksia! Bergamoon on tarkoitus menna kaymaan, mutta menen varmaankin sellaisena paivana kun Atalanta pelaa Seria B:ta.. Lisaksi Bergamosta on kaksi italiaista tyyppia, johon tutustuin vuosi sitten Jyvaskylassa.

    En nyt tieda tuosta abojen hyodyntamisesta, mutta tarkeinta on pitaa taalla hauskaa kaikilla mahdollisilla tavoilla :)