Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Arvo Pärt

Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten (4 kommenttia)
Tähän ketjuun suosituksia. Omistan nämä levyt:

-Tabula Rasa
-Te Deum
-Miserere

Asiaan ei liity suunnitelmallisuutta, vaan ovat vaan tulleet halvalla vastaan. Tabula Rasaa lähinnä tullut noista kuunneltua.

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kysyttäessä vastaan 27 albumin kokoelman perusteella. Litany, In Principio, Lamentate, Symphony Nr. 4 (Salonen väheksyi aikoinaan Pärtin tyyliä, mutta niin kävi että teki tästä ensi levytyksen!) ja Arbos nyt ainakin orkesterimusiikin puolelta ja Alina erityisesti Pärtin tyylin parhaana esimerkkinä (aika-asetusten testaamiseen). Kuoromusiikkia edustaa hyvin Triodion (Stephen Layton ja Polyphony) ja Da Pacem (Paul Hiller, Estonian Phil. Kuoro) . Muita edustavia kokoelmia ovat vaikka Spiegel im Spiegel ja Summa Bis- merkiltä. Hieman tylsiä ovat Orient & Occident, Cantique, Adam's Lament, De Profundis ja Passio. Urkuteosten ehdoton must on Cristoph Maria Moosmannin Annum per Annum. Naxokselta hyviä vetoja ovat Triodion (kuorolaulua) ja Piano Music ( van Raat, sisältää teoksen Lamentate). Alkuaikojen hyvä yhteenveto löytyy vaikka BISin Cello concerto & sinfoniat levyltä tai sitten Chandoksen Collage- levyltä (sis. Harvinaisen Credo - levytyksen).

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kanon Pokajanen on ortodoksista, venäläistä kuorolaulua, joka napatessan on aivan maagista. Eri asia on sitten kehen tuo magia tehoaa.

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Halpismerkiltä Naxos löytyy myös herkullinen Fratres-kokoelma, jossa on kuusi (6!) eri instrumentaaliversiota ko. kappaleesta. Hinta-laatusuhde on kohdallaan!

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitos Jammo. Tsekkaan vaikka tuon Litanyn ekaksi.