Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Krautrock

OldfieldOlli kirjoitti noin 18 vuotta sitten (19 kommenttia)
Tästäkin voisi vähän keskustella täällä.Itseäni kiinnostaisi tietää onko täällä minkä verran krautrockin ystäviä ja mitä levyjä voisitte suositella?Hezzu ainakin tietää:D
Itselläni on Krautrockista tai siihen liittyvästä Tangerine Dreamin ja Klaus Schulzen koko tuotanto,mutta minkälaista on esimerkiksi Amon Duul ja Can?Popl Vuhia itselläni on pari levyä ja jotain muutakin saksalaista genreen liittyvää.Mutta eniten kiinnostaa tuo Can,kun luin siitä juuri yhden mielenkiintoisen artikkelin vanhasta Record collector lehdestä. Koskaan en ole sen musaa kuullut.

+/- saldo : 0 |

    Janus kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Foorumin haku-toiminnolla löytyy parikin krautrock-aiheista keskustelua. Aloittelijalle suosittelen Amon Düül II:n levyistä Phallus Dei, Yeti tai Tanz Der Lemminge. Canin suhteen ensihankinnaksi Soundtracks tai Ege Bamyasi.

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itse en miellä tangerine dream juttuja kauhean krautrockiksi. Ambienttiahan ne ovat. Popol vuh myös. Ei sillä ettenkö pitäisi niistä.

    Kyllä parasta krautrockia edustaa Can, faust, amon duul II,neu ja Damo Suzuki's network näni ensi hätään. Suomalaisista tietenkin Circle ja Pharaoh overlord.

    Ehkä paras krautrock-levy ikinä on Canin Tago mago. Se on ollut rakas ystäväni jo vuosia (vuosia ja vuosia, olenhan vasta 20v.). Onhan niitä vitun hyviä levyjä vitusti...

    AcidMothersBadenbaden kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mutta sinulta Ollipolli voisin kysyä tuosta Tubular bellsin orkesteriversiosta, että onko hankkkimisen arvoinen? En ole klassisen musiikin suurkuluttaja, mutta en näe siinä mitään pahaakaan. Ajattelin vaan, että kun se levy on niin hieno sävellys herkkine melodoidensa, niin kuuloistaisi varmaan hyvältä orkesterin soittamana. vai? Aika halvalla sitä ainakin myydään.

    Kcrimso kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä tuo Orchestral TB on ihan kelvollinen sovitus ja ehdottomasti huokean hintansa arvoinen.

    Itsellä krautrockista parhaiten on kolahtanut Canin Soon Over Babaluma ja Future Days (luulen että noi putoaa aika hyvin Oldfield-faneille...) sekä Neun Neu'75. Faustin IV on myös ihan mainio.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    TOTB on ihan hieno levy.Oikeastaanhan se on enempi David Bedfordin+orkesterin levy.Oldfield soittaa siinä vain kitaraa.Se on myöhemmin liitetty Oldfieldin kataloogiin tietysti siksi,että möisi enempi.Jos pitää alkuperäisestä Tubularista eikä orkesterimusa aiheuta näppylöitä,niin TOTB on hyvä valinta.

    Psyko kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Faust, Can, Amon Duul II, Tangerine Dream ja Neu! ovat itselle tuttuja, mutta löytyykö noiden tunnettujen yhtyeiden ulkopuolelta joitain tarkistamisen arvoisia yhtyeitä??

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jomainittujen tutumpien lisäksi ehdottomia hankintoja Krautrockia ovat mm Emtidi: Saat (tämä on happofolkkia), Sergius Golovin: Lord Krishna & Walter Wegmuller: Tarot (nämä olivat kosmisten jokereiden 2 voimannäytettä), Gila: Bury my heart at Wounded Knee (tämä taas oli tällä levyllä Popol Vuh Connyn & Dannyn ohjaimissa), Agitation Free: Malesh (jazzprokekrauttia), Hölderlins Traum: sama (happofolkkia), Witthuser & Westrupp (varsinaista trippailua...) ja kai niitä joku outous olis vieläkin... No ainakin GÄA:
    Auf der Bahnhof zum Uranus tai jotain, varsinaista happokitarajuhlaa & Brainticket: Cottonwoodhill (laulusolistitädillä on paha matka päällä...).

    MelancholyMan kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Out of Focus, Embryo ja Kraan.

    Tuossa nuo pari aiempaa ketjua:
    Ich lebe
    Äänestys

    OldfieldOlli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kas kun en huomannut noita aiempia keskusteluja vaikka hakuakin käytin.Toinen oli melko tuorekin keskusteluketju.Lieneekö näössäni vikaa...

    OldfieldOlli kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kävin vähän kaupolla josko löytyisi jotain krautrockia.Cania ei löytynyt mutta käteen tarttui Popol Vuhin Hirtensymphonie ja Faustin BBC sessions ,jota juuri kuuntelen.Aika vinkeää meininkiä.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kysymys: YouTubessa on 3 kaksiosaista biisiä Xholl Karavanilta. Onko ne siltä levyltä tai onko sillä levyllä tollasta tavaraa?

    Lazer kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En tiedä youtubesta, mutta osta nyt hyvä mies Electrip, jos ei sulla sitä kerran ole. Kyllä siitä tykkäät. Ja on Motherfuckers GMBH & Co KG:kin jees.

    Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Talking To My Soul näyttäs olevan Motherfuckers Livellä (3-cd:n boxi, rec. 1968-69, julk. 2001).
    All Green on Electripillä (1969).
    Oszillogramista en tiijä.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, ainakin YouTuben pohjalta on kovasti kuunneltavaa kamaa näillä. Lähelle tulee esmes Kollektiv ja jazzaavampi Rufus Zuphal...

    Vyötiäinen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Agitation Free on kyllä huippupändi. En ole kuullut kuin Second-levyn, mutta olen täysin hurahtanut siihen. Psykedeelistä ja unenomaista tunnelmaa. Malesch pitää myös ehdottomasti ostaa, jos joskus vain olis rahaa...

    Kun vielä ei ole mainittu, niin modernia krauttia edustava norjalainen Salvatore on kanssa tutustumisen arvoinen yhtye. Vinkeää menoa.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mullakaan ei oo Agitatión Freetä kuin se ... river Rhein...
    Se Lyyl muuten esiintyi Nico Icon dokkarissa Nicon jonkinaikaisena poikaystävänä & piikinjakajana. Toivottavasti äijä on selvinnyt niistä hommista....

    You Tuben Witthuser & Westruppit ja Amon Duul kakkoset oli kans mainioita.

    Mistä muuten sais jonkinlaisen kopion Emtidin ekasta levystä. Onko kellä?

    MelancholyMan kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mullakaan ei oo Agitatión Freetä kuin se ... river Rhein...
    Se Lyyl muuten esiintyi Nico Icon dokkarissa Nicon jonkinaikaisena poikaystävänä & piikinjakajana. Toivottavasti äijä on selvinnyt niistä hommista....

    You Tuben Witthuser & Westruppit ja Amon Duul kakkoset oli kans mainioita.

    Mistä muuten sais jonkinlaisen kopion Emtidin ekasta levystä. Onko kellä?


    Tottakai. Ei oo kyllä yhtä hyvä ku Saatti.

    Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suomalaista krautrockia en tiennyt olevan olemassakaan. Nyt sekin on alkanut nostaa päätään ja menestystäkin on tullut.
    Merkittävä yhdysvaltalainen Spin-musiikkilehti on listannut verkkosivullaan tämän vuoden toistaiseksi parhaisiin albumeihin Siinain "Olympic Games"-levyn ja mainitsee siinä yhteydessä muitakin bändejä.
    Ihan hyvältähän tuo musiikki kuulostaa ja bändin kesä näkyykin menevän sitten jenkkejä kierrellessä.


    Muokattu 15.06.2012 13:40 by Markkutapio.

    Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0



    Tämän tilasin 4 viikkoa sitten, mutten vieläkään oo saanu, liekkö paketti hukkunut. Kyseessä jo neljä vuotta sitten downloadina ilmestynyt uusi albumi vihdoin fyysisessä muodossa, nimi ja osin biisien nimet vain on vaihdettu. Levy oli aika jamihenkinen ja vapaamuotoinen muistaakseni, ei esim. Nada Moonshine #:lle pärjänne.
    http://www.discogs.com/Amon-D%C3%BC%C3%BCl-II-Bee-As-Such/master/702315