Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Robert Reed : Sanctuary

Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten (12 kommenttia)
Tämä on kyllä todella hämmentävä levy. Proge-bändi Magentasta tuttu Rob(ert) Reed on ottanut tehtäväkseen tehdä Mike Oldfieldin uran alkupään yhden miehen rock-sinfonioita muistuttavan levyn. Ja niitä tämä todella muistuttaa! Jopa liikaakin. Reed soittaa suurin piirtein samaa instrumentti-armadaa kuin Oldfield Tubular Bellsillä ja levyn kaksi pitkää kappaletta ovat täynnä hetkiä jotka ovat selvästi inspiroituneet tietyistä Oldfieldin levyjen kohdista. Tubular Bellsin lisäksi mielleyhtymiä tulee ainakin Hergest Ridgeltä, Ommadawnilta, Incantationsilta ja Five Miles Outilta. Usein levyn musiikki kuulostaa todella hyvältä, mutta vähän kyseenalaiseksi homma käy kun aina takaraivossa jyskyttää fiilis, mutta eikö Oldfield jo tehnyt tämän. Melko käsittämätöntä on myös se että Reed imitoi totaalisesti jopa Oldfieldin kitarasooloja ja soittotyyliä. Teknisesti kuulostaa mainiolta, mutta oikean Oldfieldin ilmaisukyvystä jäädään mailien (ainakin viiden) päähän. Ja jos Tubular Bellsiä on kritisoitu siitä että ideasta toiseen hypitään vähän äkillisesti niin tässä siirtymät ovat jopa jyrkempiä. Erikoinen kuuntelukokemus, toisaalta kuulostaa todella mukavalta, mutta sitten toisaalta koko levyn idea ja toteutus alkaa vituttamaan...

Levyn soundit ovat erinomaiset (paljon paremmat kuin Man On The Rocksilla...). Levyn apulaistuottajana on toiminut itse Tom Newman (käsittääkseni myös miksannut levyn vaikkei sitä vihkosessa mainitakaan) ja masteroijana on toiminut Simon Heyworth. Molemmat miehet tuttuja... kyllä, arvasit oikein Oldfieldin varhaislevyiltä.

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tästä saisi varmaan hyvän juomapelin tyyliin: "tämä kohta muistuttaa kohtaa X Oldfieldin levyltä Z."

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pieni pätkä tätä riitti. Todellakin kyseenalaista. Kiinnostaisi tietää mitä Mike tästä kaikesta ajattelee.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Levy on kuulema toimitettu Oldfieldille, mutta mitään palautetta ei ollut kuulunut :D

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edelleen odotan OldfieldOllin virallista kantaa tähän levyyn. :)

    Tässä DPRP:n ylistävä arvio: http://www.dprp.net/reviews/201444.php#reed


    OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No joo. Ei löytynut spotifysta, mutta miehen kotisivuilla ja youtubessa näytti olevan pätkiä levystä. Haastattelussa Reed sanoo olevansa kova Oldfieldin fanipoika, ja Sanctuary on selvä kunnianosoitus omalle sankarille.
    En näe tässä sinänsä mitään pahaa. Lainaukset Oldfieldin tuotannosta ovat niin selviä, ettei kenellekään jää epäselväksi kenen musiikki on inspiroinut Reediä. Ja tuskin Reed tällä levyllä miljoonia takoo. Ei omaperäistä musiikkia, kun Oldfield on jo tosiaan tämän aiemmin tehnyt, mutta ihan kivaa kuunneltavaa. Saatanpa tilata levyn, kun ei ollut mikään pahan hintainenkaan.

    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tän levyn nimi olisi pitänyt olla: "I Want To Be Mike Oldfield!".

    Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Reed on mielestäni hukannut punaisen lankansa musiikkityössään. Muutama viimeinen Magenta ei oikein ole enää valitettavasti, niin paljon kuin olisin halunnutkin, avautunut ja ovat näin ollen pettymyksiä.
    Toisaalta, jos vanha formaatti-Magenta ei enää sytytä, on ymmärrettävää, että Reed hakee uusia haasteita. Valitettavasti aina ei voi onnistua. Terapialevy?

    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kovin ylpeähän hän on tästä levystä tuntunut olevan. Kuten aiemmin olen jo kertonut lähetti hän levyn jopa Oldfieldille. Tuskin niin olisi tehnyt jos tuotostaan jotenkin häpeilisi.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tulipa lopulta hankittua omaksi. Tiedä sitten olisiko pitänyt...No joo, kunnianosoituksena Oldfieldille tämän voi hyväksyä ja sellaisena ihan kiva.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ekaa kertaa kuuntelin 5.1 miksauksen. Onpa upea!

    R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oldfield. Ei sinänsä hassumpi.

    R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tai siis hyvähän tää on. Tai siis en mä loppuun asti päässyt.