Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tuomari Nurmio : Dumari Raskauttavaa todistusaineistoa 1979-2009

OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten (2 kommenttia)
Tuomari Nurmio on suomalaisessa poulaarimusiikissa aivan uniikki persoona. Muistan, kun velipoika osti 70-luvun lopulla Nurmion ensimmäisen levyn. En mä ymmärtänyt niistä sanoituksista paljoakaan, mutta pidin joka kappaleesta. Myöhemmin kun oppi ymmärtämään miehen sanoituksiakin, niin huomasi, miten nerokkaita ne ovat.

Tämä 7:n levyn järkäle sisältää Jake Nymanin valitsemana Nurmion edustavimmat otokset 30 vuoden ajalta. Neljällä ensimmäisellä levyllä on melkoinen painotus, mutta kyllähän herra Nurmio oli terävimmillään juuri 1979-1981

Suurimmalle osalle tuttu tragikoominen Lasten Mehuhetki, missä paha musta enkeli vie päivänsankarin, kun tämä on kaatanut tositen lasten päälle kylmää mehua ja syönyt liikaa täytekakkua, ei voi olla huvittamatta hyytävästä tarinasta huolimatta.

Tai sitten tarina Seludkovista ja Sagirnjakista, jotka tulevat Tupolevilla Neuvostoliitosta Suomeen ostamaan pornolehtiä ja jäävät siitä tietenkin kiinni. Tuomiona elinkautinen Siperian suolakaivoksilla, He hee. Taustallahan on tietenkin tositarina kahdesta venäläisestä, jotka kaappasivat vuonna 1977 lentokoneen Neuvostoliitosta Suomeen.

Kiinalaiset Kastesanat kappaleen lyyrikoiden loistava rytmitys ihastuttaa ja voi voi, onhan näitä vaikka kuinka ja paljon. Toki mukaan mahtuu sellaistakin materialia, joita en minäkään ymmärrä tai jaksa kuunnella, mutta kyllähän Dumari on aivan loistava piristys suomirockin saralla.

+/- saldo : 0 |

    JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mick Fleetwood on muuten aina kopioinut Tuomarin tyyliä. :D







    OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    On siinä vähän samaa näköä joo :)