Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Saga : Silent Knight

Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten (2 kommenttia)
Hauskaa poppiprogea vuodelta 1980. Painii samassa sarjassa kuin vaikkapa Asia. Asian debyytti on kovempi, mutta muuten Silent Knight kyllä päihittää kasari-Asian albumit. 7/10

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihan hauskaa poppiprogea vuodelta 1980. Tavallaan tää on aika uraa-uurtavaa kamaa. Moni ei välttämättä ollut tehnyt tähän mennessä tälläistä poppia jossa oli kuiten suht selvä progemainen sivumaku. Asia ja neoprogebänditkin tulivat vasta muutamaa vuotta myöhemmin. Toki 70-luvun dinosaurusten vuosikymmenen lopun kompaktimpi musiikki antoi jo jotain enteitä tämän tyyppisen musiikin synnystä. En tiedä miten suuri vaikutus Sagalle on ollut kenenkään, mutta ihan omaperäinen oma juttu heillä joka tapauksessa on. Henkilökohtaisella tasolla ongelmani on vaan se että heidän juttunsa ei minuun oikein pure. Tykkään kyllä levyn syntsa - ja kitarasoundeista (tosin syntsapuolella sorrutaan hetkittäin myös aika noloon piipitykseen), mutta ei nämä biisit kovin kummoisia ole. Ja välillä massiiviset syntsafanfaarit yhdistettyinä yksinkertaisiin popbiiseihin kuulostaa varsin kornilta. Levyn avaava Don?t Be Late on kyllä ihan mukavan vauhdikas ja toimiva ralli. Levynkannen (joka on muuten aika ruma) scifi-tunnelmia en oikein pysty yhdistämään levyn popmusiikkiin. Mutta ehkä sanoituksista löytyy avain asiaan. En ole tämän levyn sanoituksiin suurta huomiota kiinnittänyt. Parhaat biisit: Don?t Be Late ja Compromise.

    Jukez kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mielenkiintoa yllä pitävät mainiot kitaravenkuilut. Kosketinpuolella paljon viitteitä Tony Banksin vastaaviin. Nuo popimmat osiot biiseissä hieman noloja. Valitettavasti heikointa lenkkiä edustavat vokaaliosuudet ja suht tylsä rumpulointi.