Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Johann Johannson : Orphée

Jammo kirjoitti noin 8 vuotta sitten (3 kommenttia)
Islantilainen Jóhann Jóhannson sai ”Kaiken teoria”-elokuvasta parhaan musiikin Golden Globe-palkinnon v. 2014. Siitä innostuneena jopa klassisen musiikin tuhdein linnake, Deutsche Grammophon, on ottanut miehen ambient-musiikin tuotteisiinsa. Tämä levy on julkaistu ihan äskettäin , 16.9.2016 (Catalogue No.: 00028947960225), ja en ihan heti olisi uskonut että tällaista monien muiden jo aiemmin lukuisia kertoja tekemää maalailevaa musiikkia voitaisiin kelpuuttaa DGG:lle ! Sanoisin että Sigúr Ros tulee monesti mieleen tämän levyn musiikista, vai johtuuko se jostain mystisestä ”islantilaisuudesta”? Niin ne ajat luutuvat !

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jóhannsonin musiikki elokuvaan Sicario oli todella hienoa. Toimii tosin paremmin elokuvan yhteydessä (kuten elokuvamusiikin kuuluukin!) kuin pelkästän kuunneltuna. Sama jantteri tekee muuten myös uuteen Blade Runneriin musiikit joten hänellä on Vangeliksen suuret saappaat täytettävänä.

    Jammo kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä kaveri osaa säveltää, ei epäilystäkään. Tällaista musiikillista ilmaisua on kuultu esim. Franco Battiatolta, Brian Enolta ja vaikkapa Karl Jenkinsiltä jo mainittujen Sigur Rósin ja Vangeliksen lisäksi. Hartaimmat jaksot muistuttavat hieman muotorakenteeltaan yksinkertaistettua Arvo Pärtiä. Ehkäpä Jóhannson ammentaa joistain tutuista syvistä vesistä ja saa siksi musiikkinsa helpoksi ja kuulijaa miellyttäväksi.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sicariossa musiikki perustui usein sellaisille matalille bassomurinoille joita en ole ennen etenkään elokuvamusiikissa kohdannut. Todella hyytävän toimivaa.