Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Rush : Hold Your Fire

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (24 kommenttia)
Aliarvostettu, erinomainen levy Rushilta. Tämähän oli aikoinaan fanien hampaissa sen takia, että HYF:llä monien mielestä koskettimet ottivat liian määräävän roolin. Itse olen aina pitänyt HYF:stä, sillä on hineoja lyriikoita ja erittäin hyvin toimivia, melodisia ja voimakkaita biisejä. Nostaisin Turn The Pagen, Prime Moverin ja Missionin levyn helmiksi. Mielestäni em. biisit toimivat liveversioina kuitenkin paremmin, koska se lisää niihin rosoisuutta jollain tavalla. Ehkä HYF on vähän ylituotettu albumi, biisit kuulostavat studioversioina jotenkin steriileiltä. Kaikesta huolimmatta huippuluokan Rush-levy jälleen. Tai Shan on sanoituksiltaan korni ja ehkä jotenkin teeskentelevä, muuten levy on loistava kokonaisuus täynnä upeita biisejä. Arvosana: 9 1/2

+/- saldo : 0 |

    Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Erittäin hyvä Rush-levy. Täynnä loistavia poppibiisejä rush-maustein varustettuna. Bassoelementtejä löytyy tältä levyltä uskomattoman jykevällä painotuksella tosi alhaisilta taajuuksilta, jos kuuntelee jollain 5.1. vehkeillä. Se selittänee aika hyvin pintapuolisesti ohuehkot soundit. Materiaalinsa puolesta kuitenkin Rushin ehdotonta parhaimmistoa.

    Aigrette kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minun mielestäni yksi ehjimpiä Rush levyjä mitä tulee biiseihin ja niiden sovituksiin, jopa siinä määrin että suosikkibiisiä on vaikea nimetä... Ehkä se on edelleen Open Secrets. Alex jää toki vähän paitsioon kitaroinensa mutta kyllä mies oman tärkeän panoksensa levylle antaa, löytäen aina jonkun raon syntikoiden seasta, heh.

    Olen aina tykännyt todella paljon HYF:n soundimaailmasta, joka on lämmin ja rikas. Geddyn ääni kaikessa sävykkyydessään miellyttää tällä levyllä ehkä kaikkein eniten, Grace Under Pressuren ja Preston ohella.

    Nyttemmin luultavasti se soitetuin Rush-levyni kun kiihkein fanitus on laantunut parin vuoden takaisista ajoista. Musiikin monikerroksisuus yhdistettynä yhä virtaviivaisempiin kappalerakenteisiin on ehkä syynä sille, että tämä levy onnistuu aina vaan kuulostamaan tuoreelta ja mielenkiintoiselta.

    Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olikin parempi mitä muistin. Syntikat eivät ole niin päällekäyviä kuin Power Windowsilla. Vähän sellaista pohdiskelevampaa Rushia sanoitusten suhteen.

    JiiPee kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aijai... eipä hienompaa levyä juuri voi kuvitella. Turn The Page, Prime Mover, Mission, Time Stand Still, Force 10 ym. ym. Uskomattoman upeaa materiaalia ja yksi nautittavimmista levyistä, mitä tiedän. Pop-Rushia, mutta täydellistä sellaista. Myös lyriikoiltaan ihan Rushin parhaasta päästä.


    Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämä levy täytti kuulema eilen 25 vuotta. Time don't stand still... Ihan kivaa, hyvin soitettua kasaripoppia. Lock And Key on levyn pieni helmi. Arvosana: 6/10

    Jammo kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ehjimmästä päästä Ryntäystuotannosta. Yhtään tosi ärsyttävää biisiä ei ole onnistuttu levylle keksimään, vaan sitäkin useampi hieno tsibale kohoaa ämyreistä. Ok, 7/10.

    PeeHoo kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oon aina tykännyt tästä albumista, jäi viimeiseksi josta jaksoin innostua (ennen tätä uusinta!). 8/10.

    Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minusta Presto on selkeästi tätä vahvempi albumi.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sector 3 -boksiin tuli levystä vahingossa väärä miksaus.

    Wikipedia:
    Hold Your Fire was remastered again in 2011 by Andy VanDette for the "Sector" box sets, which re-released all of Rush's Mercury-era albums. It is included in the Sector 3 set.[31] For the 2011 remaster, master tapes containing different mixes of Hold Your Fire were inadvertently used, with the result that the mix is noticeably different from previous releases in several places; particularly during "Mission", where string parts that were not present on the original release can be heard.

    Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Selvästi edellistä levyä vahvempi. Myös tuotanto on miellyttävämpi, laulusta saa taas selvää, se ei huku synteettiseen kaikuun.

    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kaksituntisen Magma-VYÖRYTYKSEN jälkeen teki mieli jotain kevyttä ja helppoa. Tämä kelpaa.

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jonkun MTV-popparin versio Time Stand Stillistä. :D Kommentti YT:stä: "A Casio and 808? Badass. They need the clap machine though. "



    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Orkesterisovitukset tehnyt tähän ilmeisesti sama Andrew Jackman kuin Chris Squiren hienolle soololevylle Fish Out Of Water. Jackman oli myös ennen Yesiä bändissä The Syn Squiren kanssa.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oikein viihdyttävä levy. En ole koskaan innostunut Rushin 70-luvun matskusta, mutta Signalista lähtien on toiminut hyvin Echo-albumiin asti. Ja viimeisin studiolättykin oli oikein mainio. Eikä snakes&arrowskaan huono ole. Mutta tämä ja Presto toimii mulle parhaiten. Sitten tuleekin jo Clockwork angels...

    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Laitoinpa studio-Rushit järjestykseen:

    Signals (1982) ****1/2
    Grace Under Pressure (1984) ****1/2
    Moving Pictures (1981) ****1/2
    Permanent Waves (1980) ****

    Hemispheres (1978) ***1/2
    Presto (1989) ***1/2
    Clockwork Angels (2012) ***1/2
    Hold Your Fire (1987) ***
    2112 (1976) ***
    Test for Echo (1996) ***
    Roll the Bones (1991) ***
    Counterparts (1993) ***
    A Farewell to Kings (1977) ***

    Power Windows (1985) **1/2
    Snakes & Arrows (2007) **1/2
    Caress of Steel (1975) **
    Vapor Trails (2002) **
    Fly by Night (1975 )**
    Rush (1974) **

    Bändin selkeästi kovin aikakausi oli siis 1980-1984. Neljä hienoa levyä yhtä monessa vuodessa.

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käsittämätöntä, että annat Power Windowsille 2 ja 1/2 tähteä. Rushin top-3 studiolevy heittämällä. Marathon, Manhattan Project ja Middletown Dreams kaikki Rushin top-10 biisejä ikinä. Grand Designs, Territories ja Big Money myös loistavia.



    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Käsittämätöntä, että annat Power Windowsille 2 ja 1/2 tähteä.
    Oon kyllä normaalisti pitänyt levyä semmoisena kolmen tähden pläjäyksenä, mutta kuulosti toissa päivänä niin mitättömältä että piti vähän rokottaa. Inhoan levyn pimplelipompeli-soundeja.

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aha.

    Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Power Windows on ADHD-ihmisen musiikkia. Järisyttävän lujaa mennään koko ajan. Ei sovi ns. Normaalille progefanille...

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Presto: *****
    Clockwork Angels: *****
    Grace Under Pressure: *****
    Hold Your Fire: *****
    Power Windows: *****

    Counterparts: **** 1/2
    Moving Pictures: **** 1/2
    Signals: **** 1/2
    Permanent Waves: **** 1/2
    Hemispheres: ****
    2112: ****

    Snakes & Arrows: *** 1/2
    Test for Echo: ***
    Roll the Bones; ***
    A Farewell to Kings: ***
    Fly By Night: ***
    Caress of Steel: ** 1/2
    Rush: **
    Vapor Trails: * 1/2


    Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aktivoiduin. Kcrimson listan neljästä ekasta olen 98 pros. samaa mieltä , levyjen järjestyksestä voidaan vielä väitellä, vaan, mutta, seuraavista jossain määrin eri mieltä. Fly By Night on hieno levy, sisältää monia mukavia hetkiä. Ja, kuten edellä jo totesin, Power Windows on täynnään yksittäisiä vahvoja biisejä, levy vaan kokonaisuutena vaatii tietynlaista luonnetta, jotta sen voi kokonaan, yhdellä kuuntelulla suorittaa. Useat albumin biisit ovat Rushin parhaimpia. Liika on toki liikaa...
    Farewell To Kingsillä ja Hemispherellä on mahtavat hetkensä, vaan kokonaisuus on kummallakin tietenkin hivenen löperö. Presto on kökköä. 2112 sisältää jaksosen verran kuunneltavaa, muuten on levy tylsyyttä täynnä. Ja lopuksi, kuuntelen mieluummin Caress of Steeliä kuin Test for Echoa...



    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Arvostelen omistamani/kuuntelemani levyt:
    Presto****1/2
    Hold Your Fire ****1/2
    Clockwork Angels ****
    Signals ****

    Grace Under Pressure ***1/2
    Oikeastaan kaiiki muut ovat mulle *** tähden levyjä, eli
    Counterparts
    Moving Pictures(ei vaan isosti vaikuta)
    Roll the Bones
    Test for Echo
    Snakes&Arrows
    Permanent Waves
    Hemispheres
    2112
    Vapor Trails
    Farewell ehkä **/12
    Muut taitaa olla kokonaisuutena kuulematta. Power Windows täytyy joskus tsekata. En oikein siedä Geddyn ääntä <1980. Eniten pidän kuitenkin levystä A Show of Hands(live) ja Rush 30 DVD:stä


    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep. A Show of Hands on loistava. Täyden kympin live, uskomaton settilista! Different Stages on ehkä kuitenkin se levy, mitä voisi suositella uudelle kuuntelijalle siksi, että se on kokonaisempi paketti. Se on settilistaltaan lähes yhtä kova.

    Hemispheresiä ja La Villa Strangiatoa moni pitää progemetallin "esiasteena". Ainakin DT:n ja Metallican pojat. Samoin moni pitää sitä levyä Rushin parhaana ja ei diggaa "poppi-Rushia" 80-luvulta ollenkaan.

    Onhan "La Villa" hieno biisi, mutta harvaa instrumentaalia jaksaa vuosikymmenestä toiseen.



    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rush-maratooni jatkuu:

    Hold Your Fire jatkaa pitkälti Power Windowsin linjoilla. Syntetisaattorien käyttö on hieman vähentynyt, mutta se mitä jäljelle on jäänyt on turhaa pimpelipompelia. Levyn soundit ovat hieman ohuet, mutta ei tämä ihan niin ylituotetun kuuloinen ole kuin Power Windows. Yleistunnelma on hyvin pop. Tässä ei rokata.

    Valitettavinta Hold Your Firessa on että tässä vaiheessa alkaa käymään vaselväksi että Rushin biisit alkavat muuttumaan varsin kaavamaisiksi 4-5 minuutin lauluiksi joidenka rakenteet eivät juuri mitään yllätyksiä tarjoile. Rush ei osannut tehdä eepoksia (=reilusti yli 10 minuuttisia kappaleita), mutta hieman enemmän variaatiota kappaleiden pituuteen kaipaisi. Kesto ei tietenkään ole itsetarkoitus, mutta se mahdollistaisi hieman suurempaa irrottelua instrumentaalisesti. Tälläisinä nämä kappaleet itseasiassa ovat viisi minuuttisina usein jopa liian pitkiä. Kappaleet venyvät noinkin ?pitkiksi? lähinnä kertosäkeiden loputtoman toistelun takia.

    Kappaleet ovat siis samasta puusta veistettyjä, mutta onneksi keskimäärin kuitenkin aavistuksen parempia kuin Power Windowsilla. Lock And Key on jopa loistava. Hyvänä päivänä uskaltaisin nostaa jopa bändin parhaiden biisien joukkoon. Mission on myös hyvä. Heikointa antia edustaa hieman koominen Tai Shan.