Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Rush : Vapor Trails

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (28 kommenttia)
Rushin huonoin levy. Kamalat soundit, kamalaa musiikkia. Levyn ilmestyessä en voinut tajuta, enkä voi vieläkään... mitähän äijien päässä on liikkunut? Tutkimattomia ovat herrojen tiet. Onneksi Snakes & Arrows paransi jälleen huikeasti. Tämä surkea levy kannattaisi yrittää pyyhkiä bändin discografiasta kokonaan pois.

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    On tää vaan raskasta kuunneltavaa. Tasapaksua meuhkaamista paskoilla ylikompressoiduilla soundeilla. Tästähän on nyt tulossa uusi paranneltu miksaus. Saa nähdä (kuulla!) että auttaako.

    Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelin miksi porukka viime aikoina on kovasti kuunnellut tätä ja löytyihän se syykin, se paranneltu miksaus on ilmestynyt. Noista aiemmista kommenteista löytyy varmaankin myös syy remixaukselle.

    Proffa kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo, remix versiohan se levarilla raikaa. Soundit ovat paremmat ja erottelukykyisemmät, mutta eivät silti (esim.kitaran kohdalla) hyvät. Tämähän olikin jo tiedossa että ongelmaa oli jo soitinten sisäänotossa. Silti levy on hiton hyvä, sillä biisit ovat parasta Rushia sitten 80 luvun.

    Markkutapio kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En alkanut vertailemaan koko levyä. Vertailin ainoastaan suosikkikappalettani Earthshine. Vanha versio on enemmän minun makuun. Tulee siinä kitara paremmin eteen ja ennenkaikkea se kumiseva basso, joka on kappaleen a ja ö. Uusi versio kappaleesta oli siis aneeminen.

    Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 1
    Uusi versio ei tosiaan sekään mitään hifin juhlaa ole, mutta ainakin levyn pystyy nyt kuuntelemaan ilman päänsärkyä.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Remix teki tästä kuunneltavan, mutta ei nämä biisit kovin kummoisia vieläkään ole.

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kovin kummoisesta ei yleensä saa todella hyvää millään kikalla.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei tää minun mielestä nyt niin toivoton tekele ole. Tosin itselläni on vain tämä uusi remix, enkä ole koskaan kuullut alkuperäistä. Biisit One Little Victory, Ghost Rider, Secret Touch ja Earthshine ovat ihan hyviä.

    JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole jaksanut vielä hankkia tuota remasteria. Laitoin aikoinaan tämän levyn aika nopeasti kategoriaan "toivottomat tapaukset". Ceiling Unlimited ja Earthshine ovat ok ja One Little Victory toimii hyvin livenä. https://www.youtube.com/watch?v=eKdpbpQpHbk


    Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mä itsekin pidin aikoinaan tätä Rushin huonoimpana levynä. Se ei ole helppo levy ja mullekin se aukesi vasta melkoisen pyörittelyn jälkeen. Nykyään pidän sitä parhaana levynä mitä ovat tehneet Preston jälkeen, jolloin se syrjäytti Counterpartsin. Tällä ei käytännössä ole yhtään kökköä biisiä ja suurin osa on jopa erinomaisia. Huonoin ominaisuus tässä on tuo rosoinen soundi joka estää nauttimasta kunnolla Alexin soitosta, mutta remix versio tuo tähän parannusta.

    JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pidät Vapor Trailsia parempana kuin Clockwork Angels? No huh huh. :D

    Mutta ei siinä mitään. Rush on siitä hauska bändi, että bändin omat fanitkin diggaavat aina aivan eri levyjä. Minusta esim. Moving Pictures ei mahdu Rush-diskografiassa edes top-viiteen.

    Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ai niin, unohdinkin tuon Clockwork Angelsin. Kyllä se parempi on kuin Counterparts, mutta pidän tällä hetkellä Vapor Trailsia edelleen parempana. Clockwork Angels ei ole vielä ehkä "auennut" täysin. Pitäisi varmaan antaa sille vähän lisää pyöritystä ..

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko viime ajoilta tiedossa toista esimerkkiä, jossa bändi on joutunut remixailemaan vihaisen palautteen vuoksi?

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Marillionin Radiation. Metallican Death Magneticista on myös vaadittu remixiä, mutta Larsin mielestä siinä ei ole mitään vikaa...

    retrou kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Death Magneticista on liikkeellä ilmeisesti useita epävirallisia remiksauksia. http://dr.loudness-war.info/album/list?artist=met&album=death+mag


    Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    On tämä kyllä aivan rautaa, remix tuossa pyörii ja hyvältä soundaa, ei voi mitään.

    Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yrityksistä huolimatta en ole pystynyt kuuntelemaan Rushia olleskanaan enää vuosiin ;(

    Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaksaa, jaksaa! Ei luovuteta! ;-)

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vapor Trails on kyllä aikamoinen koettelemus kuuntelukokemuksena. #masokismia

    JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jep. Ei pysty. Vapor Trails ei iske. En kyllä ole edes yrittänyt kuunnella tätä remixia.

    Toisaalta Clockwork Angels on minusta paras 2000-luvulla julkaistu studiolevy. Aivan mahtava.

    Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juu, on tuo Clockwork Angelskin kyllä hyvä. Aika lähelle se pääsee Vapor Trailsia, mutta tässä on paremmat biisit ja niitä riittää koko levyn täydeltä. Freeze on ehkä ainoa jossa notkahtaa, muuten kipaleet timangia.

    Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hmm... en usko, että tuotanto tai äänitys on tämän levyn suurin ongelma. Ongelma on se millasia biisejä ja millä tyylillä niitä on tehty. Geddyn soolo oli tylsä, koska materiaali oli heikkoa, ei tuotannollisista syistä. Sama juttu tässä, materiaali on huonoa. Nää biisit pitäis esittää ihan erilailla, keksiä täysin uudenlaiset sovitukset niin näkis onko niistä mihinkään. Todennäköisesti ei.

    Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vapor Trail, Sweet Miracle ja Nocturne on ne joissa on jotain potentiaalia.

    Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ostin aikanaan sen remixin .Odotin ihmettä. Kuuntelin kerran.

    Proffa kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Höh, tämä levyhän on mahtava nimenomaan biisiensä takia. Olen edelleen sitä mieltä että paras Rush 80 luvun jälkeen. Luulen että ette ole antaneet biisien vaikuttaa riittävästi (ei tämä mikään helppo levy ole ;-)

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Soundit on tosiaan sellainen paskamyrsky korville että ei tätä tosiaan helppo ole kuunnella, mutta kyllä mä Vapor Trailsin parissa väittäisin kärvistelleeni sen verran paljon että uskallan väittää biisienkin olevan melko heppoista tasoa.

    Sanoituspuolella tää on ehkä keskimääräistä mielenkiintoisempi koska nyt Peartilla sattuneesta syystä oli jotain sanottavaakin eikä mies vaan referoinut suosikkikirjojaan kuten niin useasti.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tää on huonoin levy jonka olen ostanut kahdesti :D

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rush-maratooni jatkuu (jouduin uusintakuuntelemaan tämän aivan liian pian sitten edellisen kerran...)

    Jos tästä jotain hyvää pitäisi sanoa niin on tämä ainakin energinen. Turruttavaa paahtoa aivan kamalilla soundeilla. Äänitykset menivät vituiksi (tämän ovat myöntäneet bändin jäsenetkin) minkä lisäksi vielä levy masterointi vaiheessa kompressoitiin aivan tukkoon. Tästä tuli viitisen vuotta sitten uusi remix ja vaikka en levyn sisällöstä pidäkään olin niin utelias kuulemaan että mitä tästä fiaskosta on saanut aikaan että hankin myös senkin. Onhan remix selvästi siedettävämpi. Erityisen hyvältä sekään ei kuulosta, mutta ainakin levy on nyt suurinpiirtein kuuntelukelpoinen. Itse biisit ovat toki edelleen huonoja. Käsittämätöntä että levy on peräti 67 minuuttia pitkä. Miksi tätä keskenään lähes identtiseltä kuulostavaa jöötiä on pitänyt punnertaa levylle noin iso haiseva kasa? Ilmeisesti Rush ajatteli että korvataan laatu määrällä. Parhaat biisit: ....en osaa sanoa... samaa meteliä kaikki. Ehkä Nocturne.