Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Mike Oldfield : Discovery

JiiPee kirjoitti noin 7 vuotta sitten (23 kommenttia)
Onpa mainio albumi tämä... Oldfieldin tyypillinen aikansa tekele siinä mielessä, että toisella puolella pitkä teos, ja toisella puolella popit. Molemmat osiot toiivat yhtä lailla,, ja poppiosasto onkin ehkä Oldfieldin parasta antia lajissaan. Ai ai, kun tulee näitä kuunnellessa aina nuoruus mieleen. Kun lunttasin tuolta Wikipediasta, huomasin että tälläkin levyllä soittaa suuresti arvostamani rumpali Simon Phillips. Aina oppii uutta. Ysin levy.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Etkö sä nuorena vilkaissut koskaan levyn vihkoseen/albumin kansiin? Mä tutkin niitä silloin lähes fanaattisesti. Nyt on jäänyt vähemmälle.

  Ei Discovery Oldfieldin oikeille mestariteoksille (Ommadawn, Amarok, TB...) pärjää, mutta ihan kelpo pop/rock-levy muutamaa tyhjänpäiväistä rallattelua (Crystal Gazing, Talk About Your Life) lukuunottomatta. Ja aivan eri luokkaa kuin tätä seuranneet kammotukset Islands ja Earthmoving. Oldfieldin soittaa paljon hienoja aika agressiivisia kitarasooloja. Levyn päättävä 12 minuuttinen instrumentaali The Lake on valitettavan keskinkertainen vaikka näiden pitäisi olla juuri se Oldfieldin leipälaji. Kutosen levy.

  JiiPee kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä äänitin aina nuorena vinyylini kasetille. Myöhemmin hinkkasin sitten levyjä kasetilta tai CD:ltä lähinnä autossa. En juuri ikinä edes muistanut biisien nimiä, saatika ketä soittajia niillä oli. Enpä vieläkään osaa edes kaikilta suosikkilevyíltäni eritellä biisien nimiä. The Lake on muuten ihan kelpo instrumentaali, toimii ainakin minulle.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo ,The Lake on hieno kappale kuten koko levykin.Discovery oli ensimmäinen MO levy jonka ostin heti ilmestyttyään.Crises oli mulla jo ennestään ollut hetken aikaa levy-,eiku kasettihyllyssä.Tämä levy kolahti minuun niin lujaa ettei varmaan mikään levy ikinä.Tämän jälken hankin nopeasti kaikki ilmestyneet Oldfieldit.Olisi muuten todella hienoa jos joskus julkaistaisiin joku livelevy Discovery kiertueeltä.Mulla on moniakin bootleggeja,mutta mitään virallista ei ole koskaan tullut.Bändi on,kuten Oldfieldin kiertueilla yleensäkin,erittäin kovassa iskussa.

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Discovery-kiertueen liveä kaipailisin minäkin. Oldfieldilla oli tosiaan kovia bändejä 80-luvulla. Nämä myöhemmät porukat (TB2:sta eteenpäin) eivät ole kyllä vakuuttaneet yhtään.

  Markkutapio kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Varmaankin puolitoistavuotta vierähti edellisestä kuuntelukerrasta ja hyvältä maistu... niinkuin viini paranee vanhetessaan.
  Mulla oli aikoinaan tältä levyltä pitkän aikaa To France kännykässä soittoäänenä kunnes vaihdoin sitten The Sailor's Hornpipeen.


  OldfieldOlli kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Helvetin hyvä levyhän on kyseessä!

  Kcrimso kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieman alle keskitason Oldfield-levy. Kasari-popiksi ihan kiva.

  Markkutapio kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämän cd:n olen kopioinut myös koneelle ja siinähän tulee sitten automaattisesti myös tiedot kappaleista, esittäjistä ja säveltäjistä.
  Nimibiisin Discovery kohdalla säveltäjäksi on mainittu David Arkenstone, mutta levynkansissa ja Wikipediassa ei löytynyt asiasta mainintaa. Onkohan tullut virheellistä tietoo levyn mukana?


  Kcrimso kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, kyllä se on ihan Oldfieldin oma sävellys.

  Markkutapio kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aivan niin. Arkenstonellakin on näköjään saman niminen kappale olemassa. Tuo virhetieto ei siis tietenkään ole tullut levyn mukana vaan soitin (WMP) on hakenut tiedot automaattisesti jostakin netistä ja sotkenut asioita.

  Kcrimso kirjoitti noin vuosi sitten+/- saldo : 0
  Päivän fakta: Discovery on kuunteluhistoriani 107. kuunnelluin albumi.

  Kcrimso kirjoitti noin 5 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Phil Spalding muistelee Discovery-kiertuetta: http://www.philspalding.com/music-and-mayhem/story/mike-oldfield-discovery-tour-of-europe-1984


  Kcrimso kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Deluxe edition tulossa: http://www.superdeluxeedition.com/news/mike-oldfield-revisits-1984-with-reissues-and-new-rarities-set/

  Paha pettymys ettei Discovery -kiertueen matskua ole mukana. :/

  OldfieldOlli kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  ja sitä olis hyvälaatuista olemassa. Näin tällä kertaa :(

  Kcrimso kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Poison Arrowsin "Halloween 2015"-versio: https://open.spotify.com/track/60Er15gjvmfm9KnygARlK8

  Jessus, aika kammottavaa! :D

  JiiPee kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Saahan sen hyvän biisin noinkin pilattua. Idea tähän on saatu varmaan parin Kossun jälkeen.


  Markkutapio kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Juutubessa oli tuosta vieläpä videoesitys. Myös To France'sta oli tehty samaa sarjaa.

  OldfieldOlli kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  AIka paska versio on joo. Viinaksia on varmasti naukkailtu. Poison Arrows on yksi kaikkien aikojen suosikkejani Oldfieldin tuotannossa, mutta tämä...:(

  JiiPee kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Alkuperäinen Poison Arrows on mahtava biisi. Siinä on jotekin omaperäinen, maaginen tunnelma. Tämä versio tosiaan aivan kakkendaalia. Uskaltaisiko tuota To Francen raiskausta edes kuunnella...

  Janus kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Tulee mieleen Radioheadin Fitter Happier noista uusista versioista.

  Kcrimso kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Tulee mieleen Radioheadin Fitter Happier noista uusista versioista.
  Aika jalomielistä! :D

  Janus kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  No siis se puhehan on noissa samanlaisen filtterin läpi.

  Kcrimso kirjoitti viime kuussa+/- saldo : 0
  Niin onhan Oldfieldilla perinteitä tuollaisen vocoder-tyyppisen efektin käytöstä, mutta koskaan aikaisemmin se ei ole ollut yhtä tökeröä.