Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

The Who : Join Together

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (8 kommenttia)
The Whon paras livealbumi, ja ehdottomasti kuunnelluin levyni The Who:lta. Nimittäin Tommy on tällä livellä kokonaisuudessaan big bandillä maustettuna. Tommyn äänitys on Radio City Music Hallista vuodelta 1989, ja kolmosalbumi USA:n ulkoilmakeikoilta samalta kiertueelta.

CD-versiohan tuli kahtena erillisenä CD:nä, mutta LP on hieno "boxed set", jossa on 3 vinyyliä. Ikinä ei Tommy ole kuulostanut yhtä hyvältä, kun se ikään kuin "modernisoitiin" tälle kiertueelle. Rummuissa on Simon Phillips, joka ylisoittaa vähän, mutta on kuitenkin sopivan energinen rumpali melko keskinkertaisen Kenny Jonesin korvaajaksi.

Tällä levyllä on myös kolme biisiä Townshendin hienolta Iron Man-sooloalbumilta, jotka toimivat myös livenä komeasti.

Kiertue oli valtava menestys ja fanit tykkäsivät. Elämäänsä kyllästyneet kriitikot tosin tyrmäsivät, kun Townshend uskalsi laajentaa bändin soundia big bandilla ja torvilla. Tämän livelevyn (ja kiertueen) dissaaminen kriitikoiden osalta oli mielestäni muutenkin täysin käsittämätöntä. Osasyy saattoi olla, että Townshendin ja USA:n rocklehdistön välit olivat tähän aikaan tulehtuneet. Se johtunee siitä, että Pete vittuili mm. Rolling Stonen toimittajille (J.D Considine) päin näköä kiertuetta edeltävissä haastatteluissa. Kostoksi sitten haukkuivat tämän mainion liven maanrakoon?

Arvosana: 9

+/- saldo : 0 |

    JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No niin... tästä kuuntelemaan Tommya orkan kanssa. Mainio kokonaisuus!
    https://www.youtube.com/watch?v=G0D54-j88eo


    Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hienosti hapetettu ja uudelleen suuremmalle kokoonpanolle sovitettu Thomas toimii tosiaankin verevästi (kiitti vinkistä Jiipee!).
    Pete tosin soittaa ainoastaan akustista.kun käsi piti särkeä just tälle kiertueelle! Korvaaja Steve Bolton (kuka?) paikkaa tosin hienosti...

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tässä pari pätkää Radio City Music Hallin toiselta keikalta. Billy Idol on Cousin Kevin...



    ... ja Phil Collins on juoppo Ernie-setä-



    Ja vielä Patti LaBelle oli tuolla keikalla huikea Acid Queen.

    Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulle ei toimi nuo muut jutut tällä boksilla... );

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Dig ja Face to Face ovat hyviä biisejä ja minusta hyvinä versioina. Won't Get Fooled Againissa on aika jyhkeä lopetus.

    Mutta joo... ei ehkä ihan Tommyn veroisesti potki kokonaisuudessaan tuo kolmoslevy- Itse kyllä tykkään paljon enemmän kuin Who's Lastista.

    PS: Minulla oli tämä vinyylinä. Soundit olivat muistaakseni hyvät ja terävät. Nyt olen kuunnellut vain mp3-versiota, eli en kommentoi tuohon. Waddya say?



    Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En sano mittään, ku ei o mihin verrata. Tommy on hieno suuremmalla kokoonpanolla, mutta kummalta tuntuu nuo Peten soolobiisit bändin keikalla!!! Aika hiirulaisiksi taisivat muut bändin jäsenet vertautua biisivalintojen ja -vaikutusten suhteen...

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Dig on Iron Manilta, mutta sen esittää silläkin levyllä The Who. Eli eihän tuossa jää kuin Face to Face Peten omaksi sooloksi. (Hyvä biisi muuten).

    Ja onhan noita moni muukin bändi soittanut keulakuvansa soolobiisejä livenä, Esim. Stevie Nicksin "Stand Up" oli Fleetwood Macin setissä vuosia.

    JiiPee kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Löytyi näköjään se virallinen video tästä, joka julkaistiin aikoinaan VHS:nä. Aivan mahtava versio Tommystä. Tätä on tullut katsottua aikoinaan loputtomasti.