Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Grateful Dead : Built To Last

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (5 kommenttia)
Tämä on tätä uutta, melodista ja "kaupallista" Deadia, jossa on kosketinsoittaja Brett Mydlandin aina niin hienoja ja rauhoittavia biisejä. Levyn helmiä ovat Just a Little Light, Blow Away, We Can Run, ja uskomattoman kaunis lopetusbiisi I Will Take You Home. Mydlandhan heitti veivinsä vain 38-vuotiaana, vajaa vuosi tämän julkaisun jälkeen. Built to Last jäikin sitten Deadin viimeiseksi studiolevyksi. Mydlandin kuoleman syynä oli tietenkin yliannostus, kuinkas muuten. Orastavan "ongelman" olsi kyllä voinut arvata jo pelkästään katsomalla 20 vuotta ikäistään vanhemman näköisen äijän naamaa levyn kansikuvassa.

+/- saldo : 0 |

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kaveri jakoi FB-seinällään itse ottamansa kuvan Grateful Deadin keikalta Chicagon Soldier Fieldiltä. Kuten kuvasta näkyy, suosio on ollut valtava. Dead jättää tällä minikiertueella "lopulliset jäähyväiset". Phishin Trey Anastasio on ollut "vierailevana starbana".




    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oho. Ilman Jerry Garciaakin vetää tuollaiset massat. Ei voi kuin kunnioittaa!

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Varmaan sama nostalgia-ilmiö kun aikoinaan Suomessa Rollareiden keikoilla. Ei kai noiltakaan kukaan mitään musiikillisia ulottuvuuksia hakenut? ;) Yksi sukupolvi muistelee nuoruuttaan.

    Katselin puoleenväliin yhden Deadin minikiertueen keikan. Aika väsähtänyttä menoa. Toisaalta se kuuluu asiaan, koska Deadin tavaramerkki on tuo vähän unelias jammailu. Tosin esim. Bob Weir on lavalla kuin muumio. :D PS: Bruce Hornsby on ollut myös mukana.



    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tässä Sugar Magnolia. Weir on tässä varmaan ottanut nitrot ja iltapäivänokoset, kun on noinkin virkeä. Anastasio on kyllä hiton hyvä.

    Edit: video näköjään poistettu.

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    New York Timesin juttu: http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2015/07/06/the-grateful-dead-close-out-their-final-concert-with-words-please-be-kind-amid-tears-and-hugs/?smid=fb-nytimes&smtyp=cur&_r=0