Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Brian Eno & David Byrne : My Life In The Bush Of Ghosts

Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten (4 kommenttia)
David Byrne kuvailee levyn vihkosessa muusikkia "psykedeeliseksi tanssimusiiksi". Sanoisin että kuvaus on osuva ja täydellisessä maailmassa tälläistä musiikkia ehkä tanssittaisiinkin klubeilla. Tässä on jotain samankaltaista kiehtovaa retrofuturistista fiilistä kuin Vangeliksen Blade Runner-soundtrackissa vaikkei muusikillista yhteyttä juuri olekaan. Tyylillisesti tässä on imetty vaikutteita funkista ja Afrikkalaisesta musiikista, varsinaista laulua ei ole vaan vokaaliosuudet on rakennettu olemassa olevista äänitteistä (laulajia etno-levyiltä, manaaja, radiosaarnajia ym.). Eli tavallaan sämpläystä ennen kuin termiä oli käsittääkseni edes keksitty. Kiehtova levy. Soundit ovat loistavat ja remasterointi ilmeisen onnistunut (en ole kuullut alkuperäistä levyä). Arvosana: 8

+/- saldo : 0 |

    pinulk kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Uusintajulkaisussa on varsin hyvä juttu siitä miten levy tehtiin. Aikalailla trial and erroria se on ollut. Eli musa soimaan ja sitten "laulu" toiselta nauhalta. Jos sattuu paikalleen niin sattuu. Ja kuuntelija rakentaa mielessään merkityksiä.

    Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ostohetkestä kerkesi vierähtää n. 20 vuotta ennenkuin tajusin tämän nerokkuuden. Ois varmaan pitäny kuunnella enempi. Tai ehkä ite en ollu kypsä.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Levyn sisältö on hieman vaihdellut versiosta riippuen. Wikipedia:

    In the 1982 second edition, the track "Qu'ran" which features samples of Qur'anic recital was removed at the request of the Islamic Council of Great Britain. In its place "Very, Very Hungry" (the B-side of "The Jezebel Spirit" 12" EP) was substituted. The first edition of the CD (1986) included both tracks, with "Very, Very Hungry" as a bonus track. Later editions (1990 and later) followed the revised LP track order without "Qu'ran."

    Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kas. Mulla on joku vanha cd-painos, jossa on Very, Very Hungry ja Qu'ran puuttuu.