Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Palasokerin Idiootti kunniamainintakiertopalkinto

Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Palasokerin Idiootti kunniamainintaa ä aletaan myöntämään hieman darwin awardsmaisesti ihmisten, yritysten tai yhteisöjen tekemille aivan käsittämättömän tyhmille teoille tai lausunnoille. Tarvitsijoita tälle merkille tietysti on enemmän kuin kehtaa Palasokerin sivuilla julkaista, mutta ensimmäinen menee kyllä ihan ansiosta niille journalistiammattilaisille, jotka saivat aikaiseksi uutisankan epäilyksistä Miss Ranskan oikeaa sukupuolta kohtaan.

Ei sillä että Palasokeri katsoisi asiakseen erityisesti alkaa missipoloisia puolustamaan vaan pikemminkin dummy-merkintä myönnetään toimittajajunteille, jotka löysivät joltakin satiiriselta ranskalaiselta internetsivustolta keksityn uutisen Miss Ranskan mahdollisesta sukupuolenvaihdoksesta. Tai pikemminkin tämä palkinto pitäisi antaa Reutersin uutistoimitukselle, joka on näköjään laittanut uutisen liikkeelle ihan virallisena, koska se on julkaistu suuremmissakin medioissa (mm. CNN). Käsittämätöntä että edelleen ihmiset ja ennenkaikkea toimittajat uskovat kaikkea mitä internetistä löytävät. Kun ottaa huomioon minkälaiset amatöörit nykyisin internettiin sisältöä suoltavat (tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa Verkkolehti Palasokeri), kannattaisi ehkä muutama minuutti harrastaa tutkivaa journalismia ja miettiä josko voisi asiaa hieman tarkistella ennen kuin uutinen julkaistaan totuutena.

Älkää antako kuitenkaan tämän journalistiseen käytökseen kohdistuvan kritiikin vaikuttaa liikaa elämäänne ja lukutottumuksiin, kunhan vain varmistatte että voitte oikeasti luottaa siihen mitä luette (kuten nyt vaikka Palasokeria :).

+/- saldo : 0 |