Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Riemufestivaalit 2005 - perjantai 21.1.

spiralake kirjoitti noin 15 vuotta sitten (4 kommenttia)
Riemufestivaalit 2005 (perjantai)
21:30 Klaus
22:15 The Insult That Made A Man Out Of Mac
23:00 Circle
00:00 Keuhkot
00:30 Cleaning Women

Riemufestivaalit 2005

Perjantaipäivän avasi bändi nimeltä Klaus, josta en ollut edes kuullut aikaisemmin. Yllättävän hyväksi osoittautunut bändi toi foniosuuksistaan mieleen jopa Gongin. Yhden toivebiisinkin pääsivät esittämään, johon muutenkin aggressiivisesti heilunut laulaja tokaisi "no soitetaan sitten saatana". Bändistä tuli myös mieleen sellainen bändi kuin Saaste, vaikka tämä olikin nopeatempoisempaa, monimutkaisempaa ja aggressiivisempaa.


Seuraavana lavalla astui myös bändi, josta en ollut aiemmin kuullut: The Insult That Made A Man Out Of Mac. Bändin perkussionistilla oli varsin mielenkiintoiset työvehkeet allaan; hän nimittäin hakkasi työhanskat kädessä työkaluilla putkia ja peltiä. Vaikka laulajan saksankielinen örinä ei oikein ollut nannaa minun korvilleni, nautin silti bändin industrial-soundista odotettua enemmän. Porukkaa alkoi selvästi jo huveta enemmän paikan päälle ja bändi saatiin huudettua vielä takaisin soittamaan yksi biisi encoreakin.
Kolmantena esiintyjänä toimi Circle, joka minut oikeastaan sai paikan päälle tulemaankin. Homma tuntui aluksi pieneltä sekamölskältä varsinkin ollessani ilman korvatulppia, mutta setin myötä ilmapiiri muuttui hallitun kikkailun kautta varsin rennoksi meiningiksi. Varsinkin basisti Jussi Lehtisalo esiintyi todella rennosti ja letkeästi. Laulaja Mika Rätön ottaessa huuliharpun käteensä, meininki vaihtui täysin ja koko poppoo tuntui olevan jossain korkeatasoisemmassa tilassa. Yhdessä vaiheessa Lehtisalo katosi jopa lattian pintaan fiilistelemään. Koko bändi tuntui olevan hyvässä vireessä ja herätti paljon kiinnostusta yleisön keskuudessa.
Keuhkojen nimen olin joskus ohimennen kuullut, mutta en tiennyt mitä odottaa. Yllätyin hieman kun bändissä oli vain yksi jäsen Kalevi Rainio, joka soitti kitaraa/bassoa ja sylki ulos mitä mielenkiintoisimpia sanoituksia. Taustamusiikki tuli minidisc-soittimesta. Keuhkot-paita päällä ollut mies esiintyi koko settinsä ajan nurkassa ja nousi välillä myös puhepallin taakse julistamaan itsestään nuijan kanssa erilaisia asioita. Puvustus oli jotain aika mielenkiintoista; päässä oli ilmeisimmin uimalakki, johon oli levitetty jonkinlaista vahaa ja pään päällä oli pöytälamppu, jossa oli myös erikseen säädettävä vilkkuva valo. Visuaalisuutta löytyi muiltakin osin. Vieressä pyöri nimittäin video, jossa patsas ravasi antenni kädessä pitkin maita ja mantuja. Mies ei juuri katsekontaktia tehnyt yleisöön vaikka ihan vieressä seisoikin. Joku oli myös ilmeisesti juonut hieman liikaa kun löysi itsensä kipuamasta Kaken jalkoja pitkin ylös, mutta hän vain jatkoi esiintymistä ja oli kuin ei olisi mitään huomannutkaan. Varsin mielenkiintoista matskua, mutta toiminee minun osaltani ehkä hieman paremmin livenä kuin levyltä.


Cleaning Womenista olin kuullut sen verran, että miehet soittavat sukkahousuissa pyykkitelineitä. Laulajan utopistisista selostuksista ei aina saanut täysin selvää, mutta samapa tuo. Rumpalilla oli ilmeisesti ämpäri bassorummun tilalla ja "basso" näytti aivan pieneltä oluttynnyriltä. Täytyy sanoa, että ainakin omaperäisiä instrumentteja äijiltä löytyy. Aikamoista soundia niistä myös tuntui lähtevän ja pyykkitelineet osoittautuivatkin varsin monimutkaisiksi ja hienovaraisiksi soittimiksi. Encoren aikana kesti hieman korjailla yhtä pyykkitelinettä kun bändin lopettaessa se sai hieman kyytiä. Yleisö oli tässä vaiheessa jo hyvin mukana notkumassa varsinkin kun Womenit pistivät musiikin danceksi. Bändi sopi erittäin hyvin lauantain lopettajaksi, vaikka Circleä olisikin voinut katsella hieman kauemmin.


Keikasta jäi ihan hyvä fiilis, vaikka jouduinkin seuraavaa junaa odottelemaan noin neljä tuntia. Terveisiä vaan sille ihanalle Nesteen tädille eläintarhan lähellä, joka heitti minut ulos koska en ostanut mitään ja paikka ei kuulemma ollut "ilmaismajatalo". Ilmeisesti häiritsin häntä liikaa istumalla hiljaa nurkassa lukemassa Riemu CD:ni kansitekstejä. Niin tosiaan, 12 eurosella sai myös livesykkimisten lisäksi kivan kokoelmalevyn Riemun vuosien varrelta, jossa on myös harvinaista herkkua mukana.

+/- saldo : 0 |

  kite kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitokset spiralake festarikuvauksesta ja hyvistä valokuvista!

  Hezzu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kakepas on persoonallinen ilmestys! No senhän oikeastaan osasi arvatakin :)

  Anonyymi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei Insultilla minun tietääkseni ole yhtään saksankielistä kappaletta, ihan lontooksi käsittääkseni öräjävät :)

  spiralake kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ah, no ei siitä paljoa selvää saanut :D