Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Etno-Espan taiteiden yö 25.8.2005

spiralake kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
Taiteiden öiden etno-iltamien viimeiset henkäykset Espan lavalla päästivät Alamaailman Vasarat ja Piirpauke. Ilta oli usvaisen synkkä ja ilmassa oli mukavaa väreilyä muusikoiden kivutessa lavalle.




Ensimmäisenä soittivat Vasarat, jotka soittivat biisejä kahdelta ensimmäiseltä levyltään ja myös hieman jotain julkaisematonta materiaalia. Rumpusoundit hieman mättivät, mutta meno oli ainakin loistavaa. Keikan alussa fonisti koitti kysellä yleisöltä, että onko taiteellinen fiilis, mutta vaustaukseksi tuli vain muminaa. Muutaman biisin jälkeen yleisö oli jo vähän paremmin mukana saman kysymyksen edessä ja seuraavaksi jo huudettiin yhteen ääneen taidetta.




Seuraavana esiintyi joku tuntematon bändi, joka veti tunnelman latteaksi jo yli puolen tunnin roudauksillaan. Ei tainnut hirveästi etnoiluakaan olla pelissä, joten siirryimme baarin puolelle.




Piirpauke soitti kolmihenkisenä kokoonpanona; Sakari Kukko sähköpianossa ja puhallinsoittimissa, rummuissa Ismaila Sané ja akustisessa kitarassa hehkeä Cinta Hermo, joka tälläkin kertaa antoi hienon taidonnäytteen myös laulutaidoistaan. Sané pääsi myös soolon pariin rumpujensa kanssa, jolloin Kukko innostui juoksemaan pianonsa takaa hakemaan muita soittimia lavalle, josta muodostui varsin mukavan kuuloinen jami. Katsomassa oli selvästi Piirpaukkeen ystäviä; toiset tanssivat sydämestään ja joku jopa innostui laulamaan mukana vaikka sanat eivät suomeksi olleetkaan (ilmeisesti espanjaksi?).







Varsin maukas keikka. Kerrankin pääsi lavan eteen ottamaan kuvia. Onneksi ei kastunut läpimäräksi, vaikka pilvet olivat tummemmat kuin hiili.

+/- saldo : 0 |