Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Palasokeri.comin viisivuotisjuhlallisuudet

Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (9 kommenttia)
Tässä mitään puheita aleta pitämään, juhlistettakoon Palasokeri.comin viisivuotista taivalta vaikka uuden sisällön julkaisulla. Eniten kaikkia tietysti jännittää luvattu paljastus Palasokeri-nimen taustoista. Tämä on hyvä päivä julkaista myös Palasokeri.com kokoelmalevy vol. 1, tuo eräiden kansainvälisten tahojen jo kritisoimakin musiikin underground-julkaisuiden merkkiteos. Näistä ja joistakin Palasokerin aikaisemmista vaiheista lyhyesti seuraavassa päätoimittajan väsyneessä raapaisussa.

Aloitetaanpa räväkästi antikliimaksilla, eli tuon Palasokeri-nimen taustoista. Tämän verkkolehden saadessa ensimmäisiä bittimuotojaan teos kulki nimellä Ezine, mutta muutaman tunnin haudutuksella nimeksi tuli Palasokeri. Ja että miksi? Jostain tuntemattomasta syystä kyseisellä hetkellä vain tuli mieleen muutamia vuosia aikaisemmin Brutal Sense -nimisen metalliryhmän suurteos "Palasokeri", joka teidän on nyt kunnia kuulla K.C.Hukka -yhtyeen esittämänä cover-versiona, joka on kuitenkin varsin uskollinen alkuperäiselle sävellykselle. Koska itsellänikin saattoi olla jotain tekemistä tuon Brutal Sense orkesterin kanssa, voin kertoa tuon kappaleen syntyhistorian, joka ehkä merkillisyydessään vaikutti siihen että asia palautui vuosia myöhemmin sattumalta mieleen. Eli kappaleen sävelsi ja sanoitti nyt jo edesmennyt orkesterin basisti noin kolmessa sekunnissa. Tämä aika kului matkaan nuorisotalon keittiöstä soittimen ääreen henkilön saatua kaapista putoavasta palasokerirasiasta silmäkulmaansa. Nyt tiedätte tämänkin vaikkette olisi halunneet. Tuon legendaarisen biisin voi kuunnella valvojan alapuolelta löytyvää play-painiketta painamalla (vaatii flash-tuen) tai lataamalla mp3-tiedoston alta. Kappaleen alkuperäinen taltiointi oli ajan hampaan kulmaan kulunut sen verran pahoin että päädyimme cover-version esittämiseen.

>> K.C.Hukka - Palasokeri (MP3)

Palataanpa muihin lupauksiin. Sisältöä on siis tulossa ainakin artikkelien muodossa, ainakin Skotlannin matkailua käsittelevä artikkelisarja on vahvasti tuloillaan, samoin kenties silminnäkijäraportti nykyaikaisesta puolustusmäärärahojen leikkauksista kärsivästä kertausharjoituksesta armeijan kurkkusalaateissa ja käyttökokemuksia Compaq Evo kannettavasta tietokoneesta (todellinen kestotesti ja murskaraportti luvassa). Näihin lupauksiiin tyhjensin vasta oman pohjattomien lupausten saavin, toivottavasti artikkeleja nähdään myös muilta kirjoittajilta, olisi milteipä mukava nähdä jonkun vanhan kirjoittajan aktivoituvan pitkästä aikaa. Tai jopa aivan uuden liittyvän laiskaan reserviin.
Palasokerin menneitä voi lueskella jonkinasteisesta "historiikista" ajalta kun Palasokeri oli kaksivuotias (valitettavasti aivan alkuperäinen versio näyttää kadonneen internetistä). Sittemmin onkin lähinnä tapeltu erään yhdistyksen kanssa ja keksitty välillä jonkinasteisia parannuksia (?) verkkolehden toimintoihin. Eli en tässä ala varsinaista katsausta menneistä vuosista kynäilemään kun varsinaisesti ei kehuskelemaan pääse. Kävijämäärät näyttävät vakiintuneen vajaaseen tuhanteen eri kävijään per päivä, tuohon kävijävolyymiin nähden yllättävän vähän tapahtuu interaktiota käyttäjien välillä. Syyllistä etsitään.

Palasokerin kokoelmalevy vol. 1

[img]modules/ContentExpress/img_repository/kok_etukansi.jpg" align="right" vspace="5" hspace="5">Kokoelmalevy on siis viimein julkaistu, lisätietoja ja latausohjeita löytyy omalta sivultaan. Kokoelman voi ladata itselleen mp3-muodossa, .zip paketoitu kokonaisuus maksaa 63 MB liikennettä sisältäen kannet (kaksi erilaista).

Ja tässähän nämä tärkeimmät tästä harrastustoiminnasta. Kiitos osanottajille, sekä uusille että vanhoille pieruille, uusia kujeita otetaan vastaan.

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onnittelut Sokrulle täältä Pohojammaan vuorilta! Jee jee & rok! :D

  Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onnittelut Palasokerille länsirannikon soundilla/murteella, kun olen juuri Porissa työmatkalla. Minultakin olisi tulossa pienen tauon jälkeen artikkelia, jatkoa Hong Kongin demo sceneä käsittelevään konserttisarjaan. Ja ehkäpä muutakin.

  kite kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lyhyestä virsi kaunis: messevät onnittelut Tampereenkin suunnalta!

  harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä olen ollut mukana vasta vajaat 2/5 Palasokerin historiasta mutta Palasokeri on silti ylivertaisesti tärkein asia elämässäni heti jääkaapin jälkeen mutta kiitos laajakaistan ja 24h Linuxin täällä tulee käytyä useammin kuin jääkaapilla. Leikki sikseen onnea vaan kiinteälle makealle!

  EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan hyvä löytö tämä oli, kun luultavasti Wigwamin guest bookiin joku Palasokerin linkin jätti. Sittemmin hyvä paikka keskustella kun entinen vakiopaikkani Suomessa, Njet, katosi.

  E.

  pinulk kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä se kokoelmalevy on hyvä synttärilahja, kiitos! Se oli hyvä päivä kun löysin Palasokerin Googlatessani jotain 30 vuotta vanhaa "hippipaskaa".

  MZ kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mielikuvituksellisesti Onnittelut ja Kiitokset Jakelle ja muille Palasokerista vastuussa oleville.

  EberkJuho kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onnittelut Palasokerille! Täällä on tullut viimeisen kolmen vuoden aikana tullut paljon oltua. Hyvä että tuo kokoelmakin saatiin vihdoin liikkelle!

  Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Makoisaa jatkoa Jake ja muut palaset!