Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Saaste, Ravintola Vieska, Ylivieska 4.11.2005

Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten (2 kommenttia)
Rytmiorkesteri Saaste palasi pitkältä keikkatauolta ja esiintyi ensimmäistä kertaa paikallisessa Ravintola Vieskassa. En ollut itsekään päässyt aiemmin todistamaan heidän livemeininkiään, sillä he ovat ennen esiintyneet lähinnä joissain nuorisotapahtumissa. Illan esiintyjälistalla oli pari muutakin paikallista bändiä (Devon ja Blue Eyed Janes), mutta heidän musiikkinsa ei jaksanut meikäläistä pahemmin kiinnostaa.

Vaikken Saastetta ole ennen livenä nähnytkään, oli heidän musiikkinsa toki jossain määrin tuttua vajaan parin vuoden takaiselta levyltä (katso arvio). Keikka alkoikin räyhäkkäällä "Kuningatar" -rallilla, jossa kitaristi Jules pääsi esittelemään myös trumpetistin taitojaan. Tavallisen trumpetin lisäksi hän soitti myös hassun näköistä letkutrumpettia!

Bändin esiintymisessä oli muutenkin kivasti huumoria mukana ja tämän tyylisessä omaperäisessä musiikissahan se on toki vaan eduksi, muutenhan meininki lipsahtaa helposti liian vakavaksi nypläämiseksi. Laulaja nytkytteli menemään varsin rennosti ja antaumuksellisesti. Muun bändin lavaliikehdintä oli huomattavasti hallitumpaa, varsinkin basistin, joka istui rennon oloisesti tuolilla!

Saasteen musiikki on melko monipuolista sekametelisoppaa, eräänlaista progea, josta löytyy vaikutteita jazzista funkkiin ja punkista mättöön. Melko psykedeelisiäkin äänimaailmoita ajoittain ilmoille loihdittiin. Laulajan äänenkäyttö on varsin monipuolista hiljaisesta puhelusta suoranaiseen huutamiseen. Illan yllätysvetona kuultiin cover-versio eräästä Dingon hitistä, ohhoh! Muuten materiaali oli onneksi bändin omaa tuotantoa ;-) Levyltä tutut "Paskasuu" ja "Seitsemän" kuultiin illan aikana myöskin. Viimeisenä biisinä kuultiin jonkinlainen pitemmän puoleinen proge-eepos, jonka aihepiiri liikkui jossain Sveitsin Alpeilla. Encorea ei soitettu, harmi!

























Oikein mainio keikkakokemus! Toivottavasti heitä nähdään vastaisuudessa hieman useammin paikallisissa livetapahtumissa!


Saaste:

Antti Näpänkangas: laulu
Jules Niemi: kitara ja trumpetti
Tomi Luimula: rummut
Anssi Hautamäki: basso

http://saaste.now.nu/


+/- saldo : 0 |

    Ehann kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja settilistahan taisi kokonaisuudessaan olla jotakuinkin tämän näköinen:



    Kuningatar

    Porvari

    Paskasuu

    Pehmustettu luola

    Seitsemän

    Saatana

    Ehann kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hups, johonkin väliin vielä biisi Good morning, Apu.