Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mondo Sonarte - Parte Deuxe, Ravintola Vieska, Ylivieska 9.11.2005

Hezzu kirjoitti noin 19 vuotta sitten (1 kommenttia)
Ylivieskan media-alan opiskelijoitten järkkäämät Mondo Sonarte -festivaalit järjestettiin nyt toista kertaa. Paikalla oli kolme bändiä: Shame 'n' Scandal Kokkolasta, Dead Scarlet Oulusta, sekä paikallinen Ydin. Mikään bändeistä ei ollut ennestään tuttu (olin ennakkokuunnellut ehkä biisin per bändi), mutta avoimin mielin surffasin sekaan.

Shame 'n' Scandal (Kokkola)
http://www.sns.urli.net/

Illan ensimmäinen bändi oli kokkolalainen punkbändi Shame 'n' Scandal, joka osoittautuikin vallan mainioksi pumpuksi. Soitto oli ajoittain hieman epävarmaa ja pieniä mokailuja oli havaittavissa, mutta moiset puutteet korvattiin energisellä meiningillä ja sopivan rennolla asenteella. Laulusolistin punk-asento oli luonteva ja meikit silmissään hän oli varsin uhkaavan oloinen isäntä. Bändi soitti pääosin omaa (englannin kielistä) materiaaliaan, mutta muutama lainakappalekin kuultiin. Ramonesin "Poison Heart" tuntui varsin luontevalta valinnalta, kuten myös elokuvasävellys "Lootusasentoon". Encorena kuultu Billy Idolin "Rebel Yell" tuntui hieman vieraammalta. Bändiltä on ilmestynyt yksi demolevy, sekä yksi Shitsuckin julkaisema kasetti ("Social At A Distance").

















Ydin (Ylivieska)
http://www.ydinband.com/

Seuraavaksi vaihdettiin hieman tyylilajia ja hälyytyssireenien ulvonnan johdattelemina lauteille nousi paikallinen Ydin. Heidän musiikkinsa oli raskasta, nopeaa ja osin teknistäkin örinälaululla varustettua runttausta. Jos äkkiä pitäisi arvata, niin veikkaisin tyylilajin edustavan deathmetallia. ÖRRRRRRRR! Bändi lauloi suomeksi, mutta eipä noista sanoista saanut mitään selvää, yhden v:llä alkavan sanan jonkun biisin lopusta erotin. Taitavaa soittoahan se kieltämättä oli, mutta en minä tämmöisestä meiningistä suoraan sanottuna saanut irti oikein mitään. Keskityinkin enemmän lavan sivustalla olevaan screeniin, jossa esitettiin jotain horror/sota/yms. -kauhukuvista koostuvaa mustavalkoelokuvaa. Melko pelottavia juttuja siinä vilahteli, sopivat hyvin bändin musiikkiin. Ytimeltä on ilmestynyt yksi demo-ep.











Dead Scarlet (Oulu)
http://www.deadscarlet.tk/

Illan viimeisenä bändinä esiintyi oululainen Dead Scarlet. Heidän musiikkinsa oli myöskin suht agressiivista, mutta ei missään nimessä heviä, vaan sellaista melko suoraviivaista rokkia. Vähän turhankin suoraviivaista meikäläisen makuun, tai sitten siitä vaan puuttui jotain oleellista kun en oikein saanut tunnelmasta otetta. Ihan pätevää sinällään ja esiintymisvarmuuttakin löytyi, mutta jotain jäi puuttumaan. Tai sitten uni painoi jo liikaa silmäluomea? Bändiltä on ilmestynyt kaksi demo-ep:tä.














Jees, varsin mukavat iltamat jälleen, joskaan musiikkitarjontansa puolesta eivät ihan viime vuotista tasoa. Mutta tämähän on vain meikäläisen henkilökohtainen mielipide. Jatkoa seurannee jälleen ensi vuonna?


+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämä on asiallinen raportti, jossa kuvat hyvin vahvistavat tekstiä. Punk-rock-metallinen fiilis välittyy lukijalle!