Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Koiran funktio

k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten (2 kommenttia)
Ajatteleva ihminen törmää monasti probleemiin "Mikä oikeastaan on koiran funktio?". Tämä tapahtuu usein viimeistään siinä kohtaa matkaa, kun kulkija havaitsee tallanneensa kyseisen eläimen paskaan kauppalan katuvieriä taivaltaessaan.

Koiran, kuten myöskin ihmisen liiansuuriksi kasvaneiden aivojen kuorikerroksen alkuperäinen, metsästykseen, ja varsinkin siinä pärjäämiseen liittyvä funktiohan on nyttemmin turhana haihtunut jonnekin historian hämäriin. Ihminen on tunnetusti keksinyt aivoilleen uutta käyttöä, kuten esim. suositun destroy-tyyppisen pelin “Pääni on ainoa baarikaappini, kunnes sisuskumini alkaa vislata”.

Mutta entä koira? No, ensiksi tietysti tulee mieleen koiran funktio viihde-eläimenä. Sitähän voi kyhnyttää, sillä voi ulkoiluttaa itseään ja pervoimmassa tapauksessa sitä voi vaikka nussia tuhlattavakseen joutuneen aikansa ratoksi.

Lisäksi koiraa voi kouluttaa esimerkiksi niin, että sillä voi kätevästi kiusata naapureitaan ja muita lähimmäisiään mitä erillaisimmin tavoin, vaikka haukuttamalla sitä, tahi purettamalla sillä kaikkea, niin elolliseen, kuin elottomaankin luontoon kuuluvaa, tai päästämällä se kiimassa irti pyveltämään kaikkea vastaantulevaa ja kuolaamaan sen päälle.

Tavallaan tuohon edellämainittuun kuuluu myös koiran hyötykäyttö kehittyneen hajuaistin avulla kaikenlaisen haisevan, esim. raatojen ja cannabis sativan ja sen jalosteiden hakuun. Näistäkin toiminnoistahan on usein sangen kovasti vaivaa, mm. vankilatuomioiden muodossa, monille ihmisille.

Lisäksi tietysti tulee mieleen koiran funktio koirakkaiden, eli koirannahkarukkasten materiaalina: Kun koiran haukkumakone on syystä tai toisesta mennyt rikki, eli siis koira on kuollut, siitä voidaan epäsiististi teräasetta käyttäen irroittaa helposti turkki eli nahka eli kuori, se paketin uloin kerros, käsitellä se tietyin menetelmin ja kemiallisin ainein, ja näinsaadusta materiaalista sitten valmistaa edellämainitut vaatekappaleet, jotka etenkin talvisaikaan ovat erittäin tarkoituksenmukaiset harjoitettaessa ulkoilua sellaisissa epätarkoituksenmukaisissa perslävissä, kuin Lappi, Takahikiä tai Etelänapamanner, tuulen & tuiskun ulvoessa jotakuinkin samaan tyyliin, kuin se koirakkaista poistettu haukkumakone.

Moni ensimmäisessä kappaleessa mainittuun tilanteeseen ulkona liikkuessaan joutunut sivullinenhan on tietysti sitä mieltä, että koiran ainoa, tai ainakin tärkein funktio on tuo perustavaa laatua oleva, eli kuluttaminen muuttamalla ruuantähteitä ja koiranruokaa turkkinsa sisään sen haukkumakoneen lisäksi sijoitetulla koneistolla "leivästä paskaksi".

Tästä johtopäätöksestä herää tietysti heti ainakin seuraava kysymys: No mikä se sitten on tuon koiran paskan funktio? Ehkäpä kuitenkin palaamme tähän viimemainittuun probleemiin vasta seuraavan mietiskelytuokion merkeissä..?

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Koiraa on helpompi kyykyttää kuin naista. Koirasta voi tehdä koiran makkaraa, kun se ei enää täytä tehtäviään. Tuota makkaraa ei tosin ihminen syö, mutta ehkäpä se maistuisi uudelle koiralle. Sitten koiran paskallekin löytyisi mahdollisesti uutta merkitystä.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    niin, vanha totuushan on, että se on koirille oikein, että luut on kovia.