Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kohti maailman melodiaa

k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
…tämä seuraava tarina ilmestyi alun perin Laskuvarjourheilua, seuraava numero-nimisessä omakustannelehdessä (Tero Lehto, Lahti, you know?) joskus v.95. Nyt voitte arvioida, miten hyvin vittuiluni osui kohdalleen… Monopolikapitalismi äänitemarkkinoilla matkalla, kohti maailman melodiaa.

Äänitteiden ja niiden tallennus- ja toistovälineiden markkinointia maailmassa pyritään keskittämään muutamille harvoille suurille firmoille, jotka samalla ostavat toisiaan pois markkinoilta kilpailemasta. Tavoitteena on edesmenneen Neuvostoliiton mallin mukainen yksi ainoa levy-yhtiö, "KOKO MAAILMAN MELODIA", jolla olisi määräysvalta ei ainoastaan kaikista julkaistavista äänitteistä sekä niiden myynnistä, vaan myöskin äänentoistolaitteista sekä niiden kehittelystä. Suomessa näitä firmoja, EMIä, SONYa, WARNERia, BMGtä ja POLYGRAMia edustaa Suomen Äänitteillä Kusettavat Totalitaristit ry.

Äänitteillä Kusettavien Totalitäristien tehtävänä on siis valvoa Suomessa ed.m. ylikansallisten yritysten etuja ostamalla pois markkinoilta tai tuhoamalla itsenäiset kilpailijat rahalla, lisensseillä ja lainsäädännöllisin keinoin sekä äänitteiden tuotanto- että myyntipuolella.
Mitä helvettiä tämä oikein merkitsee, SÄKTn ylikomissaari Kulppa Kutipää?
-No tää on Ne Markkinavoimat käytännön toimissa. Onhan se jumalauta oikein ja sallittua, että sillä, kellä on eniten rahaa, on myös kaikki valta ja päinvastoin! Johan vanha suomalainen sananlaskukin sanoo "kenen rahat, sen laulut". On muuten meidän firman motto!
Tämähän on vapaan kilpailun, tuon markkinatalouden perustan, tukahduttamista…
-Vitut ole! Kaikki keinothan kilpailussa ovat sallittuja, ja sillä, kellä on eniten nappulaa, on tietty myös eniten niitä keinoja… Joo ja pääasiahan on se, että artistit saa ihan vapaasti (ja kovaa, muuten!) kilpailla sopimuksesta MEIDÄN kanssa!
-Alaan liittyvää lainsäädäntöä me pyritään kehittämään siten, että ensteks ajetaan läpi tuontilisenssit, sitten myyntilisenssit, sen jälkeen sitten kielletään kotiäänitys kokonaan ja samalla järkätään meidän agenteille laittomien kotiäänitteiden kotietsintä- ja takavarikoimisoikeus. Seuraavassa vaiheessa tätä viimeksimainittua laajennetaan koskemaan kaikkia yli 10 vuotta vanhempia äänitteitä, joita ihmisillä on kokoelmissaan. Tässä täytyy nyt tarkentaa, että äänitteiden ikä tietysti lasketaan kyseessäolevan painoksen myyntiintulovuodesta. Televisiointi- ja radiointisäännöksiä luonnollisesti kehitetään vastaavasti. Näin me "siivotaan pöytä" markkinoille.

ROKIN KAPINASTA KAKIN ROPINAAN
-Rockhan on jokatapauksessa markkinatuotteena syntyessään kuollut, sitä täytyy siis jalostaa, jatkaa SÄTKn komissaari Kutipää. Pienipainoksiset pikkulevyfirmat sekä omakustanteet me myös sallisimme, ainakin vielä jonkin aikaa, ne kun toimii meille halpoina ja kätevinä kykyjenetsijöinä. Ja onhan meillä joka tapauksessa täysi valvonta niillekin laitteistomarkkinoiden kautta.
-Ehdottomasti tää kaikki tulee olemaan kuluttajan eduksi! Ostaja tietää tarkalleen, mitä saa, kun ostaa tuttuja, turvallisia TOP-40-artistien tuotteita. Joo, ja esmes nyt, kun me ollaan täällä SÄTKssa hirveen huolestuneita tosta nuorten lisääntyneestä huumeidenkäytöstä, niin me on päätetty taas nostaa noiden levyjen ja kassujen hintaa senverran, ettei penskoille varmasti jää yhtään joutilasta taskurahaa minkään kaman ostoon… Näin me tehdään tota raittiustyötäkin!
-Jaa, tulevia kovia juttuja äänitemarkkinoilla? No ensteks kaikilta meidän suurilta artisteilta tulee sellaset kivat 3-10 CDn Best Of-boxit ja sit ens vuonna me on ajateltu taas vaihtaa tuota formaattia, meiltä rupee kaikki äänitteet tuleen CD-Romppuina, niin että alkakaas skidit säästää niitä taskurahojanne ja työkkärikorvauksianne Uusien Makeiden Vehkeiden ostamista varten!
-Sensuuri? Ei meillä mitään sensuuria ole, ei semmoista tarvita! Sen takaa meidän tuotteiden ideologinen laadunvalvonta: Meiltä tulee vaan puhtaasti kaupallisia tuotteita, takuulla! Good, clean fun!

EI KOTIMAISEN LEVYMOGULIN EDUN MUKAISTA
Eke Popeda vasta konkurssintehneen MegaReiluMeininki-ketjun toimitusjohtoelimestä kommentoi:
-Ei toi oo yhtään kivaa, hei! Ei musta olis olleskaan mukavaa, jos mä en itte pääsis päättämään, mitä mun ostajat saa kelata ja mitä ei! Niin ettei toi oo kovin Reilu Meininki, ainakaan mun mielestä… Ostakaa, muuten, FF-Flopin uusin!

JA LOPUKSI VIELÄ ITSE KULUTTAJAN MIELIPIDE
Lev Rattus, rämäkä punkahtavan ja muuten mukavan musiikin ystävä ja entinen sarjakuvasankari sanoo vielä sanasen:
-Voi PrrrkleSaatanaVttuJmlautaPaskaHlvtti!!!!! Noilla hinnoilla kun nykysin uudesta levystä täällä pyydetään, on meikäläinen joutunu levyt ostaan divareista, viinanhimoisilta tutuilta ja Viipurin levykaupasta prkle!!! Kylsesaatana on siltaval, et kai täs on ruvettava mankan kanssa radiota kuuntelemaan, jos haluaa, jos haluaa jotain uutta suomalaista tai angloamerikkalaista rockinpaskaa kuunnella. Ja kaikki omituisempi kama on taas hankittava ulkomailta, niinku joskus sata vuotta sitte….


…et sellasta. Itseasiassa tämä oli mukaelma & vastine Rumbassa olleeseen juttuun, jossa ÄKTn puhetorvelta A.Alaspäältä-vai-mikä-se-nyt-oli, kysyttiin kommentteja ÄTKn ehdotuksesta, että levyjä ulkomailta saisivat tuoda ainoastaan ÄTKn hyväksynät maahantuojat…


+/- saldo : 0 |