Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Veljeni Harri

EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tulin tänne hotellille, kun kerran Harrikin täällä oli sen viikon Kaliforniassa. Täällä oli Harrin matkalaukku tallella, mutta huoneen laskussa oli kuulemma jotain sekaisin. No, olihan se firman laskuun, ja luottokortilla maksettu. Saa Sue sitten selvittää ne laskut firman kanssa joskus. Pääsin tänne ennen Sueta kun heidän lapsille piti odottaa Suen äitiä, joka ei lennä ja ajaa vasta sinne.

Joku voisi väittää, että suhteeni Harriin oli lähempi kuin tämän vaimolla, mutta ei se ihan niin ole. Kuitenkin haluan kävellä täällä Palo Altossa muutaman päivän ihan yksikseni. Kun me olimme kaksoisveljiä, osaan suurinpiirtein ajatella samoja ajatuksia, kun käyn Harryn käymissä paikoissa.

Matkalaukussa oli kuitteja ravintoloista ja kirjakaupasta ja kolmesta
levykaupasta. Ensimmäinen, Borders, oli helppo löytää. CD:t olivat
matkalaukussa, ainakin yhden King Crimson kokoelman hän osti ensimmäisenä
päivänä. Kannettava stereokin toimi, kuuntelin sillä muutamaa CD:tä aamulla.
Bordersia vastapäätä on loppuunmyyntiä pitävä kauppa. Ostan itsekin yhden
CD:n, Syndicate of Sound psykeldeeliseltä bändiltä. Ei haluta kuunnella,
mutta kun tuli eteen. Myyjä tuntuu tutttavalliselta. Onkohan Harri käynyt
täällä useita kertoja.

Osa kuiteista täytyy kai säästää, siellä oli puoleksi täytetty lomake menoista. Yhden oluenkin hän joi lauantaina. Se oli juhannus, vaikka sitä en tiedä muistiko Harri, että oli.

Palo Alton pääkadulla on pummeja, joista muutama väittää olevansa Viet Namin veteraani. Harri on kävellyt ohi, ei se koskaan matkoilla kaivellut kadulla edes kolikkoja esille turhaan. Meillä on molemmilla kolikkokukkaro vasemmalla etutaskussa, sen tiedän.

Matkalaukussa oli valokuva Harrin viikon kurssilta Stanfordista. Siinä on noin 50 insinööriä kuvassa. En rupea sitä osaa Harrin matkasta tutkimaan, sillä en ole insinööri. Laskuista ei ilmene, että hän olisi liikkunut niiden seurassa iltaisin. Parina iltapäivänä Harri kävi siellä kirjastossa jättämässä muutaman viestin keskustelutauluille. Läysin yhden kun menin Harrin kotisivulle ja selasin linkit läpi. Viesti oli bändin vieraskirjassa, jossa Harri kertoo kuunnelleen uutta Cdtä matkallaan. Sitä en löytänyt. Sähköpostiin en pääse. Jos ne eivät ole englanniksi, niin ei Suekaan niitä kai yritä kaivaa Hotmailistä.

Syön pizzan palan samassa paikassa, pikaruokaa, jossa Harri ekana iltana. Ostan pari leivonnaista aamiaiseksi.

Vilkaisen hotellin ravintolaa, aamiais-buffet 13 dollaria. Sitä ei Harrikaan maksanut, sen tiedän. Teen kahvia huoneessa vessassa olevalla laitteella. Syön yhden muffinsin.

Kiertelin muita katuja ja kävelen isossa ostoskeskuksessa ja katselen jos olisi jotain tulijaisia vaimolle, ainakin joku teepaita tai ehkä kirja. Löydän lopulta levykaupan, jossa Harry osti John Mayallin Crusade CD:n. Siinä oli kuitti sisällä, kai jos Harri säästi oman luottokortin takia, hotelli oli toisella kortilla. Myyjä, nuori nainen, on kovin puhelias ja kysyy etsinkö jotain erikoista tällä kertaa. Huomaan että hän on niitä, joka muistaa kaikki asiakkaat jonkin aikaa, ja luulee minua Harriksi. Käyn aikani koko kaupan läpi. Suurin osa on uudempaa ja erikoisia maailmanmusiikin ja sellaisia osastoja. Kuuntelen parissa paikkaa näytteillä olevia levyjä korvakuulokkeista. Ihan kivaa osa niistä, mutta en sitten osta mitään. Tukiais-paidassa lukee vain California.

Iltapäivällä on tapaaminen virkavallan edustajien kanssa. Pakettiasutossa oli ollut muutamia insinöörejä matkalla johonkin nähtävyyteen. Sitten menemme katsomaan Harria. Valkotakkinen näyttää Harrin. Nyökkään, eikä muuta selostusta tarvita, olemmehan aivan saman näköisiä. Laitan allekirjoituksen paperiin.

Menen hotelliin ja soitan ja kysyn Suelta odotanko täällä, ja hän sanoo, että ei. Hän tulee huomenna.

Copyright Esa Järvi 2002 (kirjoittajalla ei ole veljeä)

+/- saldo : 0 |