Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Hyvästi Spotify

Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten (4 kommenttia)
nospotify.jpgIrtisanoin tänään Spotify Premium -tilini. Pakko myöntää että se on hieman haikeaa. Olen käyttänyt maksavana asiakkaan Spotifyta siitä alkaen kun se tuli Suomessa mahdolliseksi (kuka muista vuoden?). Kuluttajan kannaltahan palvelu on mitä loistavin. Spotifyn käyttöliittymä on erinomainen, sen toimintavarmuus hyvä, haku toimii loistavasti ja myös suosittelu-algoritmit (ei niin olennaista itselleni) vaikuttavat pätevältä. Ja koska Spotify saavutti nopeasti vakaan aseman musiikin ystävien joukossa on myös musiikin jakaminen sen kautta ollut antoisaa ja kätevää. Ja hintahan on naurettavan pieni. Sen pitäisi olla moninkertainen. Myös valikoimat ovat olleet tyydyttävän suuret. Tosin nyt asioita tarkemmin tutkineena olen huomannut että esimerkiksi Apple Musicin valikoimat ainakin oman mielimusiikkini suhteen ovat vielä kattavammat. Ilmeisesti sama on totta myös Tidalin kohdalla.

Niin hyvä palvelu kuin Spotify onkin niin sen ikävät puolet ovat kuitenkin vaivanneet jo pitkään joten on aika hypätä kelkasta. En halua olla tukemassa valeuutisten levittämistä (Joe Roganin podcast josta Spotify maksaa 90 miljoonaa euroa), Spotify CEO:n Daniel Ekin valtavia sijoituksia (100 miljoonaa euroa) AI-sodankäyntiin tai naurettavan pieniä korvauksia artisteille (jotka ovat erityisen epäreiluja marginaali-artisteille)
.
Mitä artistien korvauksiin tulee niin omakohtaisesti olen tuntenut itseni aika puhtoiseksi asian suhteen Spotify-käyttäjänä sillä se ei ole missään vaiheessa vähentänyt omia levyostoksiani. Olen säännönmukaisesti vuodesta toiseen ostanut joka vuosi 100-150 UUTTA levyä ja käynyt suht ahkerasti keikoilla. Lisäksi olen käyttänyt loputtomasti vapaa-aikaa kirjoittamalla suosikkiartistieni musiikista niin omalla verkkosivustollani Pienemmät purot kuin myös lukuisissa muissa eri foorumeissa. Eli tehnyt promootiota ruohonjuuritasolla. Satun tietämään että pieni ryhmä ihmisiä jopa ostaa levyjä suosituksieni pohjalta.

Spotify on ollut minulle aina lähinnä tutkimuslaboratorio jossa olen tutustunut itselleni uuteen musiikkiin jonka olen sitten siihen tykästyessäni hankkinut levynä hyllyyn. Tähän tarkoitukseen on onneksi tarjolla palveluita jotka vaikuttavat edes hieman puhtoisemmilta toimijoilta kuin hyvin epäilyttäväksi muuttunut Spotify.

Ps. Jos joku pitää minua Spotify-boikotin ansiosta kaksinaismoralistina koska käytän edelleen palvelua X tai ostan laitteita valmistajalta Y niin ihan vapaasti, mutta itse olen sitä mieltä että kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla vaan pienetkin positiiviset päätökset kuluttajana ovat eteenpäin. Pentti Linkolaa minusta ei koskaan tule. Siihen olen aivan liian mukavuudenhaluinen.

+/- saldo : 0 |

  Jukez kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hienoa suoraselkäisyyttä! Nousiko asia esille Neil Youngin kautta?

  Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hienoa suoraselkäisyyttä! Nousiko asia esille Neil Youngin kautta?

  Neil Young / Joe Rogan -keissi oli ns. viimeinen oljenkorsi joka katkaisi kamelinselän, mutta kuten kirjoituksestani toivottavasti tulee ilmi ratkaisuun vaikuttaa pari muutakin seikkaa.

  Markkutapio kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itsellänikin on ollut jo pitempään mielessä vaihtaa Spotify johonkin toiseen. Oon huomannu että joka vuosi yhä enemmän artisteja eivät siellä uutuuksiaan julkaise tai sitten julkaisevat jopa vuoden kuluttua. Lisäksi siellä on joku pölvästi töissä joka kirjaa usein väärin albumien nimiä tai merkkaa niitä singleiksi. Tutkailenpa vielä vaihtoehtoja.

  Markkutapio kirjoitti noin 9 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Tänä keväänä sitten vaihdoin Deezeriin. Hyvin sen kanssa pärjää kun oppii sen kiemurat. Sieltä myös löytynyt paljon sellaista mitä olen spotifysta etsinyt löytämättä.