Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Hip Hop naapuri

EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tuolla mäen päällä on noin vuoden asunut kummallinen perhe. Siellä on noin 20 isohkoa taloa, hintaa kaksi kertaa meidän talon hinta. Se mies on yleensä kotona, sillä on studio kellarissa. Mies on valkoinen ja vaimo musta, mutta kun ne tapaa, ihon väri on ainoa ero. Se mies on jonkunlainen rap-musiikin tuottaja.


Meidän tyttö on käynyt kaverinsa luona siinä tän rap-perheen naapurissa. Heti kun nää hiphopparit muutti sinne, naapurit alkoi ostaa aseita. Aloin silloin epäröidä tytön leikkimistä siinä naapurissa. Eihän nää siis itse mitään rähinöi, mutta siellä on aina kaikenlaista väkeä. Paikalliset DJ:t ja jopa Kaliforniasta asti tulevat tähdet tulevat käymään. Joskus tää hiphoppari vain lisää efektejä niiden musiikkiin, ylimääräisiä raitoja. Nää paikallisetkin uudet toivot hengailevat siellä. Hiphoppari joskus avustaa niitä tunnin pari ilmaiseksikin. Tekevät kuulemma “party tapes”. Yhdelle kävi huonommin, mutta siitä myöhemmin.

Joten jos siellä on iso musta auto parkkeerattu eteen, jotain on sisällä meneillään. Ne tekee levyihin ensin taustat, beats, ja muualla lauletaan päälle sanat. Siellä ei kai ole niin hienot mikrofonit. Kaikki elektroniset soittimet ja tietokoneet toimivat siellä, kun ei tartte eristää ääntä mistään muusta. Toinen joka siellä käy on eräs nuori pikkasen musta mies vanhalla autolla, myy hiphopparille vinyyliä. Olin kerran pihalla ja multakin se olisi ostanut koko vinyylilevykokoelman satasella! Abbat ja kaikki, mitä ne niillä tekee? Sämplääminen on parempaa jossei käytä aivan tunnettuja kappaleita.

En vielä tiennyt juuri mitään tästä musiikkimeiningistä, kun tyttömme oli sen hiphopparin naapurissa kaverinsa luona yökylässä. Keskellä yötä saimme sieltä puhelun. En oikein tiedä mitä vaimo sanoi tai kuuli, mutta kun kuulin sanan gun, lähdin autolla hakemaan tyttöä. Se on mäkeä ylös korttelin ja sivukadulle. Siellä oli sen perheen isä pihalla pyjamoissa ja kaksi asetta kädessä. Hiphopparien talossa oli kellarissa valo ja pihalle oli sammunut musta mies. Se musta mies oli huumeessa tai kännissä ja oli ammuskellut pihalla jänistä. Se naapuri haki oman aseen (en tiennyt että niillä on ase) ja otti mustan miehen aseen pois.

Muutaman viikon päästä olin lopulta siellä sen hiphopparin talossa, ja se pyysi anteeksi asejuttua. Väitti ettei itse omista asetta, ja on ollut aikaisemmin jonkin aikaa kasvissyöjä. Se ammuskelija oli myös pidätettynä, oli ryöstänyt 7-11 kaupan, kun DJ ura ei oikein lähtenyt liikeelle. Tietyillä alueilla liikuessa tuolla Saint Lousin puolella sillä on aseistettu turvamies mukana. Itse se ajaa kuitenkin, sellaista isoa mustaa maasturia. Aivan uusi.

Katselin ympärille. Vaimoa ja vauvaa ei näkynyt. Mies oli paistanut munia ja pekonia, söi niitä paistinpannusta Bud Lightin kanssa. Sain lyhyen kierroksen hänen studiossa. Onpahan pelit ja vehkeet. Itse en juuri ole CD:itä ostanut, paitsi ne Beatles ja Stones CD:t jotka ostin kymmenen vuotta sitten. Mutta ihan samaa tää on kuin MTV:n ohjelmissa.

Copyright Esa Järvi 2003

+/- saldo : 0 |