Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

On The Road Again

EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
Olemme matkalla St. Lousista Michiganiin sukulaistytön lakkiaisjuhlaan. En muista onko niillä itäranniko aika vai ei, tunnin eteenpäin. Jotain blogin tapaista piti koota ja kamerakin on mukana.

Ajoin 2 tuntia perjantai-iltana ja sen perään vaimo ajoi kolme tuntia. Silloin ei enää saanut kuvia. Ollaan Indianapoliksessa tavallisessa tylsässä motellissa. Ne on lähes kaikki kaksi tai kolmekerroksisia puurakennuksia ja jokaikisessä motellihuoneesaa on rapattu epätasainen pinta katossa. Saimme epätavallisen kahden huoneen yhdistelmän, joten yksi lapsista nukkuu aukivedettävässä sohvassa mutta makuupussissaan. Saimme jopa kaksi telkkaria, joten tunti kului kun kaksi lasta pelasi kahdella kaukosäätimellä. Sitten äkkiä nukkumaan. Kävin puhdistamassa tuulilasin hyönteisistä joita olin pari tuntia jo tuijottanut ruudun läpi. Minä olen enempi 100-110km/k kuski, vaimo nopeampi, joten hyönteisiä menee litteäksi. Jos ajaa 130km/h tai yli, State Trooper antaa sakot. Motellimme on ihan moottoritien reunassa.







Huoneen hintaan sisältyy jonkinlainen aamiainen, jota syömme muoviasein paperilautaselta. Lastaamme autoa ja luemme puskuritarroja parkkipaikalla. Sen ja bensantankkaamisen aikana selviää läpileikkaus amerikkalaisista Indianassa: tupakka, olut , lotto, kirkko ja abortin vastustaminen ovat keskeisiä asioita. Lähes joka autossa on joko ”support our troops” tai ”God Bless Ameica” tarra. Eräs mies hinaa ”stock-car”-autoa kai kilparadalle tiiminsä kanssa. Indy 500 radalla on kai kilpailuja, mailin rata.

Iltapäivällä nuoria ja tuttavia ja aikuisia käy sukulaistytön talossa ja heitä kestitään. Illalla paikalla on vain Juhlakalu ja tämän kaverit. Saavuimme ekoina anopin jälkeen. Menin katsomaan perhosia ja lintuja tontin reunaan, kun oli pari tuntia odottamista. Olimme tilanneet pizzan lasten lounaaksi ja itselle. Kun palasin taloon, pizza oli tuotu ja syöty, joten sain odottaa 15:30 asti, kunnes sain ruokaa.

Ainakin 50 ihmistä minulle esitettiin. En muista yhtään nimeltä paitsi toisen mummon paikalla olevista kahdesta. Muille riittää kun mainitsee vaimon siskon nimen tai itse Juhlakalun nimen. Anoppiparka yrittää muistaa kaikki ihmiset, uudet ja kerran ennen tavatut. Juhlakalu näyttää saaneen auton lahjaksi valmistuttuaan ja vielä päästyään yliopistoon.




Juhlakalun kavereiden, teinien, kanssa oli ihan hauska istuskella. Vanhojen ihmisten jutut ovat niin tylsiä. Nuorison jalkinemuoti kesäksi näyttää olevan paljaat jalat, lenkkitossut tai sandaalit mutta ehdottomasti kaikki ilman sukkia. Monen sandaalit ovat ovensuussa, istumme kuistilla.








Perheellä on uima-allas jossa teinit, lähinnä pojat, päättävät uida. Uikkarit jäivät kotiin monelta, joten uivat shortseissaan. Yksi pojista soittaa altaalta kännykällä sisälle taloon ja kysyy pyyheliinoja. Hän seisoo korin vieressä kun katsomme ikkunasta.




Sunnuntaina piti koota kimpsut ja kampsut. Vuosia olen saarnannut että tuokaa kasseja, ja tuovathan ne yleensä kaikki yhden. Mutta sitten on ihan irrallista tavaraa tai muovikasseja. Ajoa oli 10 tuntia, suurin osa sateessa. Aikaero oli eduksemme. Melkein kotinurkilla moottoritiellä liikkui edessämme matkailuperävaunu ja sitä vetävä pick up. Vaunusta putosi grilli tielle ja jouduimme ajamaan sen yli. Onneksi rengas ei puhjennut.

E. Järvi 2005

+/- saldo : 0 |