Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Heavy-ilta Kotkan Sammontalolla 18.3.2006

Sunkka kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
Kotkan Lions järjesti ikärajattoman hevi-illan Sammontalolla Kotkan Karhulassa. Pääesiintyjäksi piti tulla Thunderstone, mutta he peruivat sairastumisen vuoksi. Twilightning paikkasi, lavalle nousivat myös Domination Black ja Anssi ja Kapa. Miten meni, miltä näytti?

Illan aloitti kotkalainen pitkän linjan heviorkesteri Domination Black joka on äskettäin julkaissut debyttilevynsä ”Fearbringer” Poison Arrow Recordsilla. Levyä olikin piireissä jo odoteltu, onhan bändi keikkaillut kauan ja julkaissut demoja moneen kertaan. Keikalla kuultu materiaali on pientä cover-potpuria lukuunottamatta Fearbringer-levyltä.
Fearbringer on teemaltaan nimensä mukainen pelottelu. Ja biisit ovat oikeasti pelottavia! Levy on ahdistava, uhkaava ja painostava. Mieleen tulee karmivuudessaan ehkä Opethin Ghost Reveries jossa soinnutuksella ja sävelkuluilla saatiin aikaiseksi pelottava ja painostava tunnelma. Vaikutteista paistaa kuitenkin selvimmin Rob Halford (Judas Priest). Laulaja The Sentinel Killgast on yllättävän laaja-alainen ja monipuolinen laulaja, hänellä riittää tarjota monenlaista ääntä. Vaikka välillä häilytään pelottelulaulussa vähän uskottavuuden rajoilla, homma toimii silti hyvin.
Palasokerissa on ennenkin kirjoiteltu Domination Blackistä, bändi on vilahtanut Manitoun läppärinä pienessä keikka-arviossa. Nyt, kun varsinainen pitkäsoitto on viimein julkaistu ja pääsemme kuulemaan, miltä biisien pitää kuulostaa, alkaa idea avautua. Ikivanha keikka-arvio ei olekaan enää ajankohtainen! Nyt keikka kuulostaakin kuulijalle aivan erilaiselta.Itse levy on tyylilajissaan kansainvälistä luokkaa ja soittokin kulkee hienosti. Soundeissa olisi vielä hieman hiomisen varaa, ei olla ilmeisesti haluttu lähteä tekemään liian kliinistä ja kaunista, kuten nykyisin protools-aikakaudella monilla on tapana. Levy on äänitetty naapuripitäjässä Pyhtäällä, paikallisten kovasti suosimassa Woodbine Garden studiossa.
Eihän tällaista musaa tietysti ihan tosissaan tehdä, mutta uskottavalta tämä silti kuulostaa. Saattaa kuvitella, miten tuottaja pidättelee naurua ja irvistelee tarkkamossa kun artisti oikein eläytyy soittotilassa, huumorin pilke silmäkulmassa tätä on tehty! Ja hyvä niin, tätä on hauska kuunnella.
Lataa tyylinmukainen video Psycho-kappaleesta yhtyeen nettisaitilta www.dominationblack.com. Domination Blackin Fearbringer-levyn kannen on muuten maalannut euroviisuvoittajamme Lordi!
Illan keskimmäinen esitys oli Duo Anssi ja Kapa, joista Anssi Stenberg muistetaan mm. Mannerheim-yhtyeen laulajana. Kapa säesti 12-kielisen akustisen kitaran kanssa, tietysti sähköisesti vahvistettuna ja tunnelma oli katossa! Yleisö lauloi huumaantuneena mukana sellaisia klassikoita kuin Mama I'm coming home ja Stairway to Heaven. Kyllä se Anssi sitten laulaa upeasti! Keikkailisipa Mannerheim vähän useammin, ainakin 4You-baari oli tupaten täynnä syksyllä re-union-keikalla, eikä ihme.
Illan päätti Twilightning Imatralta. Eihän tämä nyt ainakaan minulle täysin Thunderstonea korvannut, vaikka kiinnostava bändi onkin. Debyttilevyn Delirium Veil olen ostanut joulukuussa 2003 Lappeenrannan Levymusiikista. Itselleni kohokohta oli Delirium Veilin avausraita Gone to the Wall, joka tuntui varsin raikkaalta alun hitaampien biisien jälkeen. Muistanko väärin, vai olivatko alun biisit tosiaan niin paljon hitaampia? Jotenkin Twilightningilta odotin enemmän reipasta ”korkealta jo kovaa” vauhtimetallia, mutta kaikenkaikkiaan hyvin ammatitaitoinen veto. Kaljaa olisi voinut juoda lavalla vähän vähemmän :)Yhtye on äskettäin menettänyt jäsenistöstään kosketinsoittajan, muttei se tuntunut pahemmin menoa haittaavan. Toimi ihan hyvin ilmankin. Ja pakollisena cover-vetona kuultiin Megadethin Countdown to Extiction, joka on kuulemma kuulunut ohjelmistoon jo jonkin aikaa. Twilightningin kotisivut löytyvät osoitteesta www.twilightning.netJos tuntuu, että tätä artikkelia jotenkin dominoi tuo Black, se johtuu siitä, että levyarvostelu on ollut valmiina jo jonkin aikaa, mutta päätinpä integroida sen sujuvasti tähän artikkeliin... ;)

Mutta illan varsinainen teema oli kuitenkin se kotkalais/kymiläisten nuorten poissaolo keikkapaikalta! Voi j*malauta, kerrankin kun järjestetään ikärajaton keikka niin paikalle tulee 60 maksanutta katsojaa! Kerronpa teille, että se ei kattanut edes valojen ja äänentoiston vuokraa, ehkäpä juuri ja juuri salin vuokran? Kyllä sitä koulussa ja kadulla kävellään niin bändipaidät päällä ja nahkatakki yllä ja ollaan niin hevimiestä ja goottityttöä, mutta keikalle ei viitsitä tulla. No, odotelkaa sitten sitä, että täytätte 18 tai jopa 20 v. että pääsette Yellowstoneen ja Sam's Pubiin, kyllä Domination Black vetää Samin tai Yellarin täyteen ihan milloin vain. Ihan heti ei nimittäin Kotkassa varmaan järjestetä ikärajattomia keikkoja tällä kalustolla ja valoilla. Oliko se 12e muka niin paljon rahaa lipusta? Olisiko muka halvempaa mennä johonkin kauemmas katsomaan konserttia? No ei. Mikä siinä sitten mätti? Olisi kiva kuulla nuorison kommentteja asiasta, kirjoittakaa vapaasti. Pitääkö tuoda Children of Bodom ilmaiskeikalle Sibeliuspuistoon, että ketään kiinnostaisi?

"Miksei nuorille järjestetä koskaan mitään?" Järjestetään, mutta jengi ei vaivaudu paikalle. Kuka uskaltaa tuoda kalliita bändejä kalliin kaluston kera keikalle, kun osanotto on tätä? Miettikääs sitä...
Keskustelin järjestäjän edustajan kanssa keikan jälkeen ja hän sanoi, ettei keikasta mennyt hyväntekeväisyyteen mitään, koska se tuotti järjestäjille tappiota 2000 euroa. Eli tällä kertaa hyvää tehtiin lähinnä hevimiehille.

Kiitoksia järjestäjän puolesta niille viidellekymmenelle yhdeksälle muulle paikalle saapuneelle, teidän harteillanne makaa paikkakunnan nuorison tulevaisuus.

+/- saldo : 0 |