Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kuusumun Profeetan levynjulkaisukeikka Nosturissa 08.04.06

spiralake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
8. huhtikuuta Nosturissa esiintyi 22:30 post-rokkaileva Plain Fade. 23:00 ajoittain Circlemäistä, mutta hieman 'normaalimpaa' rockia esittävä Plain Ride ja 00:00 folkin, hevin ja avantgarden sanansaattaja Kuusumun Profeetta, joka juhlisti uuden levynsä ('Hymyilevien Laivojen Satama') julkaisua. Ensimmäinen yhtye jäi väliin oman kämmäilyn takia.

Entisten Chainsmoker/Sweetheart -miesten luotsaama Plain Ride (ent. Blue Star) soitti tiheän setin materiaali Oh the Flow -levyltään. Myös Circlessä soittava Westerlund tuntui soittavan myös akustista kitaraa yhtä hyvällä fiiliksellä kuin sähköistä vastinetta toisen yhtyeensä kanssa. Suurinkin poppimeininki onkin rokkimeininki kun mies polvistuu lavalle ja antaa musiikin viedä mennessään.

Rumpalista jäi kolleegana mieleen, että herra on selvästi Hendrixinsä tai ehkä jopa Wallinsa kuunnellut, mutta homma ei kuitenkaan karannut käsistä äärimmäiseen kikkailuun vaan annettiin tilaa muillekin soittajille. Äijät soittivat siis todella hyvin yhteen ja Westerlundin englanninääntäminenkin pääsi unohtumaan hyvän menon taakse. Yksi pakollinen nousenpa lavalle kun olen niin tuiterissa -ilmiö puhkesi kukkaan kesken esiintymisen, mutta suuremmilta vahingoilta vältyttiin.










Kuusumu aloitti settinsä ensimmäisen levyn (Kukin Kaappiaan Selässään Kantaa) materiaalilla, josta siirtyi vähitellen uudempaan tuotantoon. Hevimeininki tuntui olevan pois jaloista ja niitit olivat jääneet kotiin vaikka basistin soittoasennot saivatkin hevileiman allekirjoittaneelta. Esiintymisestä ei siis puuttunut ainakaan munaa.

Varsinaiseksi baariviisuksi muodostui uuden levyn biisi, jossa lauletaan "näi nä näi nä näi", jota veikeä humalainen sakki innostui huutelemaan mukana. Tulisikohan tästä uusi karaokehitti Rappiolla ja Juodaan viinaa -rallien rinnalle? Muutama encore nähtiin lopussa. Yhteensä bändi soitti ainakin tunnin verran. Hyvä meininki. Olisin katsonut
pidempääkin.













+/- saldo : 0 |

    jooxa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hyvä juttu, hienoja kuvia. Nyt kyllä harmittaa että jätin menemättä. Plain Ride rokkaa.