Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Folkswagenilta uutta musiikkia

Hezzu kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
"Tervetuloa, naiset ja herrat, katsomaan Sirkus Venäjää..."



Vasemmalta Jari Lappalainen, Joonas Ojajärvi, Timo Munne ja Suonna Kononen. (Kuva Sami Parkkinen.)


Joensuulainen Folkswagen-yhtye on julkaissut kaksi Hesaria, Soundia ja Rytmiä myöten kehuttua albumia (Matkaselän asemalla 2003, Karjalan balsamia 2005) ja tehnyt keikkaa Kaustiselta Ilosaarirockiin. Kesään 2006 Folkswagen suunnistaa uudella neljän biisin ep:llä, jolla yhtyeen soundi kiertyy muutaman asteen kohti rockia. Folkswagen on säilyttänyt musiikissaan kansanmusiikin elementit, mandoliinit ja huuliharput, mutta akustisen kitaran tilalla soi yhä useammin sähkökitara ja kontran tilalla sähköbasso. Ei ihme, että Folkswagenia on jo nimitetty Itä-Suomen vastineeksi Pohjanmaan folk-rokkareille Lauri Tähkälle & Elonkerjuulle.

Folkswagen hakee laulujensa aiheet Venäjästä, Karjalasta ja elämästä itärajalla. "Siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä. Lauloihan nuori Hassisen konekin, että Täältä tullaan Venäjä. Laulamme siitä todellisuudesta, mikä Joensuun, Petroskoin ja Pietarin Bermudan kolmiossa vallitsee. Meitä ilahduttaa pohjoiskarjalainen hulluusperinne Esa Pakarisesta Jaakko Teppoon, Kumikamelista Eläkeläisiin", laulaja Timo Munne toteaa.

Kosmonautti-ep:n nimiraita rokkaa kuin maan pinnalle paluusta riemuitseva Juri Gagarin. Kappaleen kitarasoundi on komea: Suonna Konosen Gibson Les Paul soi vanhan saksalaisen putkiradion kautta. Kertalinttuusta päähän tarttuvaa Voi Venäjä! -kappaletta värittää joensuulaisesta ska-yhtye Skanesista lainattu torvisektio. Äänislinna, Petroskoi, Petrozavodsk on 6-minuuttinen, 10-säkeistöinen kronikka Petroskoin kaupungin 300-vuotisesta historiasta - näin mediaseksikkään laulunaiheen valitseminen ei todennäköisesti tulisi minkään muun yhtyeen mieleenkään. Ep:n coverpoiminta on M.A. Nummisen ja kumppaneiden vanhan Suomen Talvisota 1939-40 -yhtyeen Talvisota-Rock, Folkswagenin YYA-henkisenä käännöksenä Zimnaja voina rok.

Levyllä esittäytyy uusi Folkswagen-kokoonpano. Rumpalin pallilla istuu mm. Sanna Kurki-Suonion yhtyeessä vaikuttava lyömäsoittajalahjakkuus Jari Lappalainen. Folkswagen tekee keväällä ja kesällä 2006 keikkoja Suomessa sekä Venäjällä ja paneutuu sitten kolmannen pitkäsoittonsa äänityksiin.


"Tähtitaivaan alla liitää tuo punatähti rautainen..."





Folkswagen: Kosmonautti cd-ep (Pilfink Records JJVCD-26)


Timo Munne: laulu
Suonna Kononen: sähkö- ja akustiset kitarat, laulu, huuliharppu
Joonas Ojajärvi: sähköbasso, mandoliini, taustalaulu
Jari Lappalainen: rummut, lyömäsoittimet, bouzouki, munniharppu, jouhikko, taustalaulu


Sekä levyllä apuna:

Erno Kettunen: trumpetti
Kari Tiussa: pasuuna
Arto Moisala: tenorisaksofoni
Jarmo Kähkönen: viulu
Mikko Leinonen: taustalaulu
Jani Salomaa: akustinen kitara

Folkswagen internetissä: www.folkswagen.fi
Levy-yhtiö: www.pilfink.com


+/- saldo : 0 |

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No perhana! Pittääpä taas kovistella Lpr:n levykauppiasta....