Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Palasokerin drinkkivinkit kesäksi - osa 1

Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten (2 kommenttia)
Kesä tulee vaikkei uskoisi ja vaikka ulkona saattaakin olla vielä hieman kylmä, ovat kesähelteet sen verran nurkilla että Palasokeri julkaisee jo muutaman ensikäden vinkin helteellä helposti yllättävän nestehukan ehkäisemiseksi. Eli tämä juttu sarja esittelee joitakin löytöjä Alkon kataloogista.

Kuten jo tulevissa jutuissa mainittiinkin, on tämä juttusarja nimeltään Alkon katalogi A:sta Ö:hön, tarkoitus tosin ei ole testata koko alkon valikoimaa (ainakaan tämän kesän aikana ellei joku halua sponsoroida kestotestiämme...) vaan pikemminkin tuoda julki ns. toisen käden tietoa hinta-laatusuhteeltaan erinomaisesti kesähelteessä nautittaviksi sopivista juomista.

Mennäänpä kuitenkin pidemmittä puheitta itse asiaan. Ensimmäiseksi testipenkkiin otetaan juomista miehekkäästi The Famous Grouse whiskey, joka on ehta skotlantilainen tuote. Kun kaiken maailman säännöksistä johtuen Alko ei voi julkaista väkevien hinnastoa www-sivuillaan, joudutaan tämän tuotteen yhteydessä perustamaan arvostelu muistikuvien pohjalle kyseisestä tuotteesta. Jos testiryhmämme jäsenet aivan oikein muistavat, maksoi Famous Grouse Alkossa noin 180,- / 0,7 l pullo. Tässä yhteydessä mainittakoon ettei Palasokeri mainosta ko. tuotetta myynninedistämistarkoituksessa, meille on aivan sama myykö Alko tätä yhden vai tuhat pulloa kuussa, olemme pikemminkin lukijoidemme asialla etteivät syytäisi rahojaan vääriin virvokkeisiin. Etiäpäin. Itse tuote nautittuna yllätti pehmeydellään, eli erittäin ´pyöreän´ makuinen viski, jota voi siemailla hieman kokemattomampikin viinanjuoja helposti. Hintaan nähden maku oli yllätys, koska yleensä tällaiset ´halpaviskit´ jättävät kohtalaisen kitkerän jälkimaun itsestään. Ja mitäpä tätä enempää kommentoimaan, lyhyesti sanottuna: jos haluat ostaa kohtuullista viskiä ja vieläpä kohtuulliseen hintaan, on tämä todellisesti turvallisimpia valintoja.

Kun tuossa tuli miehisempiä juomia käsiteltyä, voidaan ottaa seuraavaksi pöydälle pullollinen René Barbier Tintoa, eli espanjalaista punaviiniä. Jos jossain monopolin myymässä tuotteessa on hinta/laatusuhde kohdallaan niin tässä. 0,75 l pullo maksaa kaupan hyllyltä 37,80. Tässä tapauksessa ei kannata antaa hinnan hämätä vaan uskoa että edullinen punaviinikin voi olla oikeasti erinomaista. Tästä todennäköisesti johtuukin se, että ovat ilmeisesti yrittäneet poistaa valikoimasta, ainakin Kotkan Alkossa valehtelivat päin naamaa ettei ko. tuotetta saa enää heidän valikoimaansa - samana päivänä oli maahantuojan mainos Helsingin Sanomissa, missä mainittiin että jokaisesta Alkosta löytyy...

Siinä määrin nämä ovat edullisia juomia, että emme ala näitä sen syvällisemmin tarkastelemaan, tuskin kukaan lukijoista konkurssia tekee vaikka kokeilisikin Palasokerin suosituksia eikä nuo voi olla kenenkään mielestä aivan luokattomia, eli jos et tiedä mitä olet ostamassa, näillä vinkeillä olet varmasti jo enemmän oikeassa suunnassa kuin summittaisella tuotteiden valinnalla esim. etiketin perusteella (mikä on valitettavan usein valintaperuste esim. viineille...).

Viimeisenä tässä raadissa on testattu ranskalainen Kir Royal kuohuviini tai pikemminkin Alkon termein aromatisoitu viinipohjainen juoma. Sen verran alkaa olemaan jo maine vaakalaudalla tällaisten limujuomien kanssa, että täytyy paljastaa ettei Palasokerin oma raati tätä juomaa testannut vaan tätä viimeistä tuotetta koskien saatiin vinkki alan puoliammattilaiselta. Eli meininki on tämän juoman kohdalla se, että kuohuviiniä on fixattu 85% tilavuudesta ja loput 15% mustaherukkamakua. Menee kuulemma päähän kuin metrinen halko ja pullon imee kevyesti vaikka yksikseen pariinkymmeneen minuuttiin. Onnea ylioppilaille ja koppa Kir Royalia niin on bileet valmiit...kokeilkaa itse, eikai tuo kauhean pahaa voi olla :).

Kas näin, ensimmäinen osa Palasokerin kesän 2001 drinkkivinkeistä on viittä vaille finaalissa. Kommentteja ja kokemuksia kehiin ja tietysti omia ehdotuksia ja vinkkejä, joko kommentteina näihin viinajuttuihin tai sitten ihan omana artikkelinaan, riippuen hieman asteesta jolla haluaa aiheeseen vihkiytyä :).

Valittaa ei saa, tässä artikkelissa esitetyt kommentit ja mielipiteet perustuvat muutaman hengen testiryhmän tuottamiin tuloksiin ja makuasioista on turha kiistellä. Ja mainittakoon vielä että Palasokeri ei suosittele ylenpalttista alkoholin käyttöä kesälläkään (= koko kesä kännissä) tai vielä vähemmän juopuneena autoilua / veneilyä / moottoripyöräilyä tms. ja kaikesta muustakin sanoudumme irti, sen verran pitäisi aikuisten ihmisten tajuta vaikkei erikseen juomien yhteydessä mainitakaan, että kaikkia tässä juttusarjassa mainittuja juomia nauttimalla tulee humalaan, ennemmin tai myöhemmin.

Lisäksi on selvinnyt että markkinoilla on jokin siideri, joka maistuu niin pahalta ettei paatuneemmatkaan alkoholin suurkuluttajat sitä pysty juomaan. Valitettavasti ko. tuote on vielä tuntematon testiryhmälle, joten jos uskot tietäväsi mistä tuotteesta mahtaa olla kysymys, ilmianna tuotemerkki välittömästi. Rosvousta ja ryöväämistä myydä sellaisia tuotteita...

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä mennyt montaa minuuttia tuon julkaisemisesta kun joku valopää ehti arvuuttamaan sähköpostitse josko viinaa saa arvostella lehdessä tai edes verkkolehdessä. Sen verran alkoi asia kiinnostamaan että ohessa hieman ohjeistusta:
  -----8

  SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TUOTEVALVONTAKESKUKSEN OHJE ALKOHOLIMAINONNASTA  Joukkotiedotusvälineiden toimituksellisessa tekstissä sekä tieto-, oppi-, keittokirjoissa ym. voidaan esitellä väkeviä alkoholijuomia myös kuluttajille. Toiminta on kuitenkin kiellettyä, jos esittelyn tarkoituksena on näiden juomien myynninedistäminen. Myynninedistämistä voi olla esimerkiksi teksti, jossa yksinomaan toistetaan juoman valmistajan toimittamaa mainonnallista aineistoa tai jonka julkaisemisesta tämä on maksanut.

  ----------snip---->8-------
  Katsoisin että tuottamamme toimituksellinen sisältö on omaa tekstiämme, kukaan ei ole meille siitä maksanut ja kuten jo jutussa mainittiin, ei Palasokeria kiinnosta että montako pulloa Alko myy tai jättää myymättä, olemme lukijan asialla...  Yllämainittu lainaus on kotoisin osoitteesta http://www.sttv.fi/ylo/maiohje.doc löytyvästä dokumentista, referoitu 26.5.2001.


  Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olipas Crawler heittänyt ihmeen asiantuntevaa tekstiä alkomahoolista. Juotko sä viinaa? Oli viihdyttävää ja ennen kaikkea informatiivista pakinaa. Kiitos.