Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jussipaitoja ja sikalortteja

Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten (2 kommenttia)
Lauri Tähkä & Elonkerjuu on pikkuhiljaa laajentanut kuulijakuntaansa ja noussut yhä suuremman yleisön tietoisuuten. Alkuvuodesta he vaihtoivat isompaan levy-yhtiöön ja kesän kynnyksellä julkaistun "Maailma on renki" -levyn myötä he ovat keikkailleet enenevässä määrin myös täällä pohjosemmassa.

Siinä missä uusi levy oli ehkä yleisöystävällisempi kuin edeltäjänsä, ei se ehkä kuitenkaan tavoittanut edellisten levyjen monipuolisuutta ja raikkautta. Kansanmusiikkipohjaista rokkiahan he toki edelleen soittavat, mutta uusi levy on ehkä hieman suoraviivaisempi ja yksipuolisempaa rokkausta kuin edelliset, uusissa biiseissä tai niiden sovituksissa ei peruspohojalaasuus pääse enää niin hyvin esille. Hieno kiekkohan se tämä uutukainenkin silti on.

Tähkä tuli nähtyä tänä kesänä peräti kolmeen kertaan ja jokainen keikka oli loistava. Kesäkuun alkupuolella he esiintyivät Kalajoella ravintola Dyynissä ja samaisen kuun viimeisenä päivänä Haapavedellä Haapavesi Folkeilla. Heinäkuun loppupuolella oli puolestaan vuorossa Ylivieska ja Ravintola Vieska.
Ravintolakeikoilla fanilaumaa oli jo siinä määrin, että oli vaikeuksia tukkia itsensä eturiviin ja toisaalta ei siinä yleisömeren puristuksissa edes kovin kauaa viihtynyt. Festarikeikalla oli hieman helpompi hengittää. Ja tokihan bändikin pääsee enemmän irrottelemaan festarilavalla kuin ahtaassa ravintolassa. Bändillä onkin varsin riehakas meininki kun oikein vauhtiin pääsevät, ilo heitä on katsella ja kuunnella. Fiilis on ns. katossa.

Tyypillisen Elonkerjuu-fanin tunnistaa helposti tyylikkäistä bändipaidoista, joita heidän yleisöstään voikin aina bongata useita. Monesti näkee myös jussipaitoja eteläpohojalaaseen tyyliin.
Lauri Tähkä & Elonkerjuu on:

Lauri Tähkä: laulu, kitara
Simo Ralli: kitara, laulu
Antero Naali: basso
Lenni Paarma: rummut, laulu
Johanna Koivu: viulu, harmoni, laulu

www.lauritahka.com


+/- saldo : 0 |

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ai jaa. ite oon pitäny tuota roskabändinä. (enkä ala käsitystä muuttamaan, ellei ihme tule vastaan).

  kansanmusiikki saattaa kelvatakin, mutta tuntuu, että nyt sekin on vain mainoskikkaa.

  ja tuo laulajahan on itse bodomin "surmaaja". tai no, ei oo ulkonäköihin katsomista, voihan tuo nerokin olla..

  JaakkoIlkka kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä on LTEK tehnyt töitä pitempään, ettei vain pelkkänä mainoskikkana voi pitää. Aika pienillä tiedoilla on arvosteltu.