Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Ostoksilla internetissä : nierle.de

Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten (4 kommenttia)
Oletko tehnyt ostoksia esim. viimeisen vuoden aikana Nierlestä? Lue artikkeli loppuun tai ainakin lopusta alkaen, alussa itkua yhdestä epäonnistuneesta toimituksesta ja tuotevaihdosta sekä ihmetellään miten jollakin asiakaspalveluyrityksellä on perusteet hukassa. Konkreettisesti rahanarvoiset vinkit siis loppupuolella.

Tilasin 13. syyskuuta (ilmeinen onnenpäivä) Nierle.de verkkokaupasta tyhjiä cd-r ja dvd-r levyjä, samaan tilaukseen sisällytettiin ulkoinen firewire+usb2 kiintolevykotelo kun olivat tarjouksessa. Tilausvahvistus saapui emailina normaalisti ja jäin odottelemaan pakettia kotiovelle kannettavaksi.

19. syyskuuta tilattu paketti saapuikin korrektisti klo 8, paketin avattuani totesin että eivätpä olleetkaan lähettäneet oikeaa kiintolevykoteloa vaan kyseessä oli usb2-kotelo ilman firewireä. Koska kyseinen loota oli tarkoitus kytkeä Apple-merkkiseen koneeseen ja tarvittaessa bootata siltä, oli firewire sangen oleellinen liitäntä tässä tapauksessa. Otin emailitse yhteyttä Nierlen tukeen, josta tulikin nopeasti vastaus:

"please can you send me a copy of the original
invoice. You can either send me a fax or scan
it and send me an e-mail. Mark on it which
Item is missing or default so it is easier for
us to find out what went wrong.

If it is possible, it would also be great if you
could send me some pictures of the damage."

Tuo lähetteen pyytäminen oli vielä ihan järkeenkäypää vaikka olin kyllä jo viestissäni kertonut että lähetteellä on oikea tuote, paketissa väärä. Vahinkojen kuvaaminen olikin sitten hieman oudompi pyyntö, mutta ajattelin että kaikissa asioissa niin jämpteillä saksalaisilla täytyi olla pyyntöön joku peruste, joten otin luonnollisesti kuvia väärästä tuotteesta ja lähetin ne lähetteen kanssa Nierlen asiakaspalveluun.

22. syyskuuta tuli emailia kun erikseen kysyin että mitä nyt, siinä neuvottiin lähettämään väärä tuote johonkin Service 4 U nimiseen firmaan aivan eri kaupungissa kuin missä Nierle toimii. Tästä huolimatta noudatin ohjetta, postin hinnastojen pikainen selaus osoitti että tuote kannattaa lähettää maxikirjeenä 12 euron hintaan, pakettina olisi maksanut 22 euroa. Reunahuomautuksena on tähän väliin mainittava että Nierlen perimät toimituskulut olivat kymmenen (10) euroa koko lähetyksestä Suomeen päin, paketissa oli tällöin pari spindleä levyjä lisänä.

Tähän asti oli homma toiminut suurin piirtein odotetusti. 9. lokakuuta eli reilut pari viikkoa myöhemmin otin Nierleen yhteyttä ja kyselin että mikähän maksaa kun posti lupasi maxikirjeelle 8-12 pv toimitusajan ko. osoitteeseen. Samalla kysyin että kukahan maksaa sen 12 euroa, minkä olin maksanut palautuksesta. Samana päivänä tuli vastaus että eivät ole saaneet pakettia.

Seuraavan kerran otin yhteyttä Nierleen 19. lokakuuta, miltei kuukausi siitä kun olin lähettänyt väärän tuotteen takaisin heille. Samalla ilmoitin että jos asia ei etene, otan yhteyttä "kuluttajaviranomaisiin", jotka saavat hoitaa asian loppuun. Lisäksi lisäsin ukaasin että olivat Nierleltä 12 euroa pystyssä mulle palautuskuluja. Tähän väliin on korostettava että kaikessa tässä itkemisessä on kyse enempi periaatteesta, eli kun on itse työskennellyt asiakaspalveluduunissa niin ei tahdo oikein sulattaa jos saa osakseen ylettömän huonoa palvelua.

Samana päivänä tuli vastaus että ovat hyvittäneet 12 euroa Nierlen tililleni! Tuskinpa oikeasti kuvittelivat että olisin tästä ilahtunut että voisin saada seuraavasta tilauksestani tuon summan pois. Seuraavaa tilausta kun ei tule. Kommentoin tästä samalla kun kyselin että mitenkäs sen oikean tuotteen kanssa, olisikohan se kenties tulossa Suomea kohti jollakin aikataululla. Toisaalta mietin että mitä vaihtoehtoja heillä olisi hyvittää noita palautuskuluja. Luottokortille lähinnä, onneksi en tätä ehdottanut (syy selviää pian), aiemmat tilaukset olen maksanut pankkisiirrolla.

Tuohon kyselyyn ei tullut enää mitään vastausta, tuli vain tilausvahvistus että tuo kaivattu oikea tuote olisi tilattu. Paketti saapui aikanaan Suomeenkin sisältäen oikean laitteen, jonka pikaisella testaamisella saattoi huomata että siinä oli niin vanha firmware (jota ei voi päivittää) ettei Mac suostu siltä boottaamaan eikä ko. kiekko toimi oikein missään koneessa ylipäätään firewire-asemana. USB-asemana toimii ihan ok. Kai tuolle tuotteelle olisi vielä ollut palautusoikeus, mutta jostain syystä ei tullut mieleen alkaa tappelemaan enää Nierlen kanssa.

Lopputulos yhden ***** kiintolevykotelon kanssa puljaamisesta oli siis se että nyt pöydälläni on alumiiniloota, jota voi käyttää satunnaiseen backup-tarpeeseen usb-väyläisenä, mutta ei siihen mitä varten se alunperin tilattiin. Nierle-tililläni on 12 euron alennuskoodi, jota en tule käyttämään. Nierlen suunnalta ei kertaakaan pahoiteltu tapahtunutta, enemmänkin annettiin asiakkaan ymmärtää että asiakas on vain tilannut väärän tuotteen ja he ovat viisaampina toimittaneet sen mitä asiakas tarvitsee. Näitä vääriä toimituksia on Nierlen varastolta lähtenyt ilmeisesti enemmänkin, tämä tuli ilmi kun tästä nimenomaisesta tapauksesta lähipiirissä kerroin, kaikkia yhdistää tuo että pyydetään palauttamaan väärä tuote johonkin mystiseen paikkaan ja seuraavaksi ilmoittavat ettei palautusta ole heille tullut. Bisnesmalli kai se tämäkin, mutta on mielestäni aivan naurettavan huonoa asiakaspalvelua, tilaan vuodessa varsin paljon internet-kaupoista ja olen joutunut tuotteita vaihtamaan tai palauttamaan, mutta ei se koskaan ole ollut näin vaikeaa. Eniten ihmettelen kuitenkin tuota että kuukaudessa ei palautusta käsitellä ennenkuin asiakas on uhkaillut viranomaisilla.

Mutta mennäänpä niihin oikeasti rahanarvoisiin vinkkeihin. Silmiin on pistänyt muutamalta keskustelufoorumilta Nierleen liittyvät ketjut ja kas, kerrankin on ollut ilmeisesti onnea matkassa. Keskusteluista päätellen Nierlen systeemi ilmeisesti vuotaa luottokorttinumeroita tahoille joille ne eivät kuulu ja varsin moni asiakas on joutunut neuvottelemaan hämäristä laskutuksista Luottokunnan kanssa, Nierle yllättäen ei myönnä että ongelma olisi heidän aiheuttama. Oma onnekkuuteni perustuu tässä siihen että olen maksanut tilaukset pankkisiirtona, mutta jos olet Nierlen kanssa asioinnut esim. viimeisen vuoden tai kahden aikana luottokorttia käyttäen, kannattanee tarkistaa luottokorttilaskut tuolta ajalta ettei niistä löydy mitään hämärää (hämärämpää kuin mitä on oma-aloitteisesti tilannut).

Luottokortti-ongelman tueksi lähteet:

http://plaza.fi/muropaketti/bbs/t464092 http://dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=50223+/- saldo : 0 |

  harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse olen tilaillut Verkkokauppa.comin Tallinnan lafkan kautta hyvitysmaksuttomia CD-R ja DVD-R -levyjä. Postimaksutta tulevat viereiseen postiin kohtuuajassa eikä ole tarvinnut tapella (ainakaan vielä) kenenkään kanssa.. eikä hintakaan ole paha.

  koovee kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Saman suuntainen on kokemukseni kuin aloittajallakin. Siis olen ostanut jo vuosia kyseisestä Nierle mediasta tuotteita. Ongelmia ei aikaisemmin ole ollut. MUTTA nyt sattui ja varoitankin.

  Siis tilasin levyjä, kansioita, koteloita jne. Neljä boksia cd/DVD levyjä rikki ja levyissä koloja ja naarmuja. Rikkoutuneiden tuotteiden hinta noin 45 euroa. Olin heti yhteydessä toimittajaan eli Nierle.de. Tarjosivat hyvitystä tililleni 15 euroa, siis ei kata alkuunkaan sitä mitä rikkoutuneet maksoivat minulle. En siis hyväksymään vaan aloitin neuvottelut sähköpostitse. Siihen loppuivat vastaukset NierleMedialta. Odottelin, kyselin ja ei mitään vastausta. Aloin selvittämään Suomen Postin kautta kautta korvausvelvoiteta, sillä kuljetusvauriohan tuo oli. Suomen Posti ei korvaa, syystä että Nierle on tehnyt kuljetussopimuksen, jossa he vastaavat lähetetyistä tavaroista. No tuohon minunkin lähetykseen olisi voinut painon mukaan laittaa vielä 15 kiloa ilmaa ja täytettä, mutta kun lähettäjä ei ollut suojannut tavaroita kunnolla, niin rikkihän niitä oli mennyt.

  Aloin kuukauden päästä uhkaamaan Nierleä kuluttaja-asiamiehellä, jollei vastausta tule, miten jatkossa toimitaan. No johan sieltä vaivauduttiin vastaamaan, että mitä on nyt rikki ja niin edelleen. Siis kun olin kuvat ja kirjeitse aikoinani jo vahinkosta ilmoittanut, niin nyt on hankalaa. Pyysivät kuitenkin, minun lähettämään rikkoutuneet tuotteet Nierlelle. No minäpä lähettämään, mutta kun postimaksu maksaa jo liki 30 euroa, niin mitä järkeä tuossa on.?Tässä nyt mietin miten tehdä noiden levyjen kanssa, jotka kohta kaksi kuukautta ovat pöydällä kärvistelleet. Siis varoitankin, älkää ostako kyseisestä kaupasta mitään, niin kauan menee hyvin kun tavarat saat ehyenä perille, mutta kun ongelmia ilmenee vaikenee kyseinen online tuki kyllä heti ja asiakkaan puolella ei varmasti olla. Ovathan he rahansa saaneet. Ilmoittelen kuitenkin, miten asialle lopullisesti kävi vai jäinkö nuolemaan näppejäni.  koovee kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No puolivuottahan tuossa meni. Eu kuluttajaasiamies hoiti homman. Sain loppujen lopuksi uudet tuotteet. Lähettelin kuitenkin ensin omiin maksuihin rikkoutuneet Nierleen. Sain hyvitystä maksuista ja niin edelleen. No ei se vieläkään helppoa ollut. Minun piti taas tilamaan heidän verkkokaupan kautta uudelleen tuotteet ja postimaksua siis taas meni liki 10 euroa, jonka siis hävisin tuossa kaupassa loppujen lopuksi. No pieni tappio, mutta kalliit levyt. Arvatkaa oliko viimeinen kerta ostaa kyseisestä firmasta.

  Anonyymi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hello. Explore our site with good info: Facebook, miniclip