Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Lihaa testissä

didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten (8 kommenttia)
Nyt loppui hippeily. Aloitin alkaneen vuoden kunniaksi uuden, miehekkään harrastuksen. Aloin syömään lihaa! Viimeiset 8 vuotta on mennyt vegeruokavaliolla, josta viimeiset reilut kaksi vuotta olen syönyt kalaa ja muita meren eläimiä. Nyt alkoi tuntua siltä, että pitää laajentaa ruokaympyrää. Viime viikolla marssin kauppaan, ja ostin heti kunnon satsin kuollutta lihaa. Ja kyllä on tyytyväinen olo, liha on poikaa! Tässä alkutunnelmia pienimuotoisen makutestin muodossa:

Tällaisia tuotteita on tullut jo testattua:

KOTLETIT (S-Marketin halvin)
-kuuden paketti halvimpia kotletteja liha-altaasta. Ensimmäinen kahden satsi oli helkkarin hyvä, mutta alkuinnostuksen jälkeen osoittautuivat vähän puiseviksi.
Ei paha kuitenkaan.
***


BRATWURSTIT (Wotkins)
-Laatukamaa. Olivat ehdottomasti yhtä hyviä kuin muistin niiden olevan. Parasta eläintä tähän mennessä. Näitä tulen mässäämään jatkossakin. Vielä kunnon hapankaalia sivuun.
*****

PEKONI (oisko ollut Atria?)
-Krapularuokien kuningas. Muistan tykänneeni pekonista aikoinaan paljonkin. Ja olihan se melko hyvää, muttei ihan niin maukasta kuin oletin. Krapulapäivänä kanamunien kanssa upposi kuitenkin mainiosti. Todella vähäkalorista, suositellaan laihduttajille!
*****

SALAMI (joku epämääräinen, halpa pötkö)
-Tää oli pettymys. Näyttää hyvältä, mutta on pahaa. Koostumus taikinamainen ja sitkas. Maku epämääräinen, ei kovinkaan lihaisa, vivahde paprikaa ehkä joukossa. Leivän välissä meni just ja just. Blääh.
**

MEETVURSTI (joku halpa kotimainen)
-Hyvää kamaa! Metari ei petä. Suosikki leivänpäällinen muinoin. Ja oli yhtä hyvää kuin muistin. Kunnon siivut ruisleivän päälle ja vähän juustoa seuraksi. Ai ai, herkkua. Suolaista tavaraa kylläkin.
*****

MAKSAMAKKARA (Hk:n herkku)
-Legendaarista tavaraa. Kunnon kerros ruisleivän päälle ja huiviin, lievä yliannostusvaara jos oikein innostuu. Ei ehkä ihan päivittäin nautittavaksi, mutta ehdottoman hyvää töhnää. Löytää tiensä jääkaappiini jatkossakin.
*****

LASAGNE (Saarioisten mikroeines)
Yök. Ei tarvitse ostaa toiste. Eineksen hajuu tulvii vahvana mikrouunista kun tämän lämmittää, ja maku on yhtä luotaantyöntävä. Ei mistään kotoisin, mutta täyttää vatsan kuitenkin. Kasvisversio on parempaa. Ei toiste.
*

BROILERIPASTA (Saarioisten mikroeines)
Yrjö. Eilisellä lounastauolla testattua. Samasta hanurista kuin firman lasagnekin.
Ei makua, ei koostumusta, ei broileria. Ei suositella. Nälkä meni.
*

PEPPERONI PAKASTEPIZZA (Grandiosa)
-Ihan ok. Sopivan suolaista. Täytteitä oli melko niukasti, ja lätty on kokonaisuudessaan aika pieni. Melko maukas hiukopala pikkunälkään. Ei mitään mullistavaa.
****

Sitten vielä pari ravitsemusliikkeen annosta:

IGUANAN TIJUANA-PIZZA
-Täytteenä: Katkarapuja, kinkkua, salamia, sipulia, jauhelihaa, tuplajuusto. Elikkä helvetinmoinen darrapläjäys, oikein nauratti tilatessa. Ja asiaan kuuluvasti olotila oli krapulainen. Ihan hivenen suolainen ja hivenen rasvainen pommi tämä lätty. Mutta kohensi oloa huomattavasti. Seuraavan kerran tilaan kenties jotain muuta. Ruokajuomaksi suositellaan karpalolonkeroa tai olutta.
Darratähdet *****+
Muuten ****

MCDONALDS: TUPLAJUUSTO-PURILAINEN
-Kännissä ostin 2 kpl. Päättyi kymmenen vuoden boikotti siihen tämän liikkeen osalta. Mutta oli hyvää, tosin siihen juoponnälkään mikä tahansa olisi varmaan ollut hyvää. Muistaakseni jätti ikävähkön rasvaisen kelmun suuhun ja nieluun joksikin aikaa. Pyrin olemaan ostamatta enempää tämän lafkan tuotoksia. Mutta ihan ok siis nämä purilaiset klo 04.15
Kännitähdet *****
Muuten ****

Jep, sellainen on ollut uusi alkutaipaleeni lihan ja teurasjätteiden maailmassa. Ei paha ollenkaan, eikä minkäänlaisia moraalisia kuumotuksia ole seurannut tästä mässäilystä. Aikansa kutakin nääs. Testosteronilukemani nousevat kohisten, ja se on hyvä lisä tässä lihansyönnissä. Ei enää tarvitse olla vieraspöydässä se ”ituhippi” tai ”viherpiipertäjä” ja vastaanottaa mitä typerimpiä ja vaivaannuttavimpia tiedusteluja siitä miksi ei syö lihaa. Tästä lähtien voi reippaasti haarukoida napaansa ne raadot mitä eteen kannetaan. Ei tarvitse selitellä. Aivan luksusta.

Toisaalta, voi olla että jossain vaiheessa alkaa yököttää (tai turvottaa), ja palaan häntä koipien välissä soijarouhehyllylle. Ylimääräistä massaa en halua tämän ruokavalion muutoksen takia kerätä. Joten lienee parasta keskittyä laatuun, ja jättää nuo mikroeinespaskat ja hampurilaiset hieman vähemmälle. Vesi kielellä odottelen jo ensimmäistä kunnon pihviäni, se on ihan näitä päiviä kun sellaisen käyn jostain saalistamassa. Palataan asiaan.

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maksamakkara & karjalanpiirakka on aivan kymppi yhistelmä. Varsinkin jos laittaa vielä juustua päälle ja lämmittää sen mikrosa.

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sen halvimman sikanauta-jauhelihan sijaan kannattaa melkein kyllä ostaa vähärasvaista (10%) lihaa. Ei maksa paljoa enemmän muttei kuitenkaan kellu laardissa.  Itsekin olin 7 vuotta lihattomalla linjalla aikoinaan.

  didja kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maksamakkaralle neljä tähteä (****), ovat unohtuneet tuolta arviosta.

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lasagne kannattaa duunata itse, kovahko homma, mutta on pääsääntöisesti hyvää.Yleensä mikroannokset ovat persiistä. Saarioisella on hyvä uunissa lämmitettävä lasagne a 700g . Riittää raavaalle mihelle yhteen kertaan.

  Jake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hitlerin siwasta löytyy sellainen 1 kg Lasagne-loota, se toimii jopa mikrossa lämmitettynä ja kerta-annoksella lähtee vielä vähän raavaammankin jampan nälkä.  Eineksiin muuten liittyen olen kirjannut noita tuoteselosteita jonkin verran ylös artikkelin varalta, mutta toistaiseksi ehdoton suosikkini on puuvilla roiskeläppäpitsan raaka-ainelistalla...

  iikori kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kilon lasagnen kerralla syöjä lienee iso mikko eli bulimikko .

  Puuvilla pitsassa on aika erikoista, ettei vaan olisi käännös eestin kielen puuviljasta eli hetelmästä.

  pinulk kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kokeile seuraavaa. Osta purkillinen nötköttiä eli sika-nautaa ja sämpylöitä. Laita nötköttiviipale (n. 1/4 purkkia) sämpylään ja sitten mikroon.

  Lerxst kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässähän tulee nälkä! Tervetuloa takaisin lihaisaan maailmaan!  Kotleteista tuo on totta - onkohan se sitrus vai mitä ne mättävät siihen leivitykseen, kun alkaa parin kolmen jälkeen lievästi se öllöttämään. Totta. Pekonia ja paistettu kananmuna häränsilmänä karjalanpiirakoiden päällä aamulla ja kuppi kahvia kyyditsemässä - se on suurin piirtein joka viikonloppu meikäläisen bravuuriaamiainen. Venäläistä suolakurkkua maksamakkaraleivän päällä (mieluiten kauraleipää) on myös ehdoton suosikki! Mäkkärin safkoista tulee hirvee närästys, niistä en tykkää. Suomalaiset nakkarisafkat on parhaita! Porvoon Fryysärin lihis kahdella nakilla ja tulisella omalla sinapilla on aito klassikko! Natsi-Siwassa on hiton hyviä bratwursteja, myönnetään! Ja sitten siellä on semmoista kinkkumakkaraa päästään viistosti leikatussa pötkössä, joka on aivan vastustamattoman hyvää. Kovin paljoa muuta en ole sieltä ostanut, paitsi sitä makeaa sinappia bratwurstien kanssa. HK:n maksamakkarat pesevät kevyesti muut kilpailijat - aivan suvereenia makuelämystä! Sisso, mikä nälkä - täytyy napsia pari suolakurkkua... ja pilsua! :)