Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Rotos <3 Paskis, 10.2.2007, Oulu

Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten (2 kommenttia)
Oululaiset Rotos ry ja Paskakaupunni ry järjestivät kimpassa kahden päivän indie-punk-rock -pienoisfestivaalit tuiralaisessa ravintola Park57:ssa 9. - 10.2.2007.

Perjantain kattaus jätettiin väliin. Tuolloin olisi ollut tarjolla seuraavaa:

* Delta Force 2 (Jkl) - "thrash-metallia punk-asenteella"
* Laurila (Tre) - "surf-rokkia" (The Office Building -nokkamiehen uusi bändi)
* Manifesto Jukebox (Tre) - "melodista rähinää aka punk-rokkia"
* Blaster Master (Oulu) - "ska-musiikin konkarit"

Lauantain tarjonta oli sitä vastoin siinä määrin kovan tuntuinen, että oli pakko raahautua paikalle. Onneksi ostimme liput ennakkoon, sillä tapahtuma oli jotakuinkin loppuun myyty.

Illan ensimmäisen bändin piti alunperin olla progea soitteleva Punaisen Kuningattaren Periaate (Oulu), mutta he olivat estyneitä. Tilalla soitteli oululainen At The End.
Kahden miehen kokoonpanolla soittanut bändi soitteli aika pliisun kuuloista tunnelmahuttua. Sinällään ihan kivaa, mutta olisi kyllä vaatinut hieman persoonallisemman laulajan tai jotain muuta jippoa, että mielenkiinto olisi säilynyt.

Seuraava bändi, Fun, olikin sitten aivan päinvastainen tapaus.
Kolmen miehen helsinkiläisbändi soitteli meluisaa ja riehakasta noiserokkia, joka sai jo yleisönkin nostamaan ahterinsa penkeistä ja joraamaan lavan edustalle. Kova meno!

Seuraava akti, oululainen The Sultans, oli puolestaan taas hyvin minimalistista, niin esiintymiseltään kuin musiikillisestikin.
The Sultans on Läjä Äijälän projekti, joka soittaa instrumentaalista bluesia.
Kahden miehen kokoonpanoon kuuluu vain kitara ja rummut. Heidän esiintymisensä oli hyvin ilmeetöntä, kitaristikin soitti selkä yleisöön päin. Rumpali näytti mustine laseineen ihan joltain Blues Brothersin tyypiltä. Jotain maagisen viehättävää heidän esiintymisessään ja musiikissaan silti oli. Hyvin heitä jaksoi kuunnella.

Illan seuraava bändi, helsinkiläinen Echo Is Your Love, sai taas tunnelman kattoon reippaalla esiintymisellään.
Echo Is Your Loven musiikkia hallitsevat särmikkäät kitarat ja laulaja Nean reipas vokalisointi. Musiikki rokkaa ja pauhaa ajoittain oikein kunnolla, mutta osaavat he myös seesteisemmän tulkinnan.

Illan viimeinen esiintyjä oli yhden viime vuoden parhaista levyistä julkaissut tamperelainen Risto.


Oujee! Tämä bändi on livenä aivan huippu! Jututimme hieman bändin keulamiestä Risto Ylihärsilää ennen keikkaa ja hän vaikutti oikein lepposelta ja vaatimattomalta kaverilta. Melkein jopa ujolta. Tämä oli aika yllättävää, kun ottaa huomioon kuinka estottomia hänen sanoituksensa ovat ja kuinka vapautuneen innostunutta hänen lavaesiintymisensä on.

Huh huh, nimittäin Risto on paras. Vittu!

Paikalla oli myös kiva indie-henkinen myyntikoju levyineen ja paitoineen, joten nimmarien metsästykseltäkään ei voinut välttyä.
Mukava ilta. Hyvää musaa. Rock.

+/- saldo : 0 |

    spiralake kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ooje hyviä kuvia! Eipä ollu rahaa tulla tuonne, mutta Risto rokkasi aivan hulluna kyllä edellisiltana Torniossa ja ihmiset joras kympillä. Toivottavasti jaksoi vielä heittää Oulussakin yhtä muikean setin!

    quarry kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaksoihan ne. Ja höh, arvaapa kuka siellä olis ollu joraamassa ellei meitsi. Tai no vois tieten laskea kaikki ne muut mutta en katellu eturivistä takapäin.