Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Rubik, 45 Special, Oulu, 5.4.2007

Hezzu kirjoitti noin 15 vuotta sitten (1 kommenttia)
Rubik soitti kiirastorstaina 45 Specialissa. Ennakkokehuista huolimatta uskaltauduimme paikalle.

Muutama päivä sitten tuli bongattua bändin video telkusta ja netistäkin tuli jotain näytteitä kuunneltua. Niiden perusteella bändi soitti ihan kivaa indiepoppista. Vaikkeivat nuo maistiaiset sen kummemmin säväyttäneetkään, ajattelimme että ehkä livenä bändin musiikkiin olisi helpompi päästä sisälle.

...mutta kuinkas sitte kävikään? Eipäs heidän musiikkinsa juurikaan säväyttänyt, vaikka meininki sinällään olikin ihan reipasta. Musiikissa oli kieltämättä ihan kivoja juttuja, mutta kokonaisuus jäi jotenkin valjuksi. Ihan lavan edustalla notkuessamme esim. laulusta ei meinannut saada mitään selvää. Mielenkiintoisin ralli oli ehkä encorea edeltävä viimeinen biisi, jonka oli aavistuksen hevimpää kamaa raskaine riffittelyineen ja progemaisine nytkähtelevine rytmeineen. Oli myös hauska seurata lavan vasemmassa reunassa lymyävän Pöyhönen-Hiekkala -kaksikon touhuilua kun he vaihtelivat vähän väliä kitarasta koskettimiin ja toinen heistä myös jossain määrin lyömäsoittimiin. Myös laulaja-kitaristi Taira hipelöi ajoittain koskettimia ja keikan lopulla hän tarttui jopa saksofoniin, mutta senkin töräytykset meinasivat hukkua kokonaan jonnekkin tavoittamattomiin sfääreihin.

Jeppis, ei nyt mikään huono keikka, mutta kun ei vaan iskenyt. Ehkä olisi pitänyt olla hieman enemmän jurrissa tai sitten olisi pitänyt kuunnella heitä hieman etäämpää? Liekkö sitten olisi toiminut paremmin, mene ja tiedä.

Bändiltä on muuten äskettäin ilmestynyt uusi levy. Sitä voi kuulostella esim. heidän nettisivuiltaan.

Bändin miehitys:

Artturi Taira: laulu, kitara, koskettimet, saksofoni
Sampsa Väätäinen: rummut
Arvi Hasu: basso
Samuli Pöyhönen: kitara, koskettimet
Lauri Hiekkala: kitara, koskettimet


+/- saldo : 0 |

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Höh, Maryssa oli erinomaiset soundit ja kaikki kuului juuri hienosti! Varsinkin laulajan taidot vakuuttivat meikäläisen - laulu kuulostaa vielä paljon paremmalta livenä kuin levyllä, jolla trendikästä "puhelinsoundia" viljellään hieman liiankin kanssa. Parhaaksi biisiksi uudella levyllä nousee minullakin tuo mainitsemasi progenmakuinen raskaampi biisi. Myös ensi-EP:n "Telekvockning" on suosikkieni joukossa.