Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Isis, The Point (Cardiff), 21.5.2007

EberkJuho kirjoitti noin 15 vuotta sitten (3 kommenttia)
Suoraan sanoen en tiennyt mitä odottaa Isikseltä livenä. Musiikillisesti bändi on jossain Post-Rockin ja Sludge Metallin välimaastossa, tehden pitkiä ja hitaasti aukevia kappaleita, joka ei suoraltaan vaikuta räväkkäimmältä livemusiikilta. Tapahtumapaikkana oli Cardiff Bay'ssa sijaitseva The Point, joka on vanha kirkko. Paikalla oli monenmoista väkeä: isokokoisia heviärjyjä, hippejä, "alternative"-nuorisoa ja muita. Sisältä paljastuikin että kirkko oli kunnostettu mukavaksi, pienikokoiseksi rock-klubiksi. Illasta oli tuleva hyvä!

Illan aloitti paikallinen Taint-niminen orkesteri räväkällä stonerillaan, jota yhtye värjäsi paikoin vanhan Neurosiksen kuuloisella musiikilla. Perinteisellä trio-kokoonpanolla toimiva yhtye kuulosti erittäin lupaavalta ja kovaääniseltä! Illan toisena artistina oli Lontoolainen Part Chimp, joka ainakin keikalla kuulosti paikoitellen mm. Electric Wizardilta ja Black Sabbathilta ainakin eteisesti, ja toisinaan joltain indie-bändiltä - joka tapauksessa Part Chimpin triokin (heillä oli kaksi kitaristia ja rumpali) soitti kovalla voluumilla.

Isis aloitti settinsä vähän ennen kymmentä, allekirjoittaneen ollessa eturivissä. Kaikilla bändin jäsenillä oli valtava kasa erilaisia efektejä ja vempeleitä. Bändi aloitti muistaakseni uuden levyn avaavalla Wrists of Kings -nimisellä biisillä. Uuden levyn kappaleet toimivat huomattavasti paremmin keikalla, ja varsinkin hevikohdat räjähtivät päin naamaa! Kitaristi-laulaja Aaron Turner oli varsinainen energiapommi, ollen koko ajan liikkeessä. Kokonaisuudessaan bändin jäsenet, rumpalia lukuunottamatta, eläytyivät hyvin lavalla.

Noin puolet kuulluista biiseistä olivat uusimmalta In the Absence of Truth -levyltä (2006). Niiden lisäksi kuultiin edellisten levyjen parhaimmistoa, kuten In Fiction ja Backlit edelliseltä levyltä, sekä The Beginning and the End Oceanicilta (2002) - bändi kuulemma kuvaa koko Oceanicin livenä dvd-julkaisuksi jossain vaiheessa tätä vuotta! Pidemmän päälle bändin kaava voi tuntua puuduttavalta: välillä raskaampia kohtia, välillä maalailua. Keikalla se kuitenkin toimi täydellisesti. Eeppiset kappaleet alkoivat rauhallisesti, ja lopussa pääsi raivo valtaan. Yltyipä yleisö silloin tällöin jopa moshaamaan!

Kaiken kaikkiaan Isis oli erittäin vakuuttava livebändi noin tunnin pituisella keikallaan. Näki että Isis on keikkaillut paljon, ja vuosien mittaan heistä on kehittänyt toimiva livekombo. Suosittelen bändin katsastamista klubi-keikalla, jos vain mahdollisuutta, sekä korvatulppia. Isis voi kuulostaa täysin erilaiselta Tuskan lavalla, onhan ympäristökin erilainen, mutta näin etukäteen Tuskan viikonlopun lauantai vaikuttaa lupaavalta sekä Isiksen että Emperorin esiintymisillä!

Isis kotisivu

Part Chimp kotisivu

Taint kotisivu

The Point
+/- saldo : 0 |

  Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, joku kun saisi Isiksen Tavastialle tai Nosturiin, niin heti pitäis rynnätä katsomaan kyllä.

  MZ kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täysin outo bändi minulle tähän ati, mutta tuon perusteella Tuskan lauantai vaikuttaa entistä mielenkiintoisemmalta.

  Vyötiäinen kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Isis pitäis hommata Pelicanin kanssa Suomeen klubikeikalle. Ei viitti mennä festareille yhen bändin takia ja maksaa ittensä kipeeks + kaikkea muuta ei-kivaa.