Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Ensimmäinen suomalainen konsertti Second Lifessä

Jaakob kirjoitti noin 17 vuotta sitten (0 kommenttia)
Haminalainen LaiskaMies on ensimmäinen suomalaisyhtye, joka konsertoi Second Life -virtuaalimaailmassa.

Lauantaina 1.9. tehtiin musiikkihistoriaa, kun ensimmäistä kertaa suomalainen yhtye heitti keikan Second Life -virtuaalimaailmassa. Aiemmin SL-konsertteja ovat järjestäneet isotkin ulkomaalaiset nimet, mutta tiettävästi kukaan suomalainen ei ollut tällaiseen ryhtynyt ennen eilisiltaa.

Haminalainen LaiskaMies soitti reilun puolen tunnin setin Second Lifessä Yoen Kievarissa, johon keikka shoutcast-striimattiin reaalimaailman kellaristudiosta. Studioyleisön lisäksi tilaisuutta seurasi Second Lifessa kaikkiaan 34 avataria. Konserttiin ei olisi 40 kuulijaa enempää mahtunutkaan. Erään paikalla olleen mukaan LaiskanMiehen keikka oli ”ehkä parhaat SL-bileet ikinä”. Konsertissa tunnelma nousi yleisön mukana, kun avatarit nousivat lentoon tanssimaan keikkaa varten animoitua haminalaista n-tanssia.

Varsinainen keikkasetti sisälsi kappaleet Takaisin sänkyyn, Pahan päivän palaveri, Isillä on issias, Vastuuton ja Kyllä minäkin silloin. Encorena kuultiin konsertin ehdoton huippu Makkaraperunat sekä yhtyeelle epätavallisen kevyt Mökkilaulu. Kyllä minäkin silloin -kappaleen osuus kuvattiin sekä reaali- että virtuaalimaailmassa, ja tästä materiaalista yhtye aikoo työstää myöhemmin musiikkivideon.

LaiskaMies on suomalaisen kyynisen ja keski-ikäisen työläismiehen äänenkannattaja. Kappaleiden aiheet liittyvät siihen arkiseen maailmaan, jonka täyttävät asuntolaina, työpaikkapalaverit, ahdistavat naapurit ja grilliruoka. Kievarin-keikka oli yhtyeen viides.

+/- saldo : 0 |