Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Steel Mammoth, Sunburned Hand of the Man

Astro kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
Black Box, Semifinal, Helsinki, 16.10.

Jostain syystä en ollut aikaisemmin käynyt kokeelliseen musiikkiin ja filmeihin erikoistuneella Black Box –klubilla, joka on viime aikoina ollut yleensä Semifinalissa, vaikka kiinnostavia artisteja Artemilla on kyllä kieltämättä ollut. Viikolla ei vain yleensä tule lähdettyä minnekään, kun on seuraavana aamuna oltava töissä… Mutta tällä kertaa oli pakko lähteä, ja kyllä kannatti! Hush Arbors oli valitettavasti joutunut peruttamaan Euroopan kiertueensa, mikä oli kyllä pieni takaisku, sillä olen pitänyt kovasti siitä mitä olen Keith Woodilta kuullut.







Steel Mammoth on Jussi Lehtisalon uusi metallibändi, jossa hän pääsee viemään eteenpäin New New New Wave of New Wave of Finnish Heavy Metalin jaloa sanomaa. Jussi soittaa tällä kertaa kitaraa, lisäksi bändissä oli livenä toinen kitaristi, basisti, rumpali ja laulaja. Muut jäsenet on haalittu kasaan ympäri Etelä-Suomea eri yhtyeistä (Haare, Platipus, Tigerbombs, Anssi 8000 & Hot Cake jne.), joten mukana ei ole muita Circle/Pharaoh Overlord –jäseniä herra Juicyiferin lisäksi. Ektro on tänä vuonna julkaissut yhtyeeltä yhden CD-EP:n (arvosteluni on juuri laitettu Zoneen) ja äskettäin tuli ulos myös ensimmäinen pitkäsoitto. Bändi käyttää hauskalla ja toimivalla tavalla hyväkseen 80-luvun alun heavy metal –kliseitä ja yhdistelee niitä stoner rockiin ja hypnoottiseen kraut rockiin. Tämä oli heidän ensimmäinen keikkansa, jota varten oli treenattu vain 1,5 kertaa. Pientä hapuilua oli välillä ilmassa, kun vaikka rumpali yritti pähkäillä, että joko oli tarkoitus mennä kertosäkeeseen, mutta soitto toimi parhaimmillaan loistavasti ja musiikki vei mukanaan. Niittejä oli muusikoilla päällä kiitettävästi, vaikka enemmänkin olisi mahtunut… Keikka alkoi melko hiljaisesti, mutta jo ensimmäinen kappale alkoi pian rokata vahvalla kädellä. Toinen kappale olikin sitten vähän hiipivä ”Midnight Witches”, älyttömän hyvä veto! Rankalla stonerkertosäkeellä varustettu toistoon perustuva boogierokki ”Nuclear Barbarians” toimi myös hienosti. Seuraavaksi tuli uudelta levyltä ”Blackout Leather”, jossa oli rankaa sooloilua ennen viimeistä säkeistöä. Loistavaa! Kovaa menoa sisälsi toki myös ”Slow Death”, jonka hieno, hypnoottinen krautrokkaus vei yleisön metalliseen transsiin. Lavalle oli ilmestynyt melkoisen massiivisen kokoinen mies puettuna hurjaan, laulaja-Ilkan 11-vuotiaana partioleirillä rakentamaan metallihärkäkypärään ja mustaan trikooseen, ja tämä lavaspektaakkeli sopi erittäin hyvin keikan tunnelmaan! Bändin jäsenetkin villiintyivät silminnähden ja piiskasivat itseään hurjiin suorituksiin. Olin ollut koko päivän hyvin väsynyt, mutta muutama olut ja Steel Mammoth saivat kyllä adrenaliinin virtaamaan. Hymykin oli kieltämättä herkässä. Keikan lopetti äärimmäisen tiukasti rokkaava kappale ”Metal Infant” uudelta levyltä. Tämä oli keikan pisin esitys, ja sisälsi melko paljon sooloilua ja pitkän lopetuksen. Yleisöä oli hyvin paikalla vaikka oli tiistai ja se piti selvästi kokemastaan. Keikalla oli pituutta valitettavasti vain puolisen tuntia, saman verran lisää olisi ollut kyllä paikallaan… No, toivottavasti ensi kerralla! Tämä bändi toimisi loistavasti vaikka Roadburnissä.






















En ollut aikaisemmin juuri kuullut amerikkalaista Sunburned Hand of the Mania, vaikka he ovat kyllä jo aikaisemminkin käyneet Suomessa soittamassa ja nimi oli toki tuttu monista yhteyksistä. Kansainvälisestä kulttimaineesta nauttiva free-form/psyke/noise/folk –yhtye oli liikkeellä melko isolla kokoonpanolla, kun toisissa rummuissa oli suuren osan keikasta vielä mm. Avarus –yhtyeessä vaikuttava Arttu. Keikka alkoi tribaalityylisellä, minimaalisella rytmillä ja messuamisella. Toinen kappale oli tiukkaa psyke/space rockia ja toi mieleen Hawkwindin ”You Shouldn’t Do Thatin”. Ihanaa sekoilua! Muutenkin loppu keikka oli melkoisen intensiivistä menoa, ja yleisö oli pähkinöinä. Ensimmäinen encore oli todella raskasta riffittelyä, toinen psykedeelistä, rokkaavaa improvisaatiota josta tuli taas vähän mieleen Hawkwind. Kitaroiden, basson ja rumpujen lisäksi bändi käytti mm. syntetisaattoria, saksofonia ja jotain pillejä välillä hyvinkin kaoottisen metelimuurin aikaansaamiseksi. Bändi tuntui olevan oikein tyytyväinen esitykseensä, ja useampikin jäsen sanoi minulle pitävänsä illan keikkaa kiertueen tähän asti parhaana. Voin huoletta julistautua jo tämän keikan perusteella bändin faniksi, ja onneksi sain myös pari levyä arvosteltavaksi. Ilta oli kaikin puolin onnistunut, ja bändien välillä ja niitä ennen näytetyt kokeelliset filmit toivat hyvän lisänsä tunnelmaan. Semifinalin valot vaan ovat lähes olemattomat, joten jotain lisävempaimia tälle puolelle olisi kyllä voitu hoitaa. DJ:nä toimi joku kaveri nimeltään Samu, ja hän soitti oikein onnistuneita valintoja. Kiinnitin huomiota varsinkin tunnelman asteittaiseen nostatukseen ennen ensimmäistä bändiä. Kannatti ehdottomasti menettää muutama tunti yöunestaan tämän klubin takia!






















http://www.myspace.com/blackboxclub http://www.myspace.com/steelmammoth http://www.myspace.com/sunburnedhandoftheman

Pari videopätkää Sunburnedin keikalta:

http://uk.youtube.com/watch?v=i3nyhwyyepU

http://uk.youtube.com/watch?v=a-CHlBBIaas



+/- saldo : 0 |

    Vyötiäinen kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hehe, onpa pelottavan näköinen tuo Mammoth-goljatti. Flunssaisena en viittinyt lähteä paikalle, taisin missata aika paljon. :c