Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Elo.kuva.si lyhytelokuvakilpailu

Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten (0 kommenttia)
Kun Palasokeri on jo saavuttanut julkaisuna sen verran uskottavuutta että sen historian ensimmäinen lehdistötiedote pamahti postilaatikkoon niin julkaistaan tässä nyt ihan uutisena juttu Vivid ry:n järjestämästä lyhytelokuvakilpailusta.

Eli homman nimi on seuraava : Vivid ry järjestää lyhytelokuvakilpailun elo.kuva.si. Kaikille avoin kilpailu järjestetään toista kertaa ja se on saavuttanut laajaa suosiota alan harrastajien piireissä. Osallistuvien töiden tulee olla perillä 1.10.2001, palkintogaala vietetään Helsingissä tammikuussa 2002.

Kilpailun pyrkimyksenä on tukea suomalaista lyhytelokuvakulttuuria, yhdistää tekijöitä ja tarjota näkyvyyttä tuoreille kyvyille. Kilpailu on suunnattu kaikille aloittelijoista ammattilaisiin ja tämä näkyy myöskin osallistuvien töiden monipuolisuudessa.

Tänä vuonna kilpailussa on kolme sarjaa, jotka ovat 1)Runo kuvaksi, eli kilpailun runosarjassa käytetään runoa kuvan luomiseksi. Edellisvuoden elo.kuva.si ­kilpailun tavoin esitetään kysymyksiä:
Voiko runovideoita tehdä kuin musiikkivideoita? Kuinka suuren roolin runo jaksaa kantaa? Nielaiseeko kuva runon tai runo kuvan? 2) "Jälki", eli otsikon tulee sisältyä elokuvaan. Se voi kuitenkin olla yhtä lailla tunnelmallinen kuin varsinaisesti näkyvä elementti. 3) Faktio, eli toden ja valheen välistä häilyvää rajaa voi koetella monella tavalla. Voiko dokumentti edes olla täysin "totta" ja kuinka pitkälle venyy katsojan usko?

Osallistumisesta sen verran, että kilpailu on kaikelle elävälle kuvalle avoin. Osallistujiksi hyväksytään kaikki järjestäjälle takarajaan 1.10.2001 mennessä lähetetyt elokuvat, joiden pituus on korkeintaan kymmenen minuuttia. Kilpailuun hyväksyttyjen kopioiden formaatit ovat VHS, S-VHS, Beta ja DV.

Tuomaristossa istuu tänä vuonna Harri Ahokas (levityspäällikkö/SES), Aleksi Bardy (käsikirjoittaja), Jonna Järnefelt (näyttelijä), Kimmo Koskela (elokuvatuottaja), Claes Olsson (elokuvaohjaaja), Marja Pallassalo (festivaalikoordinaattori/SES), Pirkko Saisio (kirjailija) ja Ilpo Tiihonen (runoilija).

Tarkempia tietoja osallistumisesta, palkinnoista yms. löytynee osoitteesta http://www.vivid.fi/elokuvasi/.






+/- saldo : 0 |