Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Suomen ensimmäinen MP3-kauppa avataan 24.7.

Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten (7 kommenttia)
The Ground nimeä kantava Suomen ensimmäinen MP3-kauppa avataan 24. päivä heinäkuuta. Nykyisistä digikaupoista poiketen kaikki musiikki myydään ilman drm- tai muuta kopiointisuojausta. MP3:n lisäksi musiikkia on saatavilla myös CD-muodossa.

Uudessa palvelussa MP3-musiikki on tarjolla lukuisilta koti- ja ulkomaisilta levy-yhtiöiltä. Suurista levy-yhtiöistä mukaan lähtee heti ensimetreiltä EMI. Lisäksi neuvottelut muiden suurten levy-yhtiöiden kanssa ovat pitkällä. Kotimaisista levy-yhtiöistä mukana MP3-tarjonnassa ovat esimerkiksi Fullsteam, Poko, Monsp, Texicalli, Rockadillo ja Backstage Alliance.

"Kopiosuojauksista luopuminen on yksi perusedellytys digitaalisen kaupan kasvulle. Suurin osa suomalaisista kuluttajista on sen verran valveutunutta, ettei heille kannata edes yrittää myydä käyttöoikeuksiltaan rajoitettuja tiedostoja. Fiksu kuluttaja valitsee siinä tilanteessa CD:n tai jättää musiikin kokonaan ostamatta.", linjaa palvelun perustavan Levyvirasto Oy:n toimitusjohtaja Antti Peisa.

"Suomessa on jouduttu odottelemaan, että suurten levy-yhtiöiden MP3-kokeilut laajenevat myös meille asti. Olemmekin useiden levy -yhtiöiden kanssa neuvoteluissa pitkällä, ja uskon että pääsemme myymään heidänkin materiaaliaan MP3-muodossa vielä tämän vuoden puolella. Seuraava askel onkin siirtyminen täysin häviöttömiin formaatteihin."

The Ground lupaa myös muulla tavoin ravistella pitkään paikoillaan polkenutta musiikin verkkomyyntiä. Esimerkiksi artistien selaaminen ei tapahdu aakkosjärjestyksessä, vaan artistit listataan käyttäjien antamien pisteiden perusteella. Palvelu mahdollistaa artisteille myös suoran reitin musiikkinsa myymiseen. Artisteilta ei edellytetä levy-yhtiösopimusta tai muuta jakelijaa vaan The Ground tarjoaa ilmaisen kauppapaikan jokaiselle artistille.

+/- saldo : 0 |

  harmaa kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tosi hyvä uutinen! Aina kerran-pari vuodessa tulee jokin hyvä levy jonka haluaisi itselleen, mutta CD:tä en enää halua ostaa hyllytilaa viemään, ja kopiosuojatuista tiedostoista en maksa mitään (kerran latasin mutta noiden kanssa operointihan on silkkaa vittuilua).

  Jos tuonne tulee esim. Kauko Röyhkän & Riku Mattilan uusin levy ladattavaksi niin hankin sen. Mitään paskaa en kuitenkaan osta.

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyseessä on Levyvirasto, joka laajentaa toimintaansa. Kyllä sieltä löytyy melkoinen kasa hyvää musaa, vaikka omakin lehmä on ojassa levytarjonnan suhteen toki :) Nimimerkillä monta hyvien kotimaisten artistien levyä itsekin virastosta ostanut...

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikä tästä tekee Suomen ensimmäisen? Onhan noita jo olemassa ollut.

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Öö, oisko kyse ihan oikeiden mp3-tiedostojen myynnistä, ei mistään halvaannutetuista DRM-sotkuista? Hieman samaa ihmettelin kyllä itsekin tiedotteesta, mutta päätelmäni siis edellä, en tosin menisi vannomaan aivan suoralta kädeltä etteikö ämpäreitä olisi jo joku muukin Suomessa kaupitellut.

  amu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  toivottavasti hinnoittelu ei ole se tyypillinen suomalainen, eli heti ekan biisin myynnillä pitäisi saada omistajille ainakin auton käsiraha taattua ;)

  retrou kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  >"The Ground lupaa myös muulla tavoin ravistella pitkään paikoillaan polkenutta musiikin verkkomyyntiä. Esimerkiksi artistien selaaminen ei tapahdu aakkosjärjestyksessä, vaan artistit listataan käyttäjien antamien pisteiden perusteella."  Huikeaa ravistelua kun artistit ei ole aakkosjärjestyksessä. Eiköhän hinnoittelupolitiikka olisi se mitä pitäisi ravistella.

  Hinta siihen 3-5 euroon per levy niin kauppa voisi alkaa käymään. Tässä vielä se urli http://theground.com/catalog/

  harmaa kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olihan siellä se Kauko Röyhkä ja Riku Mattilan levy. Ensi-innostus oli suuri ja ehdin jo mielessäni hehkuttaa, etten enää koskaan osta CD-levyä. Vaan sitten kun tarkemmin tutkin ostoskorin sisältöä, niin luvatun 320 kbps mp3-formaatin sijaan nuo biisit olivat WMA-muodossa. Ei kelpaa.