Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Play.com palvelee (ketä palvelee)

Jake kirjoitti noin 13 vuotta sitten (5 kommenttia)
Play.com ehkä palvelee a) jos sinulla ei ole reklamoitavaa b) jos on ja asut Englannissa ja c) jos on reklamoitavaa, et asu Englannissa ja onnea pelissä että joku sattuu tarttumaan valitukseesi. Tässä lyhyt tarina siitä d) kohdasta missä mikään edellisistä kohdista ei toteutunut.

Tilasin joulukuussa 2007 Play.comista lahjakortin, lähinnä kannustaakseni lahjakortin saajaa asioimaan rohkeammin internetissä. Lahjakortin saaja yritti vuoden 2008 aikana muutaman kerran käyttää saamaansa lahjakorttia, jokainen yritys päättyi virhetilanteeseen ja päätin sitten lopulta alkaa tonkimaan että mikä voisi olla ongelmien syy.

Lahjakortti oli ostettu puntamääräisenä, tämä onnistui vielä 2007 kun Play.comista pystyi muutenkin tilaamaan tuotteita haluamallaan valuutalla. Käytäntö muuttui, ulkomaille ei toimitettu enää kuin euroilla ja tästä se ongelma aiheutuikin. Puntamääräistä lahjakorttia ei pystynyt käyttämään euro-tilauksiin, ts. lahjakortti oli käyttökelvoton. Asian ollessa näin selvä tuntui selkeältä vaatia lahjakortin hyvittämistä ostajalle.

Se todellinen ongelma Play.comin kanssa onkin ettei tuohon putiikkiin saa yhteyttä millään viestimellä, ainakaan ulkomailta käsin. Yhtään support-henkistä sähköpostiosoitetta heillä ei ole olemassa, osoitteisiin customercare@play.com, helpdesk@play.com, terms@play.com tai info@play.com lähetetyt meilit päätyvät kyllä johonkin, eli eivät tule bumerangina takaisin, mutta parissa kuukaudessa ei ole noista osoitteista reagoitu millään tavalla.

Puhelimitse Play.comiin voi olla yhteydessä jos asuu Englannissa tai on sikäläinen liittymä hallussaan, palvelunumeroon kun ei voi soittaa kuin UK numeroista. Internetin syövereistä löytyi noiden joskus reagoineiden email-osoitteiden lisäksi puhelinnumero, +44-1534-877595 josta vastaa randomilla nauhoite "emme ole käytössä" tai "soittamasi numero on varattu" (amerikaksi tietty).

Tällainen internet-shoppailukokemus tällä kertaa, vuodesta 2004 olen tilaillut Play.comista kaikenlaista kyöhnää, mutta pitänee tämän rosvouksen jälkeen katsella toisenlaisia kauppoja. Valituksen tein Euroopan kuluttajakeskukseen, jonka kai pitäisi teoriassa EU-alueella hoitaa näitä kuluttajankusetuksia, mutta enpä ole kovinkaan toiveikas että tuolla kortilla voittaisi enää mitään. Mutta tämä kokemus nyt varoittavana esimerkkinä ja lohdutuksena niille joilla osuu sama mötikkä tuulettimeen.

UPDATE! 29.01.2009 Tuon EU kuluttajakeskuksen kautta ottivat yhteyttä Suomesta Englannin vastaavaan, sieltä ahdistelivat Play.comia ja Play.com hyvitti luottokortille tuon lahjakortin summan. Kertaakaan ei Play.comista olla oltu allekirjoittaneeseen yhteydessä, eli mielestäni kohtuuttoman vaikeaa tämä kansainvälisten asiakkaiden kommunikointi putiikin kanssa. Tuon kuluttujakeskuksen toiminnasta olen kyllä erittäin positiivisesti yllättynyt. Ja tilaukset täytynee kohdistaa johonkin asiakasystävällisempään putiikkiin.


+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse olen ollut muutaman kerran Playn asiakaspalveluun yhteydessä sähköpostitse. Kummallakin kertaa vastaus on tullut nopeasti ja asia saatu kuntoon. Ei valittamista siis.

  Jake kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kerrotko mistä osoitteesta tuo sähköpostitse tavoitettava asiakaspalvelu löytyy?

  Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.guardian.co.uk/business/2011/nov/09/channel-islands-vat-waiver-blocked

  Taitaa loppua play.comin ja thehutin verovapaus huhtikuussa.

  Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aijai, harmillista. Vaikka sinänsä ehkä oikein. T. Lähes tuhat eri tuotetta Play.comista tilannut.

  Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ellei sitten Playn uudella japsiomistajalla ole sopivia kontakteja verkostossaan, joilla em. päätös kaadetaan, pistivät kuitenkin £25 miljoonaa kauppaan 1,5 kk sitten.