Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Ralliraita kaahaa valkokankaille helmikuussa

Jake kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
Markku Pölösen vauhdikas komedia Ralliraita saa ensi-iltansa 27. helmikuuta. Elokuva on Pölösen hilpeä kunnianosoitus rallihullulle kansalle. ”Komedia on kansan keskuudessa suuresti arvostettu ja kaivattu lajityyppi. Verbaalinen ilottelu, hurtti ’turparalli’ on aina huvittanut suomalaisia, enkä itse ole poikkeus. Meillä on syntymälahjana suippo kielikorva. Haaveeni on tässä Ralliraita-elokuvassa yhdistää nopeatempoinen rallikuvasto ja roiseja yksirivisiä mälväävät perus-erkit. Heitä riittää, Suomessa on 650 000 rallia vakavana harrastuksenaan seuraavaa ihmistä.” ohjaaja kertoo.
Viimeisestä kokoillan ralli-elokuvasta on aikaa. Risto Jarvan Bensaa Suonissa valmistui vuonna 1970. Siitä on 38 vuotta. Pölösen mukaan ”Ralliraita elokuvan vahvinta maustetta ovat roolihahmot, joissa on tarttumapintaa (joissakin melkein kahva) ja salamapallona poukkoilevat one linerit.” Elokuvassa nähdäänkin iso joukko suomalaisen komedian huippuja.

Seppo ”Sladi” Pesonen (Heikki Silvennoinen) on entinen huippukartturi, nykyinen leipääntynyt autokouluopettaja ja Pekkarisen varikon ”Team Susan” kantava voima. Varikon elämään saapuu Sladin helsinkiläinen veljenpoika ”Luumu” (Olavi Uusivirta), joka on lähetetty maaseudun rauhaan, pois kaupungin houkutuksista. Luumu on autohullu ja solahtaa mukavasti Team Susaan mekaanikko Sukon (Peter Franzen) avulla.

Pekkarisen varikko sijaitsee pahimman vastustajansa autokauppias Torpon mailla ja Torppo Junior aikoo häätää Pekkarisen vuokrankorotuksilla tiluksilta juuri ennen suuren Rallitriathlonin alkua. Mutta Sladi saa houkuteltua Torppo Juniorin ralliteamin vedonlyöntiin Triathlonin voitosta. Voittaja saa kaiken. Kyse on Team Susan elämästä ja kuolemasta!

ELOKUVATEATTEREISSA 27. HELMIKUUTA

Elokuvan kotisivut : www.ralliraita.fi

+/- saldo : 0 |